Џесика -> RE: Aвторитетни родители (12.3.2012 15:58:31)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy Za mene aftoriteten roditel ne e roditel koj sto mora da vika za deteto da go slusa. Toa ne e avtoritet i pocituvanje na roditelot, tuku strav da ne dobie kotek ili kazna. Za mene avtoritet znaci deka na roditelot mu e dovolno samo da go pogledne deteto i toa da znae deka mora da postapi taka kako sto mu se kazuva. Jas sekogas se trudam da postapuvam vaka (osven koga ke mi se kacat na glava, pa gubam svest i vikam ko nenormalna [sm=smiley36.gif]), a deca ko deca, nekogas ke poslusaat od prva, nekogas ne. Bitno e da znaat koj e majkata a koj deteto. Точно така, се сложувам со се, мајка ми така била со нас, само еден поглед и знаев дали треба да одам во соба, да мијам садови, и се по ред. И и' се восхитувам многу на авторитетот, приметив како периодов ми се лизна авторитетот од раце, како да губам контрола како родител... еднаш знам, ја прашав мајка ми како успеала така строго да не држи, ми рече „деца се воспитуваат, внуци се галат, мислиш не ми идело да пукнам од смеење додека те карам? Мораш да издржиш за да те сфати сериозно, оти после кај ти е крајот...
|
|
|
|