Felly RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Мене па БАШ не ми пречи туку ми се допаѓа и весело ми е кога ќе отворам РР со мечето Лино. И воопшто не гледам што е тука ХОРОРОТ ако детето касне нешто слатко барем двапати во неделата? Ќе дојде крај на светот? Aбе просто да се утепаш радувајќи Нема хорор никаков, секој дава што сака да дава, мојот критериум не е БАРЕМ два пати благо, ама јас сум јас. Инаку ако тргнам од твоево ќе излезе барем два пати благо, барем еднаш паштета, барем еднаш пржено лепче, барем еднаш сок тетрапак и??? И после се чудите зашто има толку болести кај децата, гојазност од најмали нозе, зашто никој ништо не превзема за менијата во градинките итн.... Епа заради вакви квази ставови ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Мене па БАШ не ми пречи туку ми се допаѓа и весело ми е кога ќе отворам РР со мечето Лино. И воопшто не гледам што е тука ХОРОРОТ ако детето касне нешто слатко барем двапати во неделата? Ќе дојде крај на светот? Aбе просто да се утепаш радувајќи Нема хорор никаков, секој дава што сака да дава, мојот критериум не е БАРЕМ два пати благо, ама јас сум јас. Инаку ако тргнам од твоево ќе излезе барем два пати благо, барем еднаш паштета, барем еднаш пржено лепче, барем еднаш сок тетрапак и??? И после се чудите зашто има толку болести кај децата, гојазност од најмали нозе, зашто никој ништо не превзема за менијата во градинките итн.... Епа заради вакви квази ставови Да, јаде благо, јадел и паштета и пржени лепчиња нив ептен ги обожава. Пие и сок од тетрапак и ете го здрав, прав. Нејсе, муабетов не е за тука и не ми се троши време кога знам дека ќе не бришат :) Секој со свој став. ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage Beatris sto te gledam cudna, kako nekoj da prezeme nesto so menito vo gradinite koga istata hrana im se dava na decata doma. I BAS od tie pricini ne go davam deteto vo gradinka. Kaj sto e riznica na bakterii uste da se hrani so gjubre hrana ne fala. A toa deka decata vo gradinka se socijaliziraat i deka imaat red vazi samo za tie roditeli sto ne rabotat so svoite deca i sto ne se sposobni samite da si napravat red pa ocekuvaat za 1500 denari da go napravi toa nekoj za niv. Lesno, polesno zdravje. I daj da ne pricame za gojaznost i opasnost od dijabet predizvikana od gojaznost zasto kje ni iskocat boksovi od monitorite. 80 % od mamite kje ne tepaat. Ama ako bas me briga, mene bitno mi cadi odzakot nakaj sto sakam da mi cadi. ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Мене па БАШ не ми пречи туку ми се допаѓа и весело ми е кога ќе отворам РР со мечето Лино. И воопшто не гледам што е тука ХОРОРОТ ако детето касне нешто слатко барем двапати во неделата? Ќе дојде крај на светот? Aбе просто да се утепаш радувајќи Нема хорор никаков, секој дава што сака да дава, мојот критериум не е БАРЕМ два пати благо, ама јас сум јас. Инаку ако тргнам од твоево ќе излезе барем два пати благо, барем еднаш паштета, барем еднаш пржено лепче, барем еднаш сок тетрапак и??? И после се чудите зашто има толку болести кај децата, гојазност од најмали нозе, зашто никој ништо не превзема за менијата во градинките итн.... Епа заради вакви квази ставови Да, јаде благо, јадел и паштета и пржени лепчиња нив ептен ги обожава. Пие и сок од тетрапак и ете го здрав, прав. Нејсе, муабетов не е за тука и не ми се троши време кога знам дека ќе не бришат :) Секој со свој став. Дај боже да си е здрав и прав цел живот, ама тоа не значи дека не може и не треба да има подобра и поквалитетна исхрана, плус начинот на исхрана и навиките се рефлектираат во текот на целиот живот така што јас би размислила мнооогу подлабоко пред да ги ставам сите овие џанк продукти на редовното мени на моето дете ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Ок, еве последен мој пост на оваа тема. Сметам дека доколку во денот изел порција овошје, убава манџичка со зеленчук + салата или супа за ручек може да касне и едно чоколатце или пржено лепче за вечера. Доколку повеќето од 70-80% од јадењето е здраво, зошто па да нема нешто не толку здраво? ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris Е и тој немаше потреба да го пишував зашто сконтавме, не мора да црташ, ама ти слабо ја фаќаш смислата како и секогаш. Зошто па да нема нешто не толку здраво? Затоа што не мора, не е неопходно, штетно е, и има милиони поквалитетни замени за истото. Како што вика нашиов педијатар - не чувате дома прасиња за товење па да им давате се и сешто, а зошто? Децата барале, сите јаделе и не знам што... Абе ај ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao Pak ke kazam, problemot e vo pogresnata definicija za "zdravo". Varenata mandzicka i supa ne spagjaat vo zdrava hrana, sto avtomatski po ova meni za zdrava hrana ostanuvaat onie 20% svezo ovosje i zelencuk, a toa e mnogu malku... Treba da se konzumira min 50-60% vo denot svezo, nasproti 40-50% termicki obraboteno... ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage da da i zdrava mandzicka ne e zdrava ako kromidot se przis i na kraj se dotepas so zaprska od litro zejtin i eden kup zacini i na kraj na obrokot zavrsuvas so crvena mrsna usta od mandzicka. toa ti e beter od edna kesa majonez a ramno na kesa cips. ubavo rece Fiao, definicija za "zdravo".
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 19.6.2013 14:17:19 >