deluxe -> RE: Дополнителни приватни часови (4.10.2014 23:39:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР Темава ме потсети на една случка кога Марио беше мал. Во прво одделение имаше потешкотии со читањето, никако не можеше да поврзи збор, само на слогови читаше. И никако не можев да го научам, ама никако. Имавме една роднина учителка која само што се пензионира, па мајка ми ја викна дома кај нас да го подучува читање. И идеше жената 7 дена со ред и детево никако да поврзе цел збор, само на слогови читаше. И таа ми рече - оди во другата соба, јас цела прашалници [sm=zmeden.gif] Јас заминав, ама слушав на врата, таа му вели - кажи го цел збор, тој пак на слогови, таа пак му вели - кажи го цел збор, тој пак на слогови...лелеееее кога му влепи еден шамар, се слушна којзнае до каде. Кутри Марио глас не пушти, а јас истрчав одма да викам по нејзе...Таа ми вели врати се назад.... Ајде се смири детево и таа пак му вели - кажи го цел збор и тој го кажа. Ајде сега му вели читај...и детево почна да чита течно, течно небаре 6-то одделение е!!! Јас се запрепастив. Потоа таа ми кажа дека сетила дека тој знаел, ама од инает не читал. Тоа беше единствениот шамар кој Марио во животот го добил [sm=smiley36.gif] ама делотворен. Ете тоа е моето искуство од дополнителните часови. И пак би платила ако имам проблем со детето. Учителките си знаат најдобро [sm=bravo.gif] Me iznasmea so nastavnickata[sm=jezicek.gif] izgleda nejzinite zastareni metodi vrodile plod...Inaku nemam protiv nekoj da go poducuva moeto dete, makar sto toa e mojata profesija... Zasega jas sum zadolzena za to a.No ponatamu so nekoi predmeti:fizika,hemija,jazik...bi pobarala dopolnitelni casovi ako ima potreba. Inaku i jas sum nastavnicka koja drzi dopolnitelni privatni casovi[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|