miana -> RE: Новата Кембриџ програма, подобра од предходната, или не? (11.9.2015 9:54:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki sreka sto ja Imas svekrva ti pa trca da ti gi zema i vodi decata vo skolo da si sama i da treba da odi deteto vo dneven prestoj ke pretpocitas da ima 6 ili 7 redovni casa i 2 vo dneven prestoj za da mozes da go priberes posle rabota i sekako podobro ke smetas koga veke dreme tolku saati vo skolo da uci razlicni predmeti otkolku da blee i da ceka da zamine inaku skoloto jas bar go smetam kako del od detstvoto i ne gledam sto im se uskratuva matematika ovde vo grcija se uci poinaku od ona sto jas se sekavam a i mm i nam ni bese cudno kako sobiraat, nema sobiranje vo vertikala pa deset_ki so deset_ki edinici so edinici Епа јас најповеќе би сакала да има дневен престој да ти кажам искрено, ама нема !!!!! Предност ми е тоа, ама не сум само јас родител, има родители што нема кој да им разнесува деца, па наоѓаат чаре, па такада во овој случај и јас би си нашла чаре ( работа во смени и сл ) Инаку и кај нас учеа вакви задачи како овие што си ги напишала, тоа беше лани.. А годинава директно вакви какво што напишав. И нема везе, ајде само јас се жалам.. Со кој родител и да зборувам тука сите имаат став како мојот па и полош, мојот став е тој!!! Пренатрупани се децава и тоа е тоа.. Школото е делл од детството ама детствити не е цел ден над книга да ми извиниш... Оди во школо по 6 часа и дојди дома уште 4 часа учи и пишувај домашни и ете на курс по англиски и оп отиде денот.. И викендите ги поминува сирото дете со мислата - лелеееее треба песничка да научам, леллееее треба да напишам англиски, лелеее треба ова, треба она... Многу мали ги впуштивме во вакви обврски и буквално немаат време за детска игра !!! Епа за мене не е детство, цел ден над книгата и да ти се одмили и учење и се! На распуст требаше четири лектири да прочита.. Јадно дете секој ден се оптеретува со лектирине, а само што научило да чита .. И како да не и се одмили и учење и се... Дај боже на сите Кембриџов да ви иде како песна, мада мислам дека нема шанси така да биде! Што е многу, многу е .... Не за џабе и учителките креваат рамења и се чудат .
|
|
|
|