Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ajde sega mamicki kazete mi dali se zakazuva za labaratorija na GAK za priska 1 ili ne,nekoi vikata da nekoi ne,i mora li merenjata da gi nosam togas,neli moze da mi zemat krv a so tie rezultati da odam kaj maticnata i da mi gi prave merenjata???? nekako me zbunivte i koj znae br za zakazuvanje.pozzz
temjanuska2 за во лабараторија незнам дали се закажува.Врз база на мерките се изготвува Приската така што неможе без мерки и тоа до 3 дена да се најстари.За закажување за мерките/скринингот пишав во темата Три главни скрининзи во бременоста
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Vo sredata ostaviv brisevi vo labaratorija vo drzavna bez zakazuvanje i pravev Prisca 1 bez zakazuvanje, i za cudo zavrsiv odma rabota! Sega cekam rezultati ! Istiot den bev i kaj maticniot i so merenjata direktno na GAK!
и јас денес се јавив да прашам за приска 1 и ми рекоа за во лабараторија не се закажува, за на ГАК се закажува ако таму треба да го правиш и скринингот.
Можеш во било кој дел од денот да одиш.Мислам sandriana RR пиша дека била приквечер, дека работат до 19 часот.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Вака сега, мене др од Систина ми закажа на ехо во 12 недела а ми пиша пред тоа да направам Приска тест. Јас мислев ќе ми земат крв и со резултатите кај него, а уствари мора мерки од ехо да се носат? Цела сум збунка
За Приска прво се прави ехо, и со мерките од ехото, се оди во лаб. за да се направи Приска-та - пресметката, меѓу другите вредности што се добиваат од крвта, се прави и со мерките од ехото.
Matea25 Прво ехо па земање крв, всушност не е важен редоследот туку потребни се и двете за да се добие резултат за ПРИСКА тестот односно потребни се мерките.Ако ти рекол во ист ден прво да те боцнат па потоа ехо и тоа е во ред.
Jas vcera pravev priska 1 vo drzavna bolnica vo skopje. Prvo bev kaj maticniot na eho mi dade slika i zapisa nekoj broj mi zema bris i mi dade upat za skopje drzavna. Vo 11h bev tamu zavrsiv za 10 minuti mi zemaa krv od vena [ne mora na gladno] i za dva dena mi kazaa po rezultati plativ 350 denari so uplatnicata moze i nekoj drug da gi zeme rezultatite. Pa sega se nadevam na dobri rezultati drzete mi sreka i na site SO SREKA
Devojki, dali e so zakazuvanje za PRISCA na drzavna? treba na pocetok na juni da odam, ama doktorot mi kaza samo na mikrobilogija za brisevite da zakazam. Ako e so zakazuvanje ve molam brojce vo PP.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Matea25
Jas bev na privatno no kolku sto znam maticnata treba da ti zakaze i da ti dade uput :) ako gresam neka me popravi nekoj
Ако мерењата на ехо ги прави матичниот, не треба да се закаже за лабораторија на ГАК, само се оди истиот ден со мерките од ехотом и упат од матичен, и те боцкаат. А ако и скринингот на ехо се прави на ГАК, тогаш мислам матичниот закажува.
Јас утре имам закажано ПРИСКА, ќе бидам 12+4. Во 8 сабајле кај матичната на скрининг, после одма на ГАК. За колку време стигнуваат резултати знаете ли?
За сите означува низок ризик за што ми олесна иако знам дека нема дијагностичка вредност.
Како и да е, морам да нагласам дека сите овие испитувања ми претставуваат стварно голем стрес, ич не ми е пријатно додека чекам резултати, сум станата премногу емотивна.
Ке ги чекам резултатите и од брисеви па ке ги носам кај матичната, и за нив се надевам ке се ок.
Eve me i mene,cela nedela napnata za rezultatite.. samo sto mi se javi komsikata,mi gi zemala rezultatite,i gi procitale bile so nizok rizik ...uff ne da mi olesna,morav da spodelam so vas
Da da sto da pravime,procedurite mora da gi pomineme,daj boze kaj sekogo se da bide dobro... sleden pregled mi e za 3 nedeli pa odvaj cekam da go vidam bebusot,se nadevam ovoj pat ke mi go kaze i polot
fb-hcg - 52.5 ng/ml corr.MOm 1.36
ova vtorovo nekako ko visoko da mi e?
Обиди 2,5 години HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :) 2015
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.