LoveableMe RR -> RE: Тестови за бременост (8.4.2014 13:56:51)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: julieg713 mi zadocnia mestuacite 1 nedela i napraviv test i nisto negativen mi izleze :((,,cekav i cekav da mi dojdaat nuisto i otidov vo ginekolog tamu testot mi bese pozitiven ama nisto ne se gledase so eho pa mi zakazi za posle edna nedela i koga otidov povtorno tamu se gledase malku embrionot.sega posle dve nedeli denes go imav 3 poseta ama doktorot mi kaza deka ne se razviva dobro embrionot posto toj treba da bide 2 meseca a so razvivane bese 1 mesec i 2 nedeli..AMAA losata e deka jas ne sum mu kazala na doktorot deka jas ednas praev test i mi izleze negativen pa posle dva nedeli kaj nego mi dojde pozitiven,,,,DALI E MOZNO DA E NEKOJA GRESKA TUKA PA TOJ DA GI BROJI MESECITE OD KOGA MI BESE POSLEDNATA MENSTRUACIJA posto jas ne mu kazav deka sum napravila test i da sum ostanala bremena posle testot sto go napraviv doma sto kaj nego mi izleze pozitiven,,,AJ VE MOLAM ZA SOVET POSTO SUM MNOGUUU LOSO MOMENTALNO :((([sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27 Многу ми е конфузен постот...Кога ти беше последна менструација, а кога правеше тест, да не му кажа на докторот кога си правела тест наместо поседна менструација. Ако има ембрион, најверојатно треба да се следи, побарај и второ мислење, не значи одма дека не е нешто во ред. ИЗВОРНА ПОРАКА: julieg713 poslednata menstruacija mi bese bo 11.02...i mi zadocnea do 18.03 praviv test doma i mi izleze negativen i si ostaviv ,,cekav i cekav da mi dojdat do 22 ( imam mnogu redovna mesntruacija) i si otidov vo ginekolog vo 25.03 tamu mi izleze test pozotiven (imav odnosi vo megu reme posle sto go napraviv doma testot) ,koga mi izleze poziven nemase emrion vo eho pa mi zakazi za 3 dena povtorno i togas eden mal embrion se gledase,,,bev denes vo pregled ama doktorot mi kaza deka embrionot bi trebalo da e 2 meseci a ovoj e razvien za 6 nedeli AMA JAS NE SUM MU KAZALA ZA TESTOT STO GO NAPRAVIV DOMA,,,sega ne znam dali e moja greska sto ne mu kazav na doktorot za testot ili tie znat sigurno od koga e napraven embrionot znaci nema veza so ne mu kazav jas za testot? [sm=smiley19.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27 Навистина не знам што да те советувам, може било рано кога си го правела тестот. Сепак добро е да одиш и на друг доктор. Штом последна менструација ти била пред скоро 2 месеци, мора да се гледа на ехо што е причината. Со среќа. julieg713, добредојде, докторот точно ти кажал од 11.02 до 28.03 има 6 недели отприлика така што ако има ембрион и го видел, тоа е тоа. Ајде те чекаме повторно да ни пишеш дали си бремена, па заедно да се радуваме [sm=bravo.gif]
|
|
|
|