deluxe -> RE: Слатките плодови на родителството (12.5.2014 23:41:12)
|
Секојдневно се радувам на плодовите [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Родителството е најубавата,но и најтешка професија на еден човек.Според мене тие плодови се слични како оние на градинарот/земјоделецот,кој ги одгледува своите растенија од најмали семчиња,ги наводнува,копа храни,за на крај да се радува со плодовите од својот труд[sm=smiley1.gif]Мислам дека направив добра споредба,ме разбравте кој труд се вложува во детето,за подоцна да се радуваме на слатките плодови[sm=smiley1.gif] Јас се радувам од две страни,поголемото дете ме издигнува до небо од радост и гордост со своите успеси на училиште,со својата мудрост која ја поседува за нејзината возраст,со добрината и љубовта која ја носи во тоа мало срценце[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] Додека од друга страна се засладувам со плодови од моето мало бебенце,кое започнува да испушта по некое зборче,на малите рачиња кои силно се преплетуваат на мојот врат,на малата уста која слатко изговара МАМА,и пробува да даде бакнеж...Секојдневно се радувам на моите мали цветчиња,кои растат,се развиваат ,ме опсипуваат со прекрасниот мирис[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|