Felly RR -> RE: Апарат за мерење на притисок (31.1.2015 12:27:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: gina jas nemam aparat doma taka kaj maticniot koga odam na redovna kontrola tamu mi merat a inaku pritisokot mi e nizok 90 \50 najvosok 110 so 60 i vcera bas po apteki prasuvav da zi zemam rekov ama skapi mi bea okolu 3000denari ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23 nemojde digitalni zemete si najobicen ti se sekako najprecizni barem od moe iskustvo.Inace takvite cinat okolu 1000den vo zegin ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Da i jas imam obicen i najtocen mi e . A digitalniot obavezno povisoko mi kazuvase i tri pati merev pa zemav sredna vrednost. I taka uste poveke se nervirav i uste poveke mi se kacuvase i pocnav so obicen da si meram. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Имам обичен, ама не сум задоволна од него, плус тешко ми е сама да си измерам. Ќе земам комбиниран - со дигитален дисплеј и горен ракав за мерење. Инаку досега не сум приметила дека обичните дигитални ми даваат различни мерки, баш имам и споредувано. Како и да е, треба да се проверува, бидејќи е релативно и зависи од тоа што е нормално за секого - на пр. мене обично ми е 90 со 50, или 100 со 50, и ако ми се качи на 120 може да ми се слоши, а за други пак тоа е сосема нормално, дури и ниско. ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Digitalniot mi e poprakticen majka mi imase takov i koga i da resev si go merev sama nejziniot aparat bese od svajcarija kupen a tuka imame obicen i se treba da molam nekoj da mi go izmere sama nemozam a nizok mi e postojano ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Вечерва купивме нов апарат, и баш ги прашав дали покажува различно од класичните, и ми кажаа дека тоа се однесува на дигиталните со рачна манжетна, а со овој каков што купивме, со горна манжетна, е исто како со класичен. Измерив и ми беше сосема ок - 115 со 60, што е ок. ИЗВОРНА ПОРАКА: gina Hopeful i jas sakam takov da si kupav vo apteka mi gi ponudija kako najdobri kolku go zema ti ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful gina, апаратот е 2700, го земавме од Еурофарм. Скапичок, ама па и класичните беа 1700, а тој што го имам дома е праисториски, цел искршен. ИЗВОРНА ПОРАКА: gina da skapi se aparatite ama se potrebni znaci otprilika tuka se so cenite 200-300den.razlika
|
|
|
|