Felly RR -> RE: Редукција во бременоста (1.2.2014 22:41:05)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86 Здраво РР во моментот се чувствувам избезумено, измешани чувста, емоциии се... се надевам дека ќе има некој што ќе ми помогни... Бремена сум 7 недела со три...сите со срцева акција и слична големина соодведна за неделата добиени се по пат на ИВФ ( значи макотрпни 5 години мачење по болници Е сега прашањето е дали се прави редукција, или не имам две недели да се одлучам... од една страна не сакам да прам ги сакам сите а од друга сакам и здрави бебиња имам две недели да одлучам, Се надевам со ваши искустава и совети ќе ми помогнат во одлуката ИЗВОРНА ПОРАКА: nena lonley ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86 Здраво РР во моментот се чувствувам избезумено, измешани чувста, емоциии се... се надевам дека ќе има некој што ќе ми помогни... Бремена сум 7 недела со три...сите со срцева акција и слична големина соодведна за неделата добиени се по пат на ИВФ ( значи макотрпни 5 години мачење по болници Е сега прашањето е дали се прави редукција, или не имам две недели да се одлучам... од една страна не сакам да прам ги сакам сите а од друга сакам и здрави бебиња имам две недели да одлучам, Се надевам со ваши искустава и совети ќе ми помогнат во одлуката Posle tolku maka si doobila blagoslov i toa troen :) ti cestitam prvo a vo vrska so tvoeto prasanje moeto mislenje e da ostavis taka kako sto e pa kako ke e pisano za site vas taka.Ne sum nekoj verski fanatik no mislam da se prepustis na sudbinata i da uzivas vo bremenosta,zatoa sto ako e sudeno nesto loso da bide ke bide i so 1 bepce vo meseto.Uste ednas ti posakuvam mn sreka ponatamu ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27 Jas pravev redukcija...mi bese golem rizik da gi ostavam site tri....za da se rodat dve,morase da se zrtvuva edno....tesko e no toa si go prifativdeka e podobro za drugite dve....eve sega sum 19 nedela i se spremame za serklaz...konsultiraj se i so drug doktor da vidis sto ke ti kaze...se nadevam deka instiktot ke napravi da ja doneses pravata odluka....mene me cekaa do 12 nedela za da procenat koe e najsoodvetno da se refucira...presudna bese prirodata...edno se izdvoe so podebel nuhalen nabor....i stom si sedma nedela neka pricekaat do 11 nedela...moze prirodata ke si go napravi svoeto... ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86 Фала Ви на одговорите и подржката...има време минимум уште две недели мене ми рекоја дека е подобро да се прави во 9 неделата, но сепак има време во меѓувреме ќе видиме можеби природата ќе одлучи наместо ние... Поздрав па се читкамеее ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina nataly gospod grev da ne mi pise no golem e rizikot da gi zadrzes site tri znam dva slucaja sto gi izgubija site tri bebinja zatoa sto ne napravija redukcija ИЗВОРНА ПОРАКА: nena lonley Lele kapina zosto vakvi muabeti be duso na drudna zena i kazuvas [sm=smiley19.gif] Jas pak znam slucai kade zdravi pravi 3 bebinja se rodile,a znam i mn drugi kade 1 bepce se pometnalo... Sekako majkata ke si odluci na krajot i najdobro da se konsultira so nekolku strucni lica ako treba i poveke mislenja neka cue pred da odluci.sekoe dobro...
|
|
|
|