Melanija RR -> RE: NIFTY тест како замена за Амниоцинтеза? (24.11.2014 14:41:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30 Денес прашав за нифти тестот 800 евра е утре и во крио саве ќе прашам. ИЗВОРНА ПОРАКА: profe Kade e 800 evra? Ako e 800 evra, togas jas bi dala podobro za nifty otkolku 20.000 den za amnio so rizik za spontan. ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30 Профе јас прашав во гинекаликс, цената е 49.200,00ден е сега матичниот ми кажа дека крио саве се поефтини некаде околу 700евра ама ќе прашам и ќе ви кажам. ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla Миличка, и останати, прво минете го делот со скринингот па потоа разммислувајте за нифти и останати скапи тестови. Јас сум за доколку недај боже има соменвања па ради утврдување. Ке си се доразвие и другото бебуле не се секирај, само опуштено. ИЗВОРНА ПОРАКА: profe Slusnav deka Cryosave davale na rati za nifty testot. Milicka ako doznaes pisi. ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Mene ne mi e jasno deka sme nie so ifv i imame pogolem rizik od daun i drugi hromoz.narusuvanja ili kaj bliznaci se preporacuva poveke amnio.ili nifty.i jas sum za toa deka ako e se vo red na skrininzite nekako mi e opasno ova amniocintezava a drugoto mi e skapo, neznam zosto da se pravi.neli doctorot vrz osnova na tie kriticnite tocki na skrinigot i pri najmalo otstapuvanje praka ili preporacuva na amnio. ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla Јас се сложувам со тебе теа. И статистички ИВФ бебињата немаат поголем ризик за ниедна болест или неправилност наспроти природно зачнатите бебиња. Дури се и поголеми борци!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: gina i jas se soglasuvam so vas tea i lolla ako nema nesto na skrininzite sto kako moznost se ukazuva na daun i dr. zosto da se pravat ako se e vo red treba da mislime pozitivno i se da bide dobro do kraj na bremenosta ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Ризиците постојат, не е поврзано со ивф или близначка бременост. Еве кај мене приската излезе low risk, веројатноста е мала, и докторот рече нема потреба од дополнителни иследувања, но здравје, ќе размислиме со тек на време дали би правеле амниоцентеза, секако се прави во подоцна бременост. Не гледам ништо страшно и да се направи - мислам дека повеќе ние со муабетиве правиме баук од тоа отколку што е опасно. Секако, секој си одлучува за себе, секој си ги знае и финансиите, и стравовите и подготвеноста. За мене 800е за нифти е се уште скапо, а амниоцентезата се уште ми е отворена опција.
|
|
|
|