Tanjat7880 -> RE: Исхраната на децата во училиштата (9.10.2013 8:01:07)
|
Moeto iskustvo za hranata vo ucilishte e pozitivno za nashi uslovi I za cenata shto ja plakjame,imaat dorucek,rucek I uzinka,se toa taze prigotveno!E sega za tebe Niki kako idea za rucek bi ti ja kazala mojata situacija koga G odeshe na leten kurs I tamu bea od 8 casot do 15 casot a nemaa obezbedeno hrana,moram da kazam deka toa traeshe samo eden mesec I jas postapuvav vaka,nautro obavezno mu kupuvav od pekara,dali gevrek,burek,banicka so jogurt,za uzinka mu spremav obavezno ovoshje,dali edna banana,dali edna praska(juni beshe,imashe),za obrokot vo 12 casot mu spremav sendvic od doma,puterce so patlidzan I jajce vareno,krem sir so patlidzan,zdenka namackana pak so jajce vareno,puterce I kahkavalce ili sirence...beshe leto,imaa frizider I nemashe nikakov problem e koga vo 15 casot ke si dojdeshe doma go cekashe topol obrok,i taka pominavme,se nadevam malku pomognav.Spored mene koga nemash uzlovi za cuvanje na hranata podobro da ne rizikuvash so istata,topol obrok nemozesh da I ponudish a ako ozesh odnosno ako ti dozvoluva vremeto toj obrok ke si go ima doma I gotovo!
|
|
|
|