Snowhite RR -> Годишен одмор на градинките (5.7.2013 14:38:41)
|
Не знам како е во другите градови, ама кај нас има четири градинки и преку лето 2 одат на одмор во Јули, а другите 2 во август. За време на одморот родителите кои ги носат децата во таа градинка која нема да работи имаат избор да ги носат во една од двете кои работат или да не ги носат воопшто. Оваа година градинката во која оди Михаил замина на одмор од 1 Јули, јас најпрво го запишав за во другата, ама после се премислив и решив да не го носам, зашто другите две ми се далеку, а јас сум дома, нели ова лето сум на породилно и не ми се исплаќаше да го шетам по други градинки, па таму нова средина, нови учителки, деца. И така сега овој месец ќе си седиме дома. Мене искрено не ми се допаѓа ова, прво зашто како што спомнав му менувам на детето нова градинка, нови деца и учителки и таман ќе се привикни таму, пак назад. Друга причина е далечината, значи нас (а и на другите) ни одговарала таа градинка во која е запишан и затоа тука сме го запишале, а не да морам да го носам во друга која е дупло или тродупло подалеку. Лани морав зашто одев на работа да го носам во другата и навистина многу се малтретиравме и ние и него, мораше порано да го разбудам за да го однесам и да стасам на работа, пешки ни беше далеку, па мораше секој ден со такси и за земање во најголемите жештини повторно морав такси да викам и поради тоа оваа година решив да не оди таму. Ама ете слободна сум сега, а што родителите кои одат на работа и не можат цел месец да се снаоѓаат некој да им ги варди децата, се принудени да ги носат во друга градинка. Баш ме интересира како е во другите градови, разбрав дека во Скопје немало вакви годишни одмори на градинките?
|
|
|
|