|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
28.6.2013 9:45:53   
LoveableMe RR
Девојки здраво,

Денес имам многу болки во јајниците и грчево во матката, неколку дена по инсеминацијата. Ајде споделете искуство, зошто е тоа така? Позз,

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 201
28.6.2013 10:17:17   
Melanija RR
Најчесто дента по инсеминацијата и ден-два потоа се јавуваат мали грчеви, но после 3 дена веќе е индивидуално. За 10тина дена ќе знаеш од што е user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 202
28.6.2013 11:21:05   
Hopeful RR
И јас имав болки како никогаш досега, дента после инсеминацијата и во текот на следните 3-4 дена, па се смирија. Не знам дали е од самата процедура, ама мислам дека е од стимулираната овулација, дека повеќе фоликули, што знам... ајде, наскоро ќе дознаеме и двете од што е user posted image колку сака нека боли, само да видиме user posted image

Непосредна врска до пораките: 203
28.6.2013 12:06:12   
SOLE
LoveablMe i Hopeful vi stiskam palci i vi posakuvam uspeh, daj Boze naskoro da vidite user posted image user posted image user posted image user posted image
Dali znaete kolku kosta inseminacija na privatno vo Remedika i ivf po priroden ciklus isto taka na privatno? Planirame da pravime nesto ama uste nemame odluceno sto user posted image Melanija meze i ti znaes kolku kostat ovie postapki, koj znae neka pise... pozdravceee

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 204
28.6.2013 14:56:37   
MademoiselleNina
Да се пијавам
Ми закажаа инсеминација во понеделникuser posted image
Се надевам дека оваа ќе биде успешна. Инаку денес на ехото се покажаа 4-5 фоликули големи, но сепак еден беше најголем.Незнам каква вркса има тоа, ама лекаров рече дека е супер user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 205
1.7.2013 12:32:32   
sky diver
Zdravo,
Pred mesec ipol pravev laparoskopija i histeroskopija, kontrolata pomina super i lekarot mi rece nema sto da se ceka odime odma na inseminacii. I taka na 25 napravivme inseminacija megjutoa mene nesto drugo me buni. Jas imam kasni ovulacii odnosno ovuliram na 16.ili 17 den od ciklusot.
Na 24 juni osetiv deka imam ovulacija a na 25 bev na kontrola. Na ehoto lekarot rece deka folikulot e razlean ( najverojatno puknat) i vednas pravevme inseminacija zasto spored nego jajce kletkata zivee 24-48 h. Na procisteniot materijal imase 3 milioni za sto dadoa komentar i lekarot i sestrata deka se malku. E sega mene me jade toa sto folikulot bese puknat i koj garantira deka sme go pogodile pravoto vreme a i mallku me jade brojot na spermatozoidite. Inaku odnosi so mm imavme posleden pat vo sabota a toa e den i pol pred ovulacija

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 206
1.7.2013 12:38:23   
Hopeful RR
Здраво skydiver, и кај мене имаше настанато пукање, докторот рече дека тоа е ок, и одма инсеминација user posted image , па еве чекам user posted image Ајде, одмарај сега, ти држам среќа да си видиш user posted image

(Одговор на членот sky diver)
Непосредна врска до пораките: 207
1.7.2013 13:19:04   
LoveableMe RR
Девојки и јас ви држам среќа на сите и ви посакувамuser posted image .

Можеби сум досадна, ама имам грчеви во стомакот, јајниците цело време во континуитет по инсеминацијата, особено од петокот навака. Се појавуваат повремено во одредени делови на денот. Денес така ме стегна нагло, што ми доаѓа да исповратам. Не знам дали да побарам мислење од лекар, дали се хормони во прашање или да не има некои компликации со инсеминацијава?

Досега не гледам ниедна членка дека имала вакви долготрајни симптоми по инсеминација, загрижена сум, па реков ај да ве прашам, не знам што да правам.

Непосредна врска до пораките: 208
1.7.2013 14:05:35   
Hopeful RR
Имав и јас огромни, ама огромни болки, не можев да седам, да стојам, да лежам... неколку дена траеја, ама се смирија user posted image изгледа е од овулацијата, опушти се user posted image

Непосредна врска до пораките: 209
1.7.2013 14:35:09   
Melanija RR
sky diver тоа што имаш покасна овулација не е проблем ,се дава утрогестан како подршка,само треба да те пратат на ехо за на време да се прави инсеминација.Инаку јајце клетката од кога се ослободува се оплодува во рок од 24 часа.
Бројот на спрематозоиди е мал,но доволно е еден тоа никогаш не се знае.Сперматозидот живее до 72 часа,така што каков зависно и до спермограмот,еден и пол ден е можно да оплоди јајце клетка.
Имаш шанси само биди смирена user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 210
1.7.2013 17:24:32   
MademoiselleNina
Бидна втората инсеминација, за разлика од првата и јас имам некои болки чудни, всушност повеќе е нелагодност отколку болка, и тоа претежно на десна страна. Се надевам дека тоа е ок ...
И сега следи чекање до 15 ти user posted image и се надевам наuser posted image Инаку ми вратија само 14милиони „пливачи“ ...
user posted image но лекарот рече дека за инсеминација тоа е ок ...
А мм пак има олигоастенозооспермиа ...
Значи пак на исто се враќаме ...

Сите да видиме user posted image user posted image што поскоро!

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 1.7.2013 17:28:50 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 211
2.7.2013 9:12:49   
sky diver
Od sinojka imam bolki vo jajnicite kako za dobivanje a i gradite me bolat na dopir. Inseminacija imam praveno tocno pred nedela dena, a terminot za dobivanje mi e 7 juli ( iskreno se nadevam deka nema da dobijam) dali nekoja od vas imala slicno iskustvo da me okurazi malce
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 212
2.7.2013 9:30:40   
MademoiselleNina
ИЗВОРНА ПОРАКА: sky diver

Od sinojka imam bolki vo jajnicite kako za dobivanje a i gradite me bolat na dopir. Inseminacija imam praveno tocno pred nedela dena, a terminot za dobivanje mi e 7 juli ( iskreno se nadevam deka nema da dobijam) dali nekoja od vas imala slicno iskustvo da me okurazi malce
pozdrav

Јас после првата (неуспешна) инсеминација - немав никакви симптоми на добивање, ни болки, ни надуеност, ни осетливи гради, ни ништо. И добивањето ми беше без никакви болки (а вообичаено многу ме боли стомак, гради, кичма ...)
Така што ова можеби е позитивен знак, ајде само позитивни мисли и убаво расположение, нема потреба од предвремена загриженост.
Ти посакувам user posted image наскоро

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 2.7.2013 9:31:14 >

Непосредна врска до пораките: 213
2.7.2013 10:52:14   
Hopeful RR
MademoiselleNina, со среќа! user posted image Дај боже сите наскоро да си видиме user posted image , таман цело друштво се собравме user posted image

Непосредна врска до пораките: 214
2.7.2013 11:33:10   
Hopeful RR
Девојки, едно прашање user posted image
Во сабота )се надевам нема да добијам претходно) ќе ми биде 16 ден од инсеминација и треба да правам тест. Што препорачувате - регуларен домашен тест или крвна слика во петок? Стоп инекцијата ми беше Овидрел, не Прегнил... може да ми даде неточни резултати домашниот тест? user posted image

Непосредна врска до пораките: 215
2.7.2013 11:49:59   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, едно прашање user posted image
Во сабота )се надевам нема да добијам претходно) ќе ми биде 16 ден од инсеминација и треба да правам тест. Што препорачувате - регуларен домашен тест или крвна слика во петок? Стоп инекцијата ми беше Овидрел, не Прегнил... може да ми даде неточни резултати домашниот тест? user posted image

Хопефул, подобро да почекаш до понеделник, па потоа прави тест. Домашните се доста точни, а преку крв подобро подоцна да испиташ зошто петок е многу рано. Малку е по мачно да трчаш по доктори, па упат, па крв земање итн., затоа подобро домашен тест по 16 ден. Позз, посакувам да ни донесеш убави вести за user posted image

Непосредна врска до пораките: 216
2.7.2013 13:06:48   
MademoiselleNina
После примање на инекција не се препорачува домашен тест, бидејќи може да даде лажни резултати. Се препорачува тест преку крв, во кој се гледаар бројки. Вака и мене ми кажаа, па споделувам со вас.

Ајде сите поскоро да дојдеме до user posted image

Непосредна врска до пораките: 217
4.7.2013 12:04:04   
Hopeful RR
Ааааа, како што поминуваат деновите ме фаќа се поголема трема user posted image !!! И возбудена, и уплашена сум, не можам крајот да си го фатам user posted image Недела е денот за тест, држете ми среќа да не добијам претходно user posted image и да си видиме сите user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 4.7.2013 12:06:02 >

Непосредна врска до пораките: 218
4.7.2013 12:20:55   
sky diver
mene mi e sreda 10 juli, jajnicite uste me bolat kako za dobivanje, glava me boli non stop tri dena mi se vrti svest sto ne bilo slucaj so prethodnite dobivanja
pa so gospod napred

Непосредна врска до пораките: 219
4.7.2013 12:32:28   
Hopeful RR
wohooo, дај боже ова да излезе на арно па да си видиме user posted image think happy thoughts, think happy thoughts user posted image

Непосредна врска до пораките: 220
4.7.2013 19:15:44   
babyhope
Со среќа девојки за сите што го очекуваат user posted image user posted image од инсеминациите... јас иако се мали шансите верувам во оваа процедура и се надевам дека вие уште повеќе ќе ме уверите во успешноста на истите... ви праќам user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 221
4.7.2013 22:43:15   
Melanija RR
Девојки ве има на листа во темата Сакаме две црти!!! = ТУКАuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 222
5.7.2013 15:25:52   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Najprvin da Vi kazam deka site Vie mi bevte od golema pomos za pojasnuvanje na nekoi raboti povrzani so invitroto,no bi sakala da Ve prasam site kako odi procesot na izeminizacija,koi se potrebni dokumenti

За инсеминација со плаво картонче нема посебни документи ниту апликации.
Потребно е да имаш чист ПАП тест,микробиолошки брисеви,ХСГ,а за партнерот спермограм и ХИВ тест не постар од 6 месеци.
Консултирај се најпрво со матичниот гинеколог,дали е потребно стимулација,тој ќе те прати или на ГАК.Самата инсеминација чини околу 1.700ден,

Можеш и на приватно во Систина,Ремедика е и околу 6.оо0 денари,како што пишаа некои рингерајки

Непосредна врска до пораките: 223
5.7.2013 15:37:08   
sasaiciko
Bi sakala da moze nekoj da mi objasni koi dokumenti se potrebni za iseminizacija,kako odi procesot i kolku cini
a hsg e zadolzitelno?bidejki imam pokacena sedimentacija a se drugo si e vo red i plus sega ovoj period gi imaat site otkazano za od septemvri

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.7.2013 15:47:00 >

Непосредна врска до пораките: 224
5.7.2013 15:48:19   
Melanija RR
ХСГ мора да имаш инаку не се препорачува инсеминација, за твое добро е да имаш за недај боже ХСГ е важно испитување

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.