miana -> RE: На одмор со баба? (27.7.2013 14:46:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR Јас па мислам дека побрзо ќе земам со мене некоја баба, отколку да го пуштам детето со нив на одмор, да ми го вратат разгалено Па добро, верјатно и тука зависи каков однос има бабата/дедото кон детето. Ако се му допушта, веројатно не треба ни на одмор да го однесе за да го разгали. А како што велиш - без твоја дозвола нема ништо направено, тогаш веројатно и на одмор да ги однесе - ќе и кажеш и отприлика што треба да јаде, кога да си легнува и сл. А и да не оди па се според правила, па на одмор ќе бидат - може и малку порелаксирано да се однесуваат. А и ако праќам јас дете сигурно нема да пратам дете од 4 години. Кога е поголемо дете, ќе знае и тоа што му е дозволено, а што не, и нема да прави галами за да добие нешто само затоа што е со баба/дедо на одмор. Барем моето дете е такво, и затоа би го пратила ако тоа сака, и нормално ако баба/дедо изнесат желба да го прошетаат. Ај на двете ке пишам.. Значи вака- керками има 5 ипол години ,а прелани за прв пат беше со свеки на одмор. Значи свеки ги чува пола ден од 07 до 17 ч и знае како дишат децава и ги чува исто како мене...ж А инаку да не ја пуштам керками дека ке ја разгалат и тоа не ми е причина баш поради истово претходно наведено..Живееме во заедница,такада дома и на одмор - исто ми е мене..И знам дека нема да ја разгалат повеке од ова што секојдневно ја рзгалуваат..Разумни луѓе се и свесни се до каде може да одат работите. Малата керка што има 1 ипол година не ја пуштам и догодина нема да ја пуштам,ама кога ке има веке 3 години - слободно нека оди.. А претходно не би издржала без мене и без таткои..И големката беше така а сега ја моли бабаи да ја земе на одмор. Јас гледам на детето да му е убаво и со оглед на тоа дека преку цела година се отрувме од лекарства - за нејзино здравје- нека ужива колку може а од септември поаѓаме во прво одделение.
|
|
|
|