Zdravo, Pocnuvam so istrazuvacki proekt na institut po medicinska informatika vo vrska so hipotiroidizmot, i pritoa ke izrabotam aplikacija koja bi trebalo da im go olesni zivotot na site sto patat od taa hronicna bolest. Ideata e da imaat pregled vrz sopstvenoto zdravje i da im se ovozmozni nacin kako tie polesno bi se spravile so bolesta i bi se sprecilo nejzino napreduvanje. Zaradi toa vo tekot na moeto istrazuvanje mi treba da stapam vo kontakt so pacienti i tie da mi pomognat okolu se sto treba da se najde vo aplikacijata. Za vozvrat ke postiram aktuelni informacii od medicinski istrazuvanja i koga aplikacijata ke bide gotova ke bide postavena za besplatno simnuvanje i verzija na makedonski jazik. Pozrdav i vi Blagodaram.
Maca25 -> RE: Xипотироидизам (4.5.2013 10:42:24)
Јас со задоволство би учествувала. А тука има уште членови на РР кои имаат проблем со хопотироидизам, па би можеле да учествуваат и тие
Zdravo, Vi Blagodaram na sorabotkata. Sega ja pocnuvam vtorata faza na proektot vo koja ke bidam poaktivna pri komunikacijata so pacienti. Jas mislam deka e najdobro da se prefrlam na postot koj mi go prati Maca25, bidejki tamu aktivno se pisuva. Pozdrav!