|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
23.4.2014 23:15:25   
brm_brm
епа вака:на 3ти ден естрадиолот ми е 8, супер ми бил, така кажа д-р. и почнувам со фостимон 2. цела недела.
Вие како бевте со фостимон, доза,...каkо реагиравте на фостимонот (стварање на фоликули) и колку време го примавте?

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 1151
24.4.2014 10:31:48   
LoveableMe RR
brm_brm, на секого различно му даваат фостимон, мислам дека јас примав 10 дена по 4 инекции со две водички, многу ме болеа јајниците, затоа што имав 15 фоликула, од кои 9 беа квалитетни јајце клетки. Ти посакувам успех, со лесно. Кај кој доктор рече дека си?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 1152
24.4.2014 10:44:26   
brm_brm
Kaj lazarevski sum. Pretpostavuvam deka, po 5 dena sum na folikulometrija I ako ima potreba ke mi ja pojacaat dozata. A vie koga I kolku pati odevte na eho t.e folikulometrija

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1153
24.4.2014 10:55:00   
LoveableMe RR
brm_brm, јас бев кај д-р Ивановски во Систина, мислам само еднаш или два пати ме гледаше на ехо, позз, со лесноuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1154
24.4.2014 11:31:56   
skriena
kako sme denes jas odvaj cekam da pominat denovite samo imam edna maka so hemoroidite polat strasno da ne ima nekoj iskustvo so ova pozz i piseta neznam dali smeam da stavam nestouser posted image

Непосредна врска до пораките: 1155
24.4.2014 11:36:14   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

kako sme denes jas odvaj cekam da pominat denovite samo imam edna maka so hemoroidite polat strasno da ne ima nekoj iskustvo so ova pozz i piseta neznam dali smeam da stavam nestouser posted image

Skriena, имаме тема Хемороиди, се надевам таму ќе прочиташ што ставале членките, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1156
24.4.2014 11:36:40   
butterfly1
Јас одам офф топик ама морав user posted image Капина ова си ти? Под никот скриена? user posted image Многу асиптоматично ми дојде ова со хемориидиве а и начинот на пишување е исти user posted image ако сум грешка однапред се извинувам user posted image

< Поракaта ја уредил butterfly1 -- 24.4.2014 11:39:01 >

Непосредна врска до пораките: 1157
24.4.2014 11:46:06   
skriena
fala vi ke procitam nema za sto da se izvinuvas nova sum pozz

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 1158
24.4.2014 12:04:50   
kapina
Ne ne. Sum jas.Ja primam inekcii za hemoroidite sega, a za bremeni dobra e faktu masta.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.4.2014 12:08:15 >

Непосредна врска до пораките: 1159
24.4.2014 12:28:54   
brm_brm
Epa ringerajki od denes kw pocnam sama da se bockam so fostimon.ke rastvaram 2 prasok so 1 voda.ke vidam kako ke mi odi

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1160
24.4.2014 15:21:43   
butterfly 00
Epa ringerajki od denes kw pocnam sama da se bockam so fostimon.ke rastvaram 2 prasok so 1 voda.ke vidam kako ke mi odi

Jas sum kaj Lazarevski, jas primav tri fostimona so dve vodicki mi rece ili vo kuk tri so dve ili vo stomak tri so edna vodicka. Ti posakuvam mnogu sreka, dali ova ti e prvo IVF ? Doktorot e odlicen i se nadevam deka od prva ke uspees, najgolemi guski user posted image user posted image user posted image

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 1161
24.4.2014 15:41:26   
brm_brm
Da prvo ivf mie. A baterfly kaj tebe kolku bese estradiolot na 3 den, kaj mene bese 8 I terapijata mi e 2 fostimona so 1 voda vo narednite 5 dena. Ti kolku vreme primase fostimon?

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1162
24.4.2014 17:44:02   
skriena
ne se plasi i jas sama se bockav i suprafakt i fostimon ne e voopsto strasno a za hemoroidite zedov hemorol mi rekoja deka e na prirodna baza pa ke vidime kako ke mi bide inace jas primav 0,6 suprafakt poslem o,4 mi namalija a fostimon dve prasak so edna voda brm_brm so sreka

Непосредна врска до пораките: 1163
24.4.2014 20:34:27   
brm_brm
фала ви, скриена знаеш дека стомакот ми е изрешетан со дупчиња и од тоа осеќам некоја болка ама ништо страшно.бев н супрефакт 0,6 до добивање, а од 3ти сен сум на супрефакт 0,4 и фостимон 2. кај тебе како е и кај кого си?

Непосредна врска до пораките: 1164
24.4.2014 20:41:08   
kapina
Na site gore dole vi davat fostimon na mene mi dadoa menogon da primam letoto. vo juni I July koga pravev IVF

Непосредна врска до пораките: 1165
24.4.2014 20:46:21   
brm_brm
капина, а што е разликата со мерионал и фостимон?

Непосредна врска до пораките: 1166
24.4.2014 21:32:27   
kapina
Neznam najiskreno neznam sto e razlikata megu niv

Непосредна врска до пораките: 1167
24.4.2014 23:06:28   
skriena
kaj doktor Lazarevski sum jas veke pominav se sega cekam rezultat pa i tebe so sreka

Непосредна врска до пораките: 1168
24.4.2014 23:10:19   
brm_brm

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

kaj doktor Lazarevski sum jas veke pominav se sega cekam rezultat pa i tebe so sreka

ajde neka bidat user posted image navivaam. tebe na koj den od ciklus ti bese punkcijata?

Непосредна врска до пораките: 1169
24.4.2014 23:31:26   
skriena
na koj den ke bidi punkcija ke ti kaze doktorot znam deka poslem 20 ili 22 bea ne pamtam tocno fostimona primeni zavisi do organizmot kako ke ti deluvaat inekciite kaj mene bese taka ke te sledi doktorot i ke ti kaze prvo ivf ti e mene prvo mi bese i kako preku fondot si?

Непосредна врска до пораките: 1170
24.4.2014 23:48:28   
macika4
Zdravo na site ve citam nekoe vreme i nikade nemozam da si najdam odgovor na moeto prasanje ...Podnesovme dokumenti za invitro i sega cekame i jas bidejki sum golema panicarka imam eden problem imam bolna ovulacija i sega koga ve slusam deka vi rasnat mnogu folikuli od hormonite sto gi primate dali ve boli neznam kako e toa uplasena sum mislam deka se ke izdrzam, ama koga ke dojde ovulacijata me faka strav i sekogas im obrnuvav vnimanie na nasite doktori deka imam bolna ovulacija oni vikaat raduvaj se toa e ubavo ali eve veke sekoj mesec 3 dena me bolat jajnicite od ovulacija a sega si zamisluvam koga ke mi dadat inekcii za hormoni dali ke me boli uste poveke ...Dali se oseka nekoja promena od tie hormoni dali ve bolat jajnicite bidejki folikulite rasnat?

Непосредна врска до пораките: 1171
25.4.2014 9:05:20   
brm_brm
Jas sum na fostimon I zasega nemam negativni efekti

(Одговор на членот macika4)
Непосредна врска до пораките: 1172
25.4.2014 11:19:28   
LoveableMe RR
Девојки, фостимон даваат претежно во Систина, веројатно увиделе дека најдобро реагираат пациентките, на одредени случаи зависно од анамнезата на пациентката, даваат мерионал. И едните и другите се за стимулација, а кои ќе ги дадат решава докторот.

Мацика4, добредојде ти посакуваме што поскоро да добиеш одговор од Фондот. Јас имам болна овулација како тебе и кога примав стимулации верувај тешко беше, но се издржува. Со среќа. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1173
25.4.2014 13:01:21   
skriena
mene malku me bolese stomakot no doktorot mi rece deka taka treba bideki jajnicite se stimuliraat rastat ama nisto strasno ili neizdrzlivouser posted image

Непосредна врска до пораките: 1174
25.4.2014 14:06:06   
macika4
Da znam deka ke e taka ama za dete se ke izdrzime

Непосредна врска до пораките: 1175
Страница:   <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?