tincule -> Простории за дневен престој во местото каде работите (22.8.2014 13:15:16)
|
Ја отворив темава зашто баш вчера разговарајќи со мајка ми ми надојде идеајава што не е страна во европските држави а кај нас до сега немам слушнато некој да ја предложи. Еве вака моментално сум на породилно боледување, за чување на детево кога би требала да тргнам на работа сеуште се чудам, пошто бебче под две години не ми се дава во градинка најискрено, но ако немам друг избор здравје [sm=smiley1.gif] па размислував што ако на местото каде работам(моментално сум во градска болница) би имало просторија/ии дневен престој каде би можела да го оставам детето кога ќе идам на работа и да си го зимам кога би завршувала, доколку го доиш нели имаш саат време пауза за доење па на секоја мајка би и било полесно да се симне да го види своето дете да си го надои и да си продолжи со работа. Кај мене има многу колешки кои се со дечиња и оваа опција ја користат за идење дома еден саат порано зашто некој живее подалеку нели. Па имаш и проблеми од типот нема кој да го чува, па плаче нејќе да иде у градинка и т.н Исто би се плаќало месечен надоместок, а може и дневно што да не ако денес не го носиш никому ништо. Па ваше мислење околу ова ме интересира, за тие кои работат во државна институција или поголема фирма каде стварно би имало потреба од вакво нешто, дали би сакале, и дали би го оставиле вашето дете.
|
|
|
|