Octavia -> RE: Како да се облечете кога сте гостин на свадба? (11.6.2013 17:21:35)
|
Па навистина станува збор за пристојност... И тоа важи и во Америка и во Европа и секаде. Се знае кој носи бело на свадба. Е сега, нели викаат ако невестата нема бел фустан и ако сте зборувале со неа, па не и е важно, белиот фустан не би требало да биде проблем. Од друга страна, некоја психологија човечка пак вели дека кога друга жена (гостинка) носи бело на туѓа свадба, таа едноставно не може да поднесе што некоја друга жена е во центар на вниманието на сите присутни, па се натпреварува со неа (затоа што сепак, нели, ќе се забележи ако некоја друга облече бел фустан на туѓа свадба). А при толку бои на располагање, зошто па гостинката да мора да избере бел фустан? Исто така непристоен за свадба би се сметал и било кој друг фустан кој вреска „забележете ме!“, нападен во било која смисла, Е сега, дека има жени кои патат за тоа да кажат „никој не ја гледаше невестата, сите мене ме гледаа“ има... ма секакви не има, и на свадба и секаде [sm=smiley1.gif]. Но сепак гостинот треба да покаже почит кон младоженците, На гостинот можеби тоа му е како секој друг ден, ама на младоженците не им е и со својата појава гостинот треба да го испочитува тоа.
|
|
|
|