RE: Колку пелени дневно! (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

mis. -> RE: Колку пелени дневно! (21.4.2010 17:24:06)

И јас 5 - 6 пелени и после секое пресоблекување т. е менување на памперс ставам павличева маст од бекутан и сум немала мака од црвено газе.Рипче па пробај со виолета тие доста упиваат дури подобро и од памперс.Еве јас веднаш штом ќе стане не му менувам веднаш туку прво пие млеко ќе се искака па после и издржува иако цела ноќ не е пресоблечен.

mosa -> RE: Колку пелени дневно! (18.9.2010 12:56:50)

3-4 peleni dnevno

ananikol -> RE: Колку пелени дневно! (20.9.2010 9:16:14)

Ne sum broela,eve sega gi brojam.....5-6 peleni

mila mama -> RE: Колку пелени дневно! (26.11.2010 18:09:39)

Okolu 5-6 peleni na den. Sega sme 8-ma nedela, do sega kakase 1-2 pati vo denonokieto(se slucuva i vo 3 nasabajle da kaka). no sega eve 2 nedeli kaka na sekoi3-4 dena. Ja prasav patronaznata sestra i mi rece deka vo ovoj period e normalno da se kaka poretko otkolku na pocetok. Dodeka bebeto e samo na majcino mleko urinata i fekaliite ne se mnogu opasni za kozata i ne go pecat deteto. Koga ke se vkluci tvrdata hrana urinata pece i togas duri i da ne e kakano bebeto treba da se presoblekuva pocesto.

***Lide*** -> RE: Колку пелени дневно! (26.11.2010 18:15:06)

i nie tuka nekade 5-6 a mozi nekogas i poveke pr ako se pokaka stom sum mu ja smenila pelenata [sm=smiley36.gif] i toa se slucuva mnogu cesto

denim -> RE: Колку пелени дневно! (27.11.2010 8:31:22)

Само што се родија по 7 пелени (за едно дете [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) а сега точно 6, доколку се разбира не се "унередиме" у меѓувреме.

Pepelaska * -> RE: Колку пелени дневно! (27.11.2010 12:01:33)

okolu   5  6 menuavme porano poveke trosev ama sega noke ne go preslakam izdrzuva do sabajle

strelec 8 -> RE: Колку пелени дневно! (27.11.2010 13:45:41)

od sabajle do vecr korpata vo wc ne gi sobira site bidejki imama dve deca so pelena.toa pogolemoto sto nemozam da go odvikanam od pelena e na 4-5dnevno a i bebeto tolku.znaci minimum po 10 peleni dnevno se frla vo korpa.lele ziv trosok

arh_diz -> RE: Колку пелени дневно! (27.11.2010 14:43:42)

Izgleda jas nepravilno go presoblekuvam jas trosam10-12 vo tek na 24 casa i noke koga ke se probudi go presoblekuvam

penelopa -> RE: Колку пелени дневно! (30.12.2010 15:01:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Izgleda jas nepravilno go presoblekuvam jas trosam10-12 vo tek na 24 casa i noke koga ke se probudi go presoblekuvam

И јас трошам приближно толку. Пелена менуваме на 2-3 саати и навечер обавезно, не го оставам мокар.

mama26 -> RE: Колку пелени дневно! (30.12.2010 15:04:21)

bebinjata do 2 ,3 meseca pocesto mokrat i zatoa poveke trosat..kako rastat pomalku peleni

penelopa -> RE: Колку пелени дневно! (23.1.2011 13:39:53)

Ајде едно прашање. Незнам зошто неделава секогаш кога ќе се покака син ми се му оди нагоре и тоа само кога е покакан . Дали е до мене па не му ја местам пелената добро незнам. Ништо различно не правам од предходно. Инаку користиме Памперс 3 (од 4 до 9кг) он тежи околу 6. Имал некој вакво искуство?

skorpijana -> RE: Колку пелени дневно! (23.1.2011 13:52:58)

jas trosam okolu 15 peleni za dvajcata noke ne gi soblekuvam zatoa sto ne i e mokra mnogu sabajle koga stanat se soblekuvame
penelopa na mene mnogu pati mi pretekuva ali samo koga se mnogu mocani ali pokakani ne mi se slucuvalo ke ti odgovori nekoj koj imal takvo iskustvo

arh_diz -> RE: Колку пелени дневно! (23.1.2011 17:30:17)

Penelopa jas mislam deka koga de iskakani im odi nagorekoga ke gi zememe vo race a ne znaeme deka se kakani gi stiskame

nadica -> RE: Колку пелени дневно! (23.1.2011 17:48:38)

пробај со поголем број на пелена можеби тоа е проблемот пенелопа

penelopa -> RE: Колку пелени дневно! (24.1.2011 14:10:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica

пробај со поголем број на пелена можеби тоа е проблемот пенелопа

Не би рекла, сепак сега за сега мислам 3 се доволно големи. Еве вчера и денес не се покакавме до гуша[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Maca25 -> RE: Колку пелени дневно! (16.2.2011 11:23:47)

Месечно користиме 3 пакети со пелени - тоа се 162 пелени а некогаш и повеќе. Тоа се отприлика 5-6 пелени дневно, што е многу со оглед на тоа што седи и на нокшир.
Сабајле и ставам една пелена, носам 2 во градинка, во 3 ја враќам дома и менуваме пелена, околу 6-7 уште една и пред спиење. Тоа се 6 пелени.  

baby_bump -> RE: Колку пелени дневно! (17.2.2011 18:38:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Ајде едно прашање. Незнам зошто неделава секогаш кога ќе се покака син ми се му оди нагоре и тоа само кога е покакан . Дали е до мене па не му ја местам пелената добро незнам. Ништо различно не правам од предходно. Инаку користиме Памперс 3 (од 4 до 9кг) он тежи околу 6. Имал некој вакво искуство?

Скоро секогаш со пелените бекутан, беше покакана до под мишки што се вели, но тогаш и какањето беше потечно.Сега користиме Pufies и немам такво искуство со нив, може е до пелената, може и што изметот е малку по густ.
Инаку ако земеш поголема пелена од килажата уште повеќе ќе протече на сите страни.
И да, користиме по 5-6 пелени дневно, зависи колку пати ќе се искака, што во последно време е еднаш на 2-3 дена, ноќе не ја пресоблекувам.

AnnaMolly RR -> RE: Колку пелени дневно! (22.7.2011 13:37:01)

Кога е дома цел ден по 4. Таа на сабајле му е скорз сува, мочка и кака во нокшир, ама сепак му ја менувам. Му ставам нова пред спиење, по 4 часа откако ќе се разбуди. Значи околу 11. После ставам нова во 15-15:50 пак кога спие и следен пат му ја менувам и околу 19 часот. И пред спиење нова му ставам околу 21:30. Значи четири.

А во градинка поим немам колку често ги пресоблекуваат. Им однесов пакет од 27 пелени и им траеше 6 недели [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]