Felly RR -> RE: Дневен престој за училишни деца (21.9.2014 8:17:12)
|
Во секој случај убаво е да има, може и јас некогаш ќе имам потреба да ја носам дали пред часови или после, и убаво е да знаеш дека може да си остане на училиште, со другарчиња, со учителка, а не да бараш некој слободен да може да ја чува дома. ВО врска со домашната, може и не стигнуваат сите деца да напишат, но во престојот се собрани сите деца заедно од различни одделенија, има и прво и второ, трето, па може наставничката што ги чува не стигнува да ја сработи домашната со сите - тоа ако на сите им треба помош. АКо можат да работат самостојно тогаш и полесно ќе и биде нормално зошто секој ќе си ја работи својата задача, а таа само ќе ги проверува. Некаде прочитав дека само во целодневна настава ја пишуваат домашната, а во престој не. А и мене некако пологички ми е -ако е детето попладне да ја напише домашната кога ќе си дојде од училиште. Ако го носам од сабајле во престој - ќе гледам да го пратам со напишана домашна задача. Не знам како им е организиран денот, но сепак во престој имаат и просторија за одмор со ТВ, па сигурно не се цело време на столчиња да работат.
|
|
|
|