Bethany
|
Еве да се пријавам. Бев на преглед, ми ја потврди бременоста, сега сум 5+1 недела, се е уредно. За срцева акција за две недели до месец дена да дојдам. Инаку, кај оваа докторка одев на приватно со прва бременост, паралелно кај неа и кај мојот матичен патував за штип, бидејќи кај неа можам само на ехо, а за брисеви треба да се маткам по болница тука, кај друг матичен, па највероватно ќе продолжам како и со прва бременост, паралелно кај неа и кај стар матичен. Докторкава која патем има големо искуство и долг стаж позади неа, ми има кажано за полот во прва бременост уште во 12 недела и тоа беше прилично сигурна и врло самоуверено изјавуваше дека во таа недела таа го гледа полот и никогаш не греши. И кај нас не погреши. Ама сега не изнасмеја, докторкава буквално постави рекорд во рано прогнозирање на полот Ми кажаа дека сум останала бремена веднаш по менструација, и дека обично женските деца се поголеми во ова недела на бременоста. Се изнасмеавме сите, останува само да видиме дали е така, секако само да е живо и здраво, па друго што и да е добредојдено е. Ми препиша фемибион, гледам го има и на РР страната како реклама, ова е фолна + јод. Само тоа. Ми спомена секако да избегнувам сувомеснато, паштети, мајонези, ајвар и други видови на џанк фуд. Нејзиното уверување е дека добра исхрана е пресудна за здрав развој на бебето, и дека зголемен број на дефекти кај бебиња е поради неквалитетна исхрана (секако не единствен фактор, ама многу битен). Што помалку вештачки работи, па и витамини, што повеќе свежо. Ете , се ви прераскажав. Јас се чувствувам добро, со мачнини од време на време, градите ме болат, од време на време чувствувам притисок во стомакот, зачестено мокрење, ама се е издржливо. Фала на Бога и само нека продолжи да биде се во ред кај сите. Вие како сте? Да спомнам дека многу ми е мило што ќе можам оваа бременост да ја поминам со РР, првата поминав некаде пред крајот, ама сега од почеток има да ви здосадим со моите постови надолго и нашироко. Како некој дневник за бременоста да водам Ајд доста од мене.