|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
18.10.2013 8:57:45   
LoveableMe RR
Со среќа на сите и ви посакуваме наскоро да не израдувате user posted image user posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 451
18.10.2013 10:34:54   
Hopeful RR
Lolla, и јас се прашував дали смеам да вежбам, и докторот рече дека не е проблем, без оглед на интензитетот. Мирувај 2-3 дена после инсеминацијата, а после продолжи си со вежбање за дополнителни happy хормони user posted image Ти посакувам среќа и наскоро да си видиш user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 452
18.10.2013 11:53:06   
natnat
Jas prodolziv se najnormalno ..taka mi rece i mojot doktor..vecerta ja napraviv inseminacijata a vekje dr den zaminav na rab :) da se nadevame na najdobroto..deka navistina ne smetalo nisto ( iako mojata rab e dosta fizicka ) ..sakav da i odgovoramm na wanna be mum endometriumot mi bese so dimenzija od 8mm na 13 den, a utrogestan go primam vaginalni 3x1 14 dena pocnuvajki od den posle inseminacijata . Nedela pravam test :) so Gospod Napred i site da si vidime po 2 crticki :)) ve guskam i vi posakuvam srekjaaaa na sitee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 453
18.10.2013 14:32:54   
wanna be mum
natnat ти посакувам user posted image user posted image прашав за ендометриумот зошто гинекологот кај кој се префрлив пред некој ден кога му кажав дека ден пред инсеминацијата ми беше 8мм кога примив Прегнил, ми направи фаца демек треба да е што подебел, сунгерест, за да се внезди плодот. Па сега не пијам ништо овој месец зошто правам и сама овулација само прогинова (белите апчиња) од 3ти ден до 12ти и да одам на ехо па ако е се ок на моја фоликула ќе правиме инсеминација, некако на ендометриумот ќе се концентрира повеќе. user posted image user posted image зошто вика за вгнездувањето требаат повеќе услови отколку за оплодувањето.
Јас после инсем одма отидов на работа по 2 саати и наредни 2 недели, се вообичаено правев ме ставивте на мисла дека треба пазење, јас терам се нормално user posted image

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 454
18.10.2013 16:02:30   
lolla RR
Праќам бебешка пршина на оние кои ке се тестираат во скоро време и на wanna be mum желби за добар ендометриум. Мисла цвекло и ананас се јадеше за ендометриум ама не ме држи за збор. Исто не сум сигурна колкав беше мојот пред иуи-то, матичната само го измери и не искоментира ништо а сликите ми се со отпусната листа која треба да ја земам наредната недела.

Инаку, за ова со вежбањево, јас ептен сум редовна 5-6 пати неделно и сум на мисла. Знам дека не треба да се претерува, т.е да се турка телото до максимум, но и нема докази дека вежбањето би штетело. Вчера пробав малку степ аеробик дома за кратко. Денес планирам walking excercise with leslie sansone тоа е со благ интензитет, колку за раздвижување.

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 455
18.10.2013 18:43:38   
Melanija RR
wanna be mum препорака есамо денот на инсеминацијата да се одмара а од следен ден се нормално.
Па инсеминацијата е природно забременување затоа треба нај нормално по тоа.
Да ендометриумот треба да е над 10 , тој го задржува ембрионот затоа е важно и затоа се пие естрофен ,посебно кога се пие кломифен бидејќи тој го истенчува ендометриумот.
Со среќа на сите user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 456
18.10.2013 19:44:26   
petra27
Znaci sekoj doktor razlicnp...mene Lazarevski mi rece prvata nedela sto sakam da pravam...jas bev zagrizena bidwjki istiot den koga ja pravev inseminacijata bev cel den na svadba i on mi rece igraj cel den....sega ne e vazno,semeto si e veke tamu kade sto treba da bide....e sea vazno e posle edna nedela bidejki togas zapocnuva vgnezduvanjeto na zigotot....neznam koj vi se doktori,no pogresno ve sovetuvaat...inace jas mislam dekoj sega tie sto se vo proces treba da si sedat madro i da ne vezbaat....srga ne treba nikakov napor...aj barem edna neka me ubedi deka iako vezbala ostanala bremena so inseminacija....mozebi prirodno....bez ljutis..moe mislenje :))

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 457
19.10.2013 8:31:16   
lolla RR
Izvinete za latinicata od mob pisuvam. Svetski zdravstveni organizacii velat deka po inseminacijata zenata prodolzuva sozivotot kako ida vodela ljubov bidejki ova ne e vestackko oploduvanje tuku potpomognat ciklus.
Zatoa devoojki nemojte slucajno da se opteretuvate dali nesto pogresno pravite. Od denot na iui panatamu e na boga. Uzivkajte i ne mislete na nisto. Ubav den.

Непосредна врска до пораките: 458
19.10.2013 9:01:48   
natnat
:( Po se izgleda deka nisto od mojata prva inseminacija..user posted image mozebi porano napravivi test za bremenost no ne bev strpliva poveke..trebase pravilno utre ili od ponedelnik, po sovetite od doktortot. Devojki sto me sovetuvate vie da napravam test od ponedelnik preku krf ili..da ne se razocaruvam uste poveke :( :( :(

Непосредна врска до пораките: 459
19.10.2013 11:09:20   
petra27
Rano ti e...mene prvata iui pred 4 god na 14 den preku krv mi bese slabo pozitiven...go povtoriv posle dva dena i togas veke se potvrdi bremenosta...znaci da si proveris preku krv koga ti rekol doktorot....So Gospod napred

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 460
20.10.2013 0:03:28   
wanna be mum

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

wanna be mum препорака есамо денот на инсеминацијата да се одмара а од следен ден се нормално.
Па инсеминацијата е природно забременување затоа треба нај нормално по тоа.
Да ендометриумот треба да е над 10 , тој го задржува ембрионот затоа е важно и затоа се пие естрофен ,посебно кога се пие кломифен бидејќи тој го истенчува ендометриумот.
Со среќа на сите user posted image

Си терам јас се нормално и утрогестан се инатев не ставав user posted image туку Меланија мнооогу ми е криво зошто сите д-р до сега климале со главите дека 8мм е таман и тоа толку ми беше 1ден пред инсеминавија уффф добро што го сменав матичниот user posted image И тоа не ми рече уште ден два да пијам естрофен туку кога беше 8мм да го прекинам, тој по мене е побитен од утрогестанот сите се научиле само него го даваат да не земале утрогестан тие што останале бремени без да знаат user posted image не се зезам ќе го ставам нареден пат кога ќе кажат незнам што ми веше минатиов месец.
natnat стрпи се рано е user posted image
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 461
20.10.2013 1:48:35   
Melanija RR
petra27 не се работи за погрешно советување а првиот ден се препорачува одмарање немислам да лежење во кревет без мрдање туку онака релаксирано зошто тој и следните 1-2 дена се јавуват грчеви кои секако се непријатни и во целост неможе да се опушти туку поради тоа секако дека ќе одмара,а може и да се јави исцедок.
Лично јас немислев на тоа дека не е важно да се прави што се сака мислев на нормално секојдневно темпо,шетање,готвење што и да е.Не сум за рипање и скокање, незнам на какво вежбање ти мислеше.
Може некој практикува јога пример и тоа вежбање па сигурно не штети како се практикува тие две недели.
Опуштеноста е најважно во процесот на планирано забременување , верувајте само во тоа user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 462
20.10.2013 10:12:52   
LoveableMe RR
Wanna be mum, ендометриумот треба да е над 10, дури јас кога правев во Систина бараа да биде околу 15, за да може да биде успешна инсеминацијата.

И јас сум за тоа да се практикуваат физички активности до моментот на инсеминацијата, а потоа полесна работа, релаксирање, никако подигнување потешки работи од 5кг, тоа ми беше кажано (а секоја од нас нека си ја измери ташната и нека каже колку тежиuser posted image ), јас не се пазев многу може и затоа ми беше неуспешна, ќе грабнев ќеси од пазар плус ташната и ете ти беља.

Поздрав на сите исчекувалки, очекуваме да го збогатите наскоро списокот на user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 463
20.10.2013 10:50:23   
petra27
Go posociv vezbanjeto bidejki nwkou clenki pogore posle iui ke odele na zumba,pilates...itn....
Melanija srcka ne te posociv tebe licno tuku muabetot mi bese deka doktorive se so razlicni soveti....za krevanje tesko definitivno stetno bi vlijaelo...no jas go krevam sinceto koe ima 15 kg....toa nemozam da go odbegnam....sto bi se reklo ako treba da bide,ke bide....no mora i nie da se cuvame i da se trudime da bide...pozz do site,nasmevka na lice i se ke bide vo red

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 464
20.10.2013 11:52:00   
wanna be mum

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Wanna be mum, ендометриумот треба да е над 10, дури јас кога правев во Систина бараа да биде околу 15, за да може да биде успешна инсеминацијата.

Поздрав на сите исчекувалки, очекуваме да го збогатите наскоро списокот на user posted image user posted image

Фала за советот LoveableMe RR месецов ќе пијам само естрофен(прогинова- белите апчиња) 9дена и одам на контрола да видам дали сама ќе имам фолекули и колку ќе биде ендометриумот,зошто овулација правам и сама а тој не ми бил подебел од 8мм никогаш user posted image
се надевам на успех кај сите user posted image

Непосредна врска до пораките: 465
20.10.2013 20:46:20   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: dzvezda

Zdravo ringerajki,jas nemam pisano veke nekolku meseci iako se trudam pocesto da ve citam.Posleden pat pisav koga ja pravev vtorata inseminacija no i taa kako i narednite dve ispadnaa neuspesni.Eve i ovoj mesec ne bidna nisto a naredniot veke ke pravam in vitro,navistina iako mnogu se nadevav deka ke bide polesno ,deka i za mene ke dojde toj den da vidam dve crti sekoj mesec izminative dve godin samo razocaruvanje user posted image .Site ispituvanja se vo red se e vo red no nikoj od doktorite neznae da mi kaze zosto nemozam da ostanam trudnauser posted image .postojano baram novi nacini na caevi,neznam kakvi ishrani,vezbi ,vitamini ama nisto ne deluva,veke ni samata neznam kade da se obratam,barem da znaev koj e problemot i da se nasocev kon negovo resavanje no jas samo talkam.Sepak po site uspasni prikazni sto gi imam procitano na forumov se nadevam deka i mojata ke ima sreken kraj i pocetok na novo ubavo poglavjeuser posted image
p.s ako nekoj znae da me posovetuva za nesto ili nekoj nov pregled neka mi pise,jas imam napraveno hormonski testovi,pap,mikrobioloski.hsg spermogrami se ona sto e potrebno za invitro imam pieno i caj od neven i vitamin d ama pak nisto.sekoj vas sovet bi mi bil dobredojdenuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Zvezda..jas mislam da proverite dali se sakaat spermatozoidite i jajce kletkata....komsika moja se obiduvaat 10 god za vtoro i duri sega im kazaat deka ednostavo nemozat da im se sparat spermatozoidite i jajce kletkata....neznam kako se vikaat tie ispituvanja no ke najdes na net....mene toa prvo mi padna na pamet koga go procitav tvojot post....

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Со иста мака сме и се надевам ќе имаме среќа брзооо да видиме user posted image user posted image Ги имам истите испитувања направено лошо ништо нема и бебе нема user posted image . Како ти е овулацијата т.е растот на фолекулите и ендометриумот? За фоликулите јадам матичен млеч од тегла пририден мед и 5грама матичен user posted image што се однесува до зачнувањето нема пречка а можно е и да се случува е и за инплантацијата во матката тука треба дебелина на ендометриум и треба ѕидот да е тролистен во овулација сунгерест за да си се вгнезди оплодената јајцеклетка. Што ти рекле за тоа како се одвива тоа кај тебе? На пририден циклус ги правеше инсем или стимулирана? Антитела и спермокултура тоа прво ми паѓа на памет за наредни испитувања ама тоа сепак лекар треба да ти го каже user posted image
Сите да си дочекаме радост дома за брзо едно user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.10.2013 20:47:25 >

Непосредна врска до пораките: 466
20.10.2013 22:11:31   
kapina
Jas pak prvata inseminacija lezev dve nedeli samo I vo bolnicaostanav toj den koga mi ja pravea oti bea edna pa naredniotden usteedna vtorata inseminaciii prvata nedela bev na boleduvanje vtorata bev na rabota I toa rabotam vo konfekcija tretata inseminacija si odev na rabota ne ostanav na boleduvanje oti znaev oti kebide neuspesna

Непосредна врска до пораките: 467
20.10.2013 22:53:47   
petra27
Zenski jas sea citav nesto na net i doznav deka ima dva tipa inseminacija...ITI i IUI......ednata e vbrizguvanje vo jajcevodite a drugata e vbrizguvanje vo matkata....aj nekoj sto pravel sega vo sistina neka kade kolku platil...jas mslam deka kaj mene pravese ITI(vo jajcevodite) bidejki eden mesec predhodno moja drugarka plati 6700 a jas 9000?!?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 468
21.10.2013 14:32:39   
Milicka 30

Zenski jas sea citav nesto na net i doznav deka ima dva tipa inseminacija...ITI i IUI......ednata e vbrizguvanje vo jajcevodite a drugata e vbrizguvanje vo matkata....aj nekoj sto pravel sega vo sistina neka kade kolku platil...jas mslam deka kaj mene pravese ITI(vo jajcevodite) bidejki eden mesec predhodno moja drugarka plati 6700 a jas 9000?!?

Петра и јас правев во Систина платив 7700, 6700 мислам инсеминација и фоликулометрија 1000 ден, а знам дека прават IUI другите се помалку застапени , заради неуспех и инфекции.Иначе во систина различно наплаќаат,во зависност кои услуги ги имаш користено.

Еве нешто што прочитав
Во Зависност од тоа каде се става спермата, постојат неколку вида на инсеминација:

Интраутерина инсеминација или IUI. Ова е најчестиот вид на иснеминација, при што спермата со посебен катетар се вметнува директно во матката на жената.

Интрацервикална инсеминација ICI. Кај оваа инсеминација спермата се става во вратот на матката. Помалку е застапена од интраутерината инсеминација затоа што има помала стапка на успех.

Интратубарна инсеминација IТI. Кај овој тип на инсеминација спермата се става директно во јајцеводите. Се користи многу ретко затоа што е понепријатна за жената и има поголеми шанси да дојде до инфекција или други компликации.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.10.2013 18:20:00 >

Непосредна врска до пораките: 469
21.10.2013 18:33:43   
Melanija RR

Zvezda..jas mislam da proverite dali se sakaat spermatozoidite i jajce kletkata....komsika moja se obiduvaat 10 god za vtoro i duri sega im kazaat deka ednostavo nemozat da im se sparat spermatozoidite i jajce kletkata....neznam kako se vikaat tie ispituvanja no ke najdes na net....mene toa prvo mi padna na pamet koga go procitav tvojot post....

Ако убаво те разбрав мисиш на антиспермални антитела имаме тема ТУКА

Не реков дека ме посочи туку пишував од лично искуство, мора да си мубетиме може ете тоа што спомна тие што вежбаат имаат поинакво искуство.... како викаат незнаеш каде е чарето т.е. каде е информацијатаuser posted image

Сакам да ви посочам една статија од Рингераја.мк тоа е Кој треба да се лекува со IVF(или ISCI) и IUI?

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 470
22.10.2013 17:28:15   
petra27
Zeniii na 12 den beta hcg mi e 102......jupiiii.....vo ponedelnik pravam uste eden test preku kev pa zakazuvam pregled.....user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 471
22.10.2013 18:08:49   
LoveableMe RR
Petraaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image , ајде те чекаме да потврдишuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 472
22.10.2013 20:42:42   
Одлично Петра, супер, многу убава вест :)user posted image
Мене ме нема две-три недели но иако цело време ве следев немав сила да пишам...
Ја направивме и 4тата инсеминација овој пат на Клиника. Вкупно 5 фоликули на десниот јајник три од нив беа по 18,19,20 мм на 36 часа пред инсеминацијата кога го примив и прегнилот. Бев стимулирана со кломифен од 5тиот ден. Инсеминацијата ја правевме на 15ти. Се разочарав бидејќи спермограмот на сопругот беше ептен лош само еден милион и плус имаше некоја инфекција.Инсеминацијата ми ја направија вагинално и сестрите таму??? Чиста среќе што мојот матичен лекар ми е достапен цело време и во консултација со него ги организирав сите работи, зашто ако оставев само на тимот на Доктори на клиника кои само се потпишаа на отпусната листа јас ќе паднев во уште поголема депресија. Сепак јас и сопругот си се фрливме на работа следните 4 дена...за да го покриеме и периодот кога ќе пукнат и помалите фоликули ( по совет на мојот матичен лекар ) и од неделата сум на утрогестан...Утрогестанот го примам двапати дневно...Навечер пред спиење и наутро се будам во 5 и спијам од седум па се спремам за на работа user posted image
Како и да е...одморив една недела дома и сега си одам на работа, очекувам после први да Ве израдувам со убави вести...
Здравје ако ме израдувааатuser posted image user posted image ќе бидам најсреќна жена на светот а верувам и мојот сопруг...
Стискам палци за сите нас млади, надежни и борбени женички!!! Знам дека се си има причина и зашто ни е доделена оваа услога токму на нас...Знам дека еден ден и ние ќе ги добиеме нашите цртки...Ве гушкам... и само храбро..

Непосредна врска до пораките: 473
22.10.2013 21:02:10   
kapina
Петра честотки

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 474
23.10.2013 0:04:52   
natnat
Bravo Petra 27 cestitkiIIII user posted image . Karma ti posakuvam uspeh i da ne izraduvas i ti so dve crtki :) ...jas ne uspeav definitivno ovaj moj prv pat, ne docekav ni test preku krv da napravam denes dobiv ali toa e, povekje sreka sledniot pat..sepak Bozja Volja :) pozdravcinja

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.