|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Дупла прослава на роденден
29.7.2013 12:55:27   
Felly RR
Поттикната од прашањето на еленак, ја отворам темава кај што може да продискутираме за истото. Не само за различни прослави на двајцата родители, туку и на пр. кога правиме прослава во игротека, па некои повозрасни гости нема да дојдат таму, туку ги пречекуваме дома - Која прослава ви е побитна? Во игротека, а дома ги пречекувате само со торта, или пак спремате баш две прослави?
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Дупла прослава на роденден
29.7.2013 12:57:05   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Добар ден женски. Како сте ми? Јас планирам да зачистам денес дури не фатило жешко ептен, секако Ј ја фати с'клет веќе па ќе го викаме дедо малку да ја земе да си потерам работа. Туку една мака си имам, па да ве прашам вас. Не поканија на два различни родендени на едно исто детенце. Колку комплицираноuser posted image Родителиве се разведуваат па не можеле да се договорат за заеднички роденден. И сега се јави мајката, па се јави и таткото. Не знам како да постапам, не би сакала да навредам никој да се појавам само на едно место ама па се прашувам ако се два родендени и два поклони ли треба да бидатuser posted image Па и не ми се којзнае колку блиски за да правам дупли трошок, што знам... Ај да видам што ќе ми предложите. Ако има соодветна тема па префрлете ме.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Uff elena bas zeznato,a i malretiranje za deteto,pa i tie kako ne mozele da se dogovorat,ako nisto bar zaradi deteto...ama sacuvaj boze ima sekakvi..
pa ne ti ostanuva nisto drugo osven da se pojavis na dvata ili da ides samo na eden so izgovor deka toj den imate nekoja obvrska.
I stvarno e glupavo istive luge da idat dva pati na ist rodenden,ili najdobro tie da ja iznajmat igrotekava na 4 casa,pa prvo edniot roditel,pa posle nastupa drugiov...zivi gluposti stvarno
Ako imas u plan da ides dva pati,kupi po nesto za simbolicna cena,tokmu kolku sto bi te kostal ko za eden rodenden i cao prijatno...drugo ne mi pagja na pametuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Аууу малце компликовано Елена.. Јас мислам со тој што си поблиска (мајка,татко) отиди после роденеденот на гости со подарок и готовооо...

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Auuu, svasta! Roditelite rizikuvaat nikoj da ne im se pojavi od pusti sram i nedoumica - sto da pravam, kaj edniov ili kaj drugiov roditel da ideme, a ustvari ne ides kaj roditelot tuku kaj deteto na rodenden user posted image

Jas bi odlucila spored toa od civa strana sme prijateli. Na pr, edni nasi mnogu bliski prijateli se razvedoa, jas redovno komuniciram so majkata, i se slusame i se gledame sami, no na rodendeni na decata odime i ni doagaat so tatkoto, zatoa sto pred se on e drugar na mm, a nie zenite se zapoznavme preku niv. I se slusame za rodendeni i si cestitame so majkata, i tuka nema ljutis. Nivnoto masko drugarstvo od pred 15 god ne mozes da go stavas na ramniste so naseto od pred 5-6 da receme. I ona samata e svesna deka nasite deca se drugarcinja po tatkovska linija.

Preracunaj se i ti, koj vi e poblizok, ako bas sakate da idete. Ako ne, cestitaj po tel i gotovo. Zalno za deteto ama trebale roditelite da mislat na vreme.

ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13 RR

Него ова со роденденов страшно е што родителите ги ставиле несогласувањата свои на прво место пред среќата на детето.Верувам дека многумина нема да дојдат поради тоа што ќе им биде незгодно.
Искрено и јас би отишла одпосле со подарок.

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Yummy Mammy i nasiov slucaj e kako vssiot so taa razlika sto jas majkata ja znam ne 5-6 godini tuku uste od osnovno,isto kolku I mazive sto se poznavaat.Ne mozam da presecam koj e poblizokuser posted image Kje otideme na dvata oti epten mi e neprijatno negde da ne se pojavam a I za dvata dena izgovori da baram ne biva.Se mislev da kupam nekoe kompletce ne mnogu skapo,sekako ima i popusti sega,a za drugiot den nekoja igracka pomala i cokolado pá taka da se uklopam nekako.Sekako kje izleze poskapo otkolku za éden rodenden ama toa e.Pá i oni se svesni deka 2 pati ne kanat,nema da ocekuvaat sigurno se da bide normalno,zatoa sto ne e,kako prvo od nivna strana.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2
29.7.2013 13:18:11   
miana
Оди

еве јас ке пишам на новава тема.
Јас и имав дупли роденден на едната керка. Роденден и е на денот на нашата кукна слава а на поголемата керка е една недела подоцна.Намерата ни беше роденденот да им го славиме заеднички на денот на роденот на поголемата керка со оглед на тоа дека на денот на кукната слава имаме МНОГу поканети и неканети гости. Јас за денот на кукната слава и роденденот на помалата керка си купив торта и си ги имав стандардните гости како и секоја година кои доажаат на кукната слава. Се подразбира дека сите си носеа подарок за детето ( знаат дека и е роденден ) јас секако имав торта (нели нема смисла прв роденден на детето а и сте знаат дека ероденден а да нема торта ) и потоа на двете им правев роденден на денот на роденденот на поголемата керка во игротека..Старите баби тетки и сл.не дојдоа во игротека на славата донесоа подарок и за големата керка ..И така некако моравме да правиме дупли роденден user posted image Малце измешано напишав ама ваљда је разберете. Оваа година веројатно ке им ги правам посебно родендените..На малото на денот на кукната слава а ма големата на нејзиниот ден...

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 3
3.8.2013 10:09:18   
deluxe
На ќерка ми роденденот и е после завршувањето на школската година.И поради тоа(за да присуствуваат другарчињата од училиште)го славиме вроденденот порано во игротека(со другарчињата).Подоцна на денот од роденденот си правиме прослава дома,нормално со возраснитеuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 4
3.8.2013 23:49:02   
elenak
Завршивме со дуплата роденденска прослава и единствено ми е многу мака за детенцето. Колку беше само збунето да знаете, гревчеuser posted image Никогаш, никогаш не би можела да му направам такво нешто на мое дете. Очи да не сакам да му видам, на тој ден ќе замижам и ако треба најлошо нека си поминам ама само детето да не биде растргнато. Епа барем на еден ден во годината може да премостат сите препреки и да се застане рамо до рамо за една слика. Не можам да разберам.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 5
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Градинка
Jana9

Дали би го пуштиле вашето дете во ГРАДИНКА?

ДА (75%)

НЕ (12%)

Можеби (14%)

Број на сите гласови: 59

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!