niki -> RE: Спирала Мирена решение за обилни менструации?? (6.3.2014 21:27:57)
|
mnogu bi bilo zgodno da sme site isti ama ne sme eve kaj mene nema nikakvo osciliranje vo kilaza ne sega samo tuku generalno za cel zivot, edinstven pat koga kaciv kilaza bese koga bev trudna pred 7 godini, od istata se oslobodiv posle raganje i eve me na isti kilogrami so godini i toa na isti kilogrami koi gi imav kako devojka pred da rodam , pritoa nit sum debela nit sum sucka, 165 cm so 57 kg, i pokraj toa promena vo intenzitet na ciklus mi se sluci inaku mirenava vo sebe sodrzi dva hormoni, da ne se gagam so nazivi bidejki ne sum strucnjak, kogo go interesiraat detali moze da izgugla me mrzi sega da preveduvam strucni tekstovi pa vaka laicki: hormonite deluvaat krvarenjeto da se namali, krv ne se sobira nikade ednostavno zavisno od zena do zena i od hormonskiot status istata se isfrla pomalku, pa kaj nekoi toa e kapka ili voopsto kaj drugi e malku poveke, vo sekoj slucaj ima tendencija da se namali krvarenjeto hormonite koi gi sodrzi se ispustaat postepeno vo matkata, spored preporakite na proizvoditelot najmalku 3 godini, no i potoa moze da gi ima i da deluvaat no so namalen intenzitet, pak vo zavisnost od teloto na zenata koe gi apsorbiralo sto se odnesuva do procistuvanjeto se e toa vo red se dodeka e vo nekoi normalni ramki no vo vakva situacija jas voopsto ne se cuvstvuvam procisteno, generalno koga ke pocuvstvuam kako izleguva mlaz krv od mene i koga na vloska ke gi vidam parcinjata vednas mi se javuva stres i nervoza i pokraj uveruvanjata na doktorov deka e se ok i deka ete so godinite si doaga i toa i pokraj rezultati od ispituvanja koi se sosem ok, nekako psihicki ne mozam da bidam mirna, prosto ne e normalno i ne mozam da funkcioniram normalno kontraceptivi kako terapija gi davaat kaj neredoven ciklus, kaj izostanok na krvarenje, jas toa nemam kako problem, sto ke doveduvam vo red koga i onaka mi doaga na 27-29 dena i koga krvarenje mi trae 5-7 dena jas mislam deka ne mi nedostigaat hormoni tuku deka gi imam visok, pa zatoa mi se spoile zicki[sm=jezicek.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa А за време на менструација ли се вградува? da za vreme na menstruacija bilo najpozelno i najbezbedno iako mozelo i nekolku dena pred da zapocne menstruacijata no go izbegnuvale toa vo slucaj da nastanala bremenost toj mesec pa da ne se sozdadat komplikacii
|
|
|
|