|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
17.5.2014 11:12:03   
brm_brm
Lola ne se sekiraj za bockanjeto.jas celo vreme se bockav vo stomak sama a isto I stimulacijata-fostimon go stavav vo stomak potkozno. A tebe ti rekoa muskulno?

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1326
17.5.2014 13:47:11   
lolla RR
Brmbrm така ја разбрав сестрата што ми објаснуваше, дека за тие стимулациите ке треба да доаѓам таму, но може да сум разбрала и погрешно. Здравје, ке видиме, денес почна да ме наболува стомак за добивање, па се надевам наскоро дека ке добијам. Имајте убав викенд девојки.

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 1327
18.5.2014 10:17:19   
LoveableMe RR
Девојки, ајде со лесно, брм-брм утре чекаме убави вестиuser posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1328
18.5.2014 10:35:25   
brm_brm
Iskreno, strav mi e da go napravam testot, utre mi e 14 den od et.ako ne soberam hrabrost za utre ke go pravam vo vtornik, se razbira dokolku ne dobijam:)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1329
18.5.2014 22:49:48   
Melanija RR
brm_brm user posted image чекаме убава вест user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1330
19.5.2014 10:18:03   
brm_brm
ПОМОШ: 14 ден од ет, а денес приметив дека заедно со грутките од кринон гелот на долниот веж имам и кафеафкасти траги. Што е тОА?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1331
19.5.2014 11:56:50   
Melanija RR
brm_brm може е потребна дополнителна терапија, јави се каде што го правеше ИФВ не одложувај

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1332
19.5.2014 15:29:21   
Hopeful RR
brm_brm, те мислам и ти праќам позитивна енергија за user posted image user posted image
Добро ти вика Melanija, не одложувај и оди мочкај user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1333
19.5.2014 15:35:39   
brm_brm
Go cekam rezultatot preku krv-14 den.ne pravev domasen test.a sto se odnesuva do ona kafeavkoto sto pisuvav sega nema nisto. Se nadevam deka e znak za bremenost a ne za dobivanje.vie sto mislite

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1334
19.5.2014 15:45:23   
kapina
Testot ke kaze sto e dali e bremenost ili menstruacija

Непосредна врска до пораките: 1335
19.5.2014 16:13:46   
Hopeful RR
brm_brm, јас мислам дека не е за менструација, ептен имам убаво чувство за тебе user posted image user posted image user posted image

Пиши одма штом дознаеш, тука сме за тебе user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1336
19.5.2014 16:39:06   
brm_brm
Hopeful ne mozam da sporedam nisto dali e za dobivanje ili pozz rezultat bidejki voopsto nemam nikakvi simptomi koga dobivam a isto taka I nemam nikakvi bolki pri menzis. Zatoa sabajle se zacudiv od grutcinjata od krinon gelot I kafeavkastata boja

Непосредна врска до пораките: 1337
19.5.2014 18:37:59   
brm_brm
Na 14 den od et mi pokaza 0,28 vo adrialab. :(

Непосредна врска до пораките: 1338
19.5.2014 19:08:48   
kapina
Toa znaci negativen test stom e pod5e negativen

Непосредна врска до пораките: 1339
19.5.2014 19:17:48   
LoveableMe RR
брм-брм жал ми е, биди храбра и издржи за следниот пат. со тебе смеuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1340
19.5.2014 20:14:22   
brm_brm
А зошто не ми доаѓа, ми доцни 2 дена, од терапијта по ивф ли?

Непосредна врска до пораките: 1341
19.5.2014 20:31:24   
kapina
Od terapijata ti e prasaj go pak doktorot sto ti pravese IVF dali da prekines so terapijata sto ponatamu

Непосредна врска до пораките: 1342
19.5.2014 22:14:12   
@bebe
brm brm, rezultatot od test preku krv e najtocen, sepak javi mu se na doktorot sto te vodel za ivf i nemoj na svoja raka da prekinuvas nisto, znam deka sansite se nikakvi spored rezulatot no sepak doktorot neka go ima konecniot zbor, a toa e tocno moze koga ke ja prekines terapijata ke dobies toa e od prpgeseron gelot (krion) zatoa ne dobivas, mene mi se sluci istiot slucaj na 1 invitro koga go stavav krinon gelot i jas vidov kafeavkasta tocka na nego ama toa pokaza deka sledniot den veke pocnuva ciklus samo nemoze da probie od progeseronot sto go primame, jas togas dobiv nokta i sabajleto mu se javiv na d-r i mi rece da ja prekinam terapijata a mi bese 12 den od et, sepak javi se na doktorot toj ke ti kaze najpravilno sto da napravis

Непосредна врска до пораките: 1343
20.5.2014 2:33:49   
betti
Zdravo devojki sakam da ve pozdravam i da ve ohrabram. Dollgo vreme nemam pisano. Nemojte da gubite nades. Jas sum edna koja se iznamaciv koga ke pomoslam niz sto sto pominav 7 neuspesni IVF, ne mora da znaci deka sekoja od vas treba 7 vif da napravi, pa da uspee. Sakam da ve ohrabram za da ne gubite nades ednas ke uspee. Mene 8 pat mi uspea, pravev ch, vo türcia, vo pristina, kade ke slusnev jas tamu se naogav.

I veke posledna nada bev vo Austria mi uspea IVF od prva se bese druga terapija od drugive Kliniki. Sega imam 2 zlatni angelcinja masko i zensko gospod i kaj vas da go dade ova bogatstvo. Da pisam niz sto pominav treba do utre da pisam. No se se isplati daj Boze i kaj vas Gospod e golem ve pozdravuvam user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.5.2014 11:21:03 >

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1344
20.5.2014 6:35:13   
kapina
Betty cestitki neka ti se zivi I zdravi bliznacite

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 1345
20.5.2014 10:40:01   
Hopeful RR
brm_brm, не можам да ти опишам колку ми е жал... user posted image
Беше на лекар?
Биди јака и не очајувај, брзо ќе поминат 6 месеци, па со повеќе среќа на ново IVF.

user posted image user posted image
user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1346
20.5.2014 11:23:17   
LoveableMe RR
Brm_brm, пиши ни што ти кажал докторот. Betti, честитки за близнаците, колкави се сега, колку месеци имаат, пиши ни каква терапија примаше и зошто беше различна од терапииве тука во Македонија што ги даваат.

Како е во Австрија, каква е постапката? Во која клиника правеше таму? Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1347
20.5.2014 13:45:43   
весник
понеделник одам за прв пат кај Др.Лазаревски во Систина.Кажете ми како се одвива првиот преглед или консултација.Што ќе треба да прашам и по правило кога ќе почнам со постапката.Се плашам да не ме одбие за ин витро.Според Вас,што да прашам,за што подетално да се заинтересирам и која документација да ја носам за да ја види.Инаку сум со ваучер од фондот за одобрено ин витро.Поздрав до сите.Прво ин витро и се надевам и последно ќе ми биде.

Непосредна врска до пораките: 1348
20.5.2014 13:58:23   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

понеделник одам за прв пат кај Др.Лазаревски во Систина.Кажете ми како се одвива првиот преглед или консултација.Што ќе треба да прашам и по правило кога ќе почнам со постапката.Се плашам да не ме одбие за ин витро.Според Вас,што да прашам,за што подетално да се заинтересирам и која документација да ја носам за да ја види.Инаку сум со ваучер од фондот за одобрено ин витро.Поздрав до сите. Прво ин витро и се надевам и последно ќе ми биде.

Весник добредојде пак, со среќа во постапката. Не се секирај никој не одбива за ИВФ.user posted image Носи ја целата документација (фотокопиите) што ги приложи во фондот, плус снимки ХСГ и друго што имаш и да ти каже како ќе оди постапката (дали ќе имаш контрацепција+стимулација 1,5 месец) или (контрацепција супрефакт+стимулација нешто околу месец дена) и кои инекции ќе ти ги даде во текот на ИВФ). Позз, па пиши

Верувај во чуда!

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1349
20.5.2014 15:33:03   
весник
a dali da nosam upat od maticniot ginekolog ili toj moze pokasno da se dostavi????

Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?