|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Слабо млеко,вистина или мит
22.5.2010 18:18:57   
mama maca
Vi blagodaram na site mnogu sto go spodelivte vaseto iskustvo so mene.Jas sepak ke prodolzam da mu go davam moeto mleko pa makar i da se odmolzuvam i so sisence da go pie.Deneska mu dadov da cica i beteto pocna da se trga da place i da se nervira.Najverojatno se odvikna veke od grada.No toj takov bese i pred da mu davam so sisence(nervozno se trgase i ja barase gradata sam posle toa i koga ke se izmorese ke pocnese ubavo da cica).I ne bese samo vo toa problemot,imam mnogu mali bradavici skoro skros se vovleceni i toj nemase dovolno sila da gi izvlekuva a kamo li da se nacica ubavo.Pa taka probav i so vestacka bradavica.So nea cicase no neznaev kolku.Posle cicanjeto se odmolzuvav(me bolea gradite mnogu) i mu go davav toa mleko so spric na 1 ipol do 2 saati.Siroto go piese celo no ne mu bilo dovolno bidejki maksimum sto mozev da izmolzam bese 15 do 20 ml a nekogas i pomalku.A od Nan ot pie po 40 do 50 ml na 3 saati.I posle toa znaete sto se sluci i taka sega si go pie toa mleko a jas od vreme na vreme mu davam i da cica pa da vidime kako napreduva.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 51
22.5.2010 18:22:15   
mama maca
user posted image za vas i za user posted image .Tanja samo sakam da znam po kolku maksimum ml imase mleko koga se izmolzuvase i na kolku vreme mu go davase?

Непосредна врска до пораките: 52
22.5.2010 18:58:43   
Тања РР
Mama maca количината на млеко се менува со време. Ако почесто се измолзуваш, повеќе млеко ќе се создава.
Јас и до 150 мл стигнував ама после 4 месеци, на почетокот 60-80 мл.
Ставај го одвреме на време на града а останатиот период задолжително давај му од твоето млекце, колку има толку. За да ја зголемиш лактацијата пробај да пиеш боза и минерална вода, мене многу ми помага.
Секое добро.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот mama maca)
Непосредна врска до пораките: 53
22.5.2010 21:17:36   
Snowhite RR
И чај за доилки од ХИП помага за лактација

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 54
23.5.2010 19:38:40   
mama maca
Tnx na site user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 55
1.7.2010 16:21:16   
MilaM
ZDRAVO DO SITE MAMICKI, ME ZAINTERESIRA TEMAVA ZATOA STO I JAS IMAM BEBUSKA OD 3 MESECI, JA DOJAM I DO VTORIOT MESEC KACUVASE PO 700g MESECNO NE ZNAM KOLKU E TOA DOVOLNO,NO MENE SE MI SE CINI KO DA E SLABICKA,SEGA OVOJ MESEC NE SME MERENI, A I SE PLASAM DEKA KOGA KE OTIDEME NA KONTROLA KE MI KAZAT DEKA NE E MNOGU POPRAVENA. MOZEBI I JAS PANICAM I PRETERUVAM, AMA SEPAK SUM MAMA I SE GRIZAM ZA  SVOETO DETE. NE ZNAM DALI POSTOI SLABO ILI JAKO MLEKO,AMA KAKO I DA BAS ZA OVA KE SE KONSULTIRAM I SO MOJOT PEDIJATAR

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 56
1.7.2010 16:28:52   
elle
МилаМ има тема Колкава е тежината на вашето бебе? таму има дискусии кои може ќе ти помогнат

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

(Одговор на членот MilaM)
Непосредна врска до пораките: 57
27.8.2010 18:27:08   
merjem
zdravo na site jas imam tri mesecna kerka cica od kaj mene imam dovolno mleko no mislam

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 58
27.8.2010 18:27:57   
merjem
deka treba da ja dohranam dali mozam iako ima 3 meseci

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 59
27.8.2010 19:40:10   
Тања РР
Merjem не те разбрав. Со што да ја дохрануваш? Mислиш на адаптирано млеко или на цврста храна?
Ако имаш доволно млеко како што велиш нема потреба од ништо друго барем уште 2 месеци.

< Поракaта ја уредил Тања -- 27.8.2010 19:41:04 >

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот merjem)
Непосредна врска до пораките: 60
28.8.2010 14:54:41   
merjem
mislev na cvrsta hrana na pr kasick mislam deka malce e slabicka

(Одговор на членот mama maca)
Непосредна врска до пораките: 61
28.8.2010 15:02:04   
Палешка РР
Merjem, тоа може да го утврди само педијатар со вагање и негова проценка дали му е доволно млекото или не и само тој може да ти каже што да даваш.
Бебињата на Рингераја почнаа да јадат цврста храна на четири месеци и подоцна.
Најдобро е да го консултираш педијатарот.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот merjem)
Непосредна врска до пораките: 62
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Оди на:

Анкета

ime za cuckata moja koja ke se rodi vo belgija pa sakam francusko ime?
annie

pomognete mi da odberam ime za cuckata moja koja ke se rodi vo belgija pa sakam francusko ime?

Bella (49%)

Laura (51%)

Број на сите гласови: 136

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!