deluxe -> RE: Како би реагирале доколку на вашето дете некој друг му се обраќа со мамино (16.8.2014 14:01:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tincule Здраво на сите рингераја мамици, морав да ја отворам темава зашто веќе ќе си пукнам. моето бебуле има веќе месец дена иначе ми е првородче, со сопругот поради икс причини сега за сега мора да живееме со неговите. е сега малава дури сега почна да ми цица претходно не сакаше па морав да и давам адаптирано млеко. значи додека го правам млекото свекрва ми као ај ќе ја занимавам за да не плаче, на почетокот си мислев ништо страшно навика може ќе и текне ама луѓе она кога и да и се приближи на малата да и збори или да ја држи и се обраќа со „ај на мама леотица, мамина ваква мамина таква“ и не престанува јас ја слушам и срце ми се кине. значи секое дете може да има една мајка неможе две па во никој случај нејзе да ја вика така. сакам да и спомнам ама не знам како ќе ме свати а знае и да ми рече нема врска и пак да си тера по нејзино.За некого може ќе звучи смешна работава ама мене ми е страшно иритирачко нејзиното такво однесување. Па ако има некој совет како да пристапам и да и кажам а притоа да не излезе на голема работава кажете. Помагајте јас стварно не знам како да се однесувам. Тинчуле го прочитав твојот пост и како да се пронајдов во твојата ситуација[sm=smiley36.gif]Но кај нас е другата баба во прашање,т.е мојата мајка[sm=zmeden.gif]Таа ги користи тие зборови кога им се обраќа на моите деца(од мајка синчето или од мајка ќерката[sm=smiley36.gif]) Ете можеби не ми боди очи тоа што таа така ги нарекува,бидејќи ми е мајка,но во секој случај не го прави тоа злонамерно.Нема потреба да се расправаш со жената,иако тебе не ти е мајка,таа е мајка на мажотти,сепак таа го сака тоа дете,како свое[sm=smiley1.gif] И биди уверена во тоа дека детето тебе те знае за мајка,тебе ќе ти се обраќа со мамо!! Не се грижи околу тоа,радувај се што жената толку го сака твоето [sm=duda.gif],не и вели ништо околу тоа. Кога еднаш ја прашав мајка ми,како може тоа да е твое дете??тоа е мое!!таа ми рече,дека внуците се помили од сопствените деца[sm=smiley1.gif] Верувај во таа љубов,не ја уништувај!!Најдобронамерно те советувам[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|