sonc90 -> RE: K15 во приватните фирми (24.1.2015 14:16:45)
|
vaka ke trgnam so prodavnicata(iako toa e zatvorena tema ama najbrza za objasnuvanje)-se raboti za neusluzuvanje i odbivanje da se dade fiskalna....posebno koga iskoci nagradnava igra a jas sum manijak po nagradni igri i sega si ja baram fiskalnata sto mi sledi i toa ne ednas tuku sekoe idenje i mi velat "de be vie so tie fiskalni,ko bozem bas vas ke ve izvlecat"...znaci i da ne me izvlecat,fiskalnata so zakon treba da mi se dade,taka?aj toa nvm...daleku ostana... vo vrska so kreditot-mm ima izvadeno kredit i gazdata preku administrativna zabrana mu go plaka,znaci so dokument gazdata e obvrzan da mu krati pari od smetka so sto ke go plaka kreditot...mesto mm da odi vo banka,gazdata mu krati suma od plata kolku za kreditot i so administrativna zabrana gi dava parite na bankata...no on 2 meseci ne mu uplatil rata i kamata si tece,a od plata mu se sopreni tie pari za kredit...znaci em neplaten kredit em sopreni pari na smetka vo visina na kreditot... e sega bidejki rece deka si pravno lice bas da prasam-a kako ke dokaze covek deka k15 si go zema gazdata nazad?pa sigurno nema rabotnicite na gazdata preku transakciska da mu gi vratat parite...isto i zakonot za mobing-ako tesko se dokazuva zosto uopste postoi?u ostalom site zakoni zosto postojat ako nikogo muva ne go lazi?
|
|
|
|