Yummy Mammy -> RE: Вежби за изговор на гласот "Р" (22.5.2013 9:19:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite Еве ги вежбите од ники ИЗВОРНА ПОРАКА: niki Drvarot sece drveni drva; Srcka krevetot krcka, od krckanje ke raspuka i nema da krcka, srcka.( na ovaa recenica so kerka mi sme se pagale od smea, dolga i bese na pocetok pa dur ja zapamti pa se trudi uste tocno da izgovori, zabava do besvest[sm=jezicek.gif]) Trkacot brzo trca od trcanje se izmori i prestana da trca; Ribarot ribari riba vo ezero, ako ribarot ne izribari riba vo ezero ke ostane gladen; Grizacot grize praska, grizajki praska grizna i crv; Cresnarkata bere cresi, nabranite cresi gi sobira vo krosna i sl. Ne mora da imaat mnogu smisla recenicite vazno e R da go ima cesto vo zborcinja sto mu se poznati na deteto, sigurna sum deka i toj ke ti pomogne vo smisluvanje na takvi recenici. Инаку Михаил на две и пол години почна да ја изговара Р без да го тераме, без вежбање, без ништо, на почетокот се разбира не секаде, ама за брзо време си се научи и си ја употребуваше правилно Ahahahah, super se recenicive... Jas imam problem sto mojava ne saka da kazuva, se srami. Ke proba ednas, i se otkazuva, vika: mene taka mi e polesno da kazam, jas taka ke si vikam [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|