вистината или не? (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

mother 29 -> вистината или не? (20.10.2009 11:58:52)

Дали секогаш сакате да ја знаете вистината ,без разлика колку боли?
Дали секогаш на другите им ја кажувате вистината или ја премолчувате ,ако знаете дека ке  ги повредите?
Дали ви се има случено на близок да му кажете вистина , а тој да не ви поверува?

profesorica -> RE: вистината или не? (20.10.2009 12:05:07)

Сакам да ја знам вистината без оглед на се.
Понекогаш ја премолчувамм бидејќи не секој сака да ја знае.
Да, ми се има случено-некои луѓе не веруваат во ништо.

mother 29 -> RE: вистината или не? (20.10.2009 12:08:23)

во дилема сум!се работи за блиска особа!мегутоа поучена од минатото, кога и кажав пред многу година на другарка ,на нејзе полесно и беше да ме занеке мене,а потешко да го остави него!
ова дали вака по default оди или?
јас сум ЗА ВИСТИНАТА секогаш!Јас знам да се справам со неа колку и да е болна !вие?

vezilka RR -> RE: вистината или не? (20.10.2009 12:15:59)

Сакам секогаш да ја знам вистината ма каква и да била. И многу ме нервира кога не ми ја кажуваат вистината со цел да ме „заштитат“, ужасно се нервирам. Јас лично на блиските луѓе секогаш им ја кажувам вистината и некогаш ми се лутат оти ги повредува ама секогаш ми простуваат оти го знаат мојот начин. И секогаш кога стварно сакаат да чујат искрено мислење, прво мене ми се обраќаат.

profesorica -> RE: вистината или не? (20.10.2009 12:18:56)

мотхер 29 ај уште еднаш убаво објасни ја дилемата????

Bogdancanka -> RE: вистината или не? (20.10.2009 12:21:46)

Јас сум за вистината без разлика колку е болна,без разлика што и да е ке поминам преку се али како што реков само да е вистина.А дали некогаш сум избегнала да кажам вистина само заради тоа никој да не биде повреден да и тоа многу пати.Најмногу заради тоа што во многуте такви слуцаи со вистината ке беше некој/а повреден и на крај пак немаше да поверуват.И ми се има случено да им ја кажам вистината и да не ми поверуват или едноставно не сакаат да ја прифатат вистината па излегува дека не ми веруват.

elle -> RE: вистината или не? (20.10.2009 12:36:34)

Секогаш вистината нормално.Ако не сега некогаш мора да излезе на виделина што порано тоа подобро.Работите ќе си дојдат на свое место со текот на времето,без оглед на тоа колку и да боли вистината во моментот кога ќе ја слушнеш.

arh_diz -> RE: вистината или не? (20.10.2009 12:38:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elle

Секогаш вистината нормално.Ако не сега некогаш мора да излезе на виделина што порано тоа подобро.Работите ќе си дојдат на свое место со текот на времето,без оглед на тоа колку и да боли вистината во моментот кога ќе ја слушнеш.

niki -> RE: вистината или не? (20.10.2009 14:18:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29

во дилема сум!се работи за блиска особа!мегутоа поучена од минатото, кога и кажав пред многу година на другарка ,на нејзе полесно и беше да ме занеке мене,а потешко да го остави него!
ова дали вака по default оди или?
јас сум ЗА ВИСТИНАТА секогаш!Јас знам да се справам со неа колку и да е болна !вие?

Ако ти е прашањето дали некому да кажеш нешто во врска со нивниот партнер, што тие не го знаат, подобро немој, особено не ако се работи за изневерување. Тоа е мешање во туѓа врска и нема никаква врска со тоа дека е добронамерно и нема да биде така сватено. Остани си на страна, немој да завлагаш во тоа, немој да лажеш, но немој ни вистината да ја кажуваш. Едноставно нека си го решат тоа сами.

mother 29 -> RE: вистината или не? (20.10.2009 15:45:06)

kога Марко беше 3-4 месеци .качив 40 температура и морав една нок да одлежам во болница.не и кажав на мама оти знаев дека нема да спие цела нок!и после тоа ми пререче како сум можела да не и кажам,....а јас се добронамерно.....
сега свакам....  да не ми каже некој нешто во врска со Марко ..лелел..узбуна кревам![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Enika -> RE: вистината или не? (20.10.2009 16:17:13)

sekogas vistinata kolku i da e bolna.bez razliak dal se raboti za nesto sto treba da mi e kaze, ili ne daj boze bolest(pu pu pu) jas sakam da znam...

poneksogas prmolcuvam doma za neso zaso majka mi e nevuden panicar i nekam da mi panici...ama za sitbi raboti kako na pr ako se oni na pat negde ja ne i kzuvam deka sum bolna zaso nema da ima mir

a sakam i vistinata da mi ja kazat lugeto za toa sto mislat za mene ili nesto vo vrska so mene...toa go cenam a i gledam da go pravam barem so luge koi mi znacat i se povazen del od mojot zivot...ne se zamaram so sekoj

niki -> RE: вистината или не? (20.10.2009 17:21:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29

kога Марко беше 3-4 месеци .качив 40 температура и морав една нок да одлежам во болница.не и кажав на мама оти знаев дека нема да спие цела нок!и после тоа ми пререче како сум можела да не и кажам,....а јас се добронамерно.....
сега свакам....  да не ми каже некој нешто во врска со Марко ..лелел..узбуна кревам![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Јас бидејќи сум многу далеку од дома, мајка ми со никакви мои проблеми не ја замарам, таа на толкава далечина никако не може да ми помогне и само би се секирала. Е сега компарацијата што ја правиш со сопственото дете, можеби си во право, но сепак постои голема разлика, детето ти е мало, а ти си возрасен човек кој знае за себе да се грижи, па оттука не гледам причина секогаш да ја кажуваш вистината и со тоа само безпотребно да вознемируваш некого.
Сепак за мене е едно некој нешто да те праша и да очекува искрен одговор,а да не го добие, а сосема друго е да премолчиш нешто за да заштитиш некого во ситуација кога самиот неможе да ти помогне.

Natasha5 -> RE: вистината или не? (20.10.2009 18:54:18)

Вистината ја кажувам секогаш а и многу сакам да ми ја кажуваат вистината ма каква и да е.Многу се зервирам кога некогаш ми премолчуваат нешто а треба да го знам[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

big_mama817 -> RE: вистината или не? (21.10.2009 9:10:04)

сакам да ми ја кажат вистината па и колку да е болна а и јас се труда да ја кажувам [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mother 29 -> RE: вистината или не? (21.10.2009 16:07:25)

дали ве навредува кога ке ви ја плеснат вистината во очи?

arh_diz -> RE: вистината или не? (11.6.2010 11:58:45)

Voopsto ne me navreduva podobro mi e e taka barem ke znam sto e i kako e

Maca25 -> RE: вистината или не? (11.6.2010 12:03:50)

Секогаш сакам да ја знам вистината, па макар јас после патела, ме болело..... кога тогаш се ќе се дознае, подобро на време, него кога веќе ќе биде касно. 

amelbebe -> RE: вистината или не? (11.6.2010 12:09:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Voopsto ne me navreduva podobro mi e e taka barem ke znam sto e i kako e
[/

potpisquote]

betpet -> RE: вистината или не? (11.6.2010 12:48:04)

Kako sto sakam da ja slusnam vistinata, taka i ja kazuvam i ja prenesuvam.Mislam deka iskrenosta-vistinata  gradi doverba i sekogas koga e kazana vistinskata strana mnogu poubavo, toplo zvuci, pa makar i da e bolna.

Bitolcanka -> RE: вистината или не? (11.6.2010 20:55:18)

Јас сум секогаш за вистината - каква и да е, колку и да боли. Ненавремено искажаната вистина е полоша од лагата.

Rossana -> RE: вистината или не? (11.6.2010 22:21:01)

Ja kazuvam vistinata sekogas, no ima i isklucoci koga lazam za dobroto na drugite. Njcesto ovoj mesec gi lazam pobliskite za da ne se sekiraat za mene, znam deka sum dovolno jaka da pominam sama niz se, pa nesakam i drugite da se zagrizuvaat. Posebno ne mama, tato i baba [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Zatoa ponekogas moram da lazam.

Bitolcanka -> RE: вистината или не? (13.7.2010 23:03:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka

Јас сум секогаш за вистината - каква и да е, колку и да боли. Ненавремено искажаната вистина е полоша од лагата.

А најмногу не погодува вистината, мораме да признаеме. Кога пријател ќе ни посочи нешто за нас што е точно, го гледаме со сомнеж, му се лутиме и мислиме дека е против нас. Но ако малку размислиме ќе согледаме дека тоа го кажал со најдобра намера, без никакво зло или омраза. Колку повеќе ја заобиколуваме вистината - толку полошо сами си правиме.

nadica -> RE: вистината или не? (14.7.2010 0:13:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica

Сакам да ја знам вистината без оглед на се.
Понекогаш ја премолчувамм бидејќи не секој сака да ја знае.
Да, ми се има случено-некои луѓе не веруваат во ништо.

потпис

Mihaela 2010 -> RE: вистината или не? (6.12.2013 16:22:51)

Sekogas ja kazuvam vistinata,ne lazam bidejki ne znam da lazam,a i nesakam koga ke se doznae vistinata - apretezno se doznava da bidam vo nezgodna situacija,zatoa kakva i da e vistinata jas ja kazuvam
i normalno sakam da mi ja kazat

deluxe -> RE: вистината или не? (6.12.2013 18:10:22)

Вистината !!! не сакам ниту да лажам,ниту да ме лажат.Мразам да живеам во илузии.Не пробувам да лажам,бидејќи кога ќе пробам да лажам сама се заплеткувам,и на крај ќе се издадам[sm=jezicek.gif]Вака кажи си ја вистината,како сакаш врти вистина си е вистина[sm=smiley36.gif]

Страница: [1] 2   Следна страница >   >>