Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ne mi kazaa koga transfer. mi rekoa utre pak da se javam i ke mi kazat koga. a obicno naredniot den posle punkcija kazuvaat ili individualno kaj sekoj?
Одлично Теа88, среќно утре на ЕТ!!!! Ти кажа ли докторот што да се храниш пред и по трансферот, колку да се движиш, дали утре пред ЕТ треба да бидеш со полна бешика или не. Јас тоа го прочитав тука на форумот. Не сум знаела дали тоа има некаква врска за успешно ивф. Среќно на сите
Здраво девојки, ме немаше подолго време. Помина пункцијата, трансферот беше минатиот четврток и ми вратија две тродневни ембриончиња. Веднаш после трансферот отидов на викендица надвор од градов кадешто немам интернет. Терапија ми дадоа аспирин, естрофем, фемибион и кринон гел. И до вчера бев супер, ама од денес почнаа негативни мисли. Ме боли стомакот како за добивање, престанаа да ме болат градите и не знам што да мислам.
Hopeful од срце ти честитам за бременоста и ти посакувам со лесно да си ја износиш. И сите останати кои што сте во постапка ви посакувам само на крај да видите.
Обиди од 2012; IUI x 4 = /; HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип) IVF #1 - /
Здраво девојки, ме немаше подолго време. Помина пункцијата, трансферот беше минатиот четврток и ми вратија две тродневни ембриончиња. Веднаш после трансферот отидов на викендица надвор од градов кадешто немам интернет. Терапија ми дадоа аспирин, естрофем, фемибион и кринон гел. И до вчера бев супер, ама од денес почнаа негативни мисли. Ме боли стомакот како за добивање, престанаа да ме болат градите и не знам што да мислам.
Hopeful од срце ти честитам за бременоста и ти посакувам со лесно да си ја износиш. И сите останати кои што сте во постапка ви посакувам само на крај да видите.
Зојче, па каде беше баш те мислевме, дури и неколку пати прашав до каде си на форумов? Едно ќе ти кажам, правило е дека нема правило и не барај симптоми кај сите се различни, уживај, тие емрбиончиња да станат бебци Те гушкаме
Браво Zoya значи уште една недела до тестот! Не барај симптоми, кај секого е различно. Стомакот подзаболува слично, немора да значи дека ќе добиеш, најверојатно и матката се зајакнува, и затоа те боли стомакот! И јас кога останав бремена со првото дете градите воопшто не ме болеа ниту ми беа поттечени. Кај секого е различно. Уживај и спокојно чекај ја твојата радост за 1 недела!
< Поракaта ја уредил sanjaaaa! -- 3.10.2014 11:50:38 >
Фала ви на сите за поддршката. Знам дека не треба да барам симптоми и дека кај секого е различно ама ајде, умот си работи. Се обидувам да не мислам и посакувам брзо и без никаков проблем да помине и оваа втора недела.
Теа ќе го споделам моето искуство за бешиката. Испив една чаша вода 1 саат пред трансферот и уште една чаша половина час пред трансферот. Бешиката таман беше полна, а беше се уште рано за да чувствувам нагони за мокрење. Со лесно.
Обиди од 2012; IUI x 4 = /; HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип) IVF #1 - /
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RR mnogu se nerviram zosto ne mozam da pocnam so IVF postapkata se uste nema reagensi vo Manu cekam tri meseci veke pocna strav da me faka deka ke mi izmine vaucerot, a i gubam samo vreme, rekoa ke dobijat okolu 1 oktomvri sega mi vikaat najverojatno za dve do tri nedeli pa ne se normalni, jas moram da gi imam rezultatite zosto vrz osnova na niv ke treba da mi prepisat terapija. Mnogu se nerviram prasuvav na drugo mesto ne gi pravat, tie sto gi pravat na transfuziologija veke gi imam napraveno ama tamu gi nema site.
Zoya, фала ти за честитките и ти посакувам и тебе среќа за ембриончињата И јас имав болки како за добивање, и дури и сега понекогаш ги имам, се тоа е нормално од стимулацијата, имплантацијата и сите промени во матката. Пробај да ги исфрлиш негативните мисли и гледај убави филмови, читај убави и позитивни книги, и се ќе биде ок.
Теа88, со среќа утре на трансфер! Не се препивај многу вода, сепак, да не не издржиш Пиј вода што е можно поблиску до трансферот - јас пиев во кола. Треба да го имаш нагонот за мочкање, но не да препукнеш
Devojki kazete mi dali treba odreduvanje krvna grupa za invitro? Zosto nemam vozacka a i sum nemala druga intervencija za da bi znaela krvna grupa...zatoa me interesira dali treba za invitroto za da bide del od dokumentacijata za vaucer preku fond.Fala vi odnapred :)
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.