Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Zdravo na site vecerva... Go pratam forumot podolgo vreme, zapocnata sum bocnakje so Suprefact, sega mi e prv den od ciklus, v nedel ana 3 den odam kaj doktorot da se dogovorime za ponatamoshnata terapija, NO.. od denes nesto me faka blaga nastinka, onaka grlo, sedov vednas propolis so vitamin c, nosot si tece .... se nadevam deka nema da premine vo nesto loso, so dusa ja cekame nasata prva in vitro procedura i ne mozam da si dozvolam sega nastinki... dali nekomu mu se slucilo ova, se izvinuvam sto vi ja prekinuvam temata. Dali moze paracetamol nesto da se napijam ili nisto ne smee da se primenuva...?
Mislam oti mozes paracetamol ili zemaj si fervex napij se no sepak prvo konsultiraj se so doktorot i ti posakuvam toplo dobredojde ovde na ringeraja i sto i uspesna invitro postapka kaj koj doktor ke go praves invitroto
Каси, земи нешто за имунитет. Матичен млеч, таблетки. Јас пијам едни со печурки,имуноасист. Незнам колку смееш.да пиеш нешто,ама дур чекаш да се видиш со докторот земи нешто на природна база.
Kassy dobredojde i ti posakuvam uspesna postapka. Mislam deka mozes da pies nesto za imunitet na prirodna baza. Jas piev imunoassist uste pred ifv i go piev do denot na transfer. Isto piev i seuste pijam vitamin c i magnezium direct.
Vi bladogdaram na site, Sega sum samo na propolis i vitamin C, a imam i cajce od matocina malku za relax , ke primenam i eden paracetamol, se nadevam deka nema da bide nisto strashno. Inace in vitro ke pravime vo Remedika kaj dr. Dimitrov...trgnavme na privatno, fondovski ni baraat 4 neuspesni inseminacii , no moite 36 godini veke ne mi dozvoluvaat da cekam, a i imavme preporaka direktno za in vitro. So Suprefactot nemav nikavi problemi, osven po nekoja modricka, no se se trpi kako ste vilte vie da docekame 2 crtki i konecno posle 7 godini brak da si go zgolemime semejstvoto.. Vi pozeluvam sreka na site i blagodaram na toploto dobredojde...
Kassy dobredojde ti posakuvam so lesno da ti mine terapijata i uspesno in vitro od ovie devojki jas mnogu nauciv i mnogu mi pomognaa sigurna sum deka i tebe ke ti se najdat Ostanatite kako ste .....ajde se brojat denovite da slavime daj Boze
Kassy, добредојде и од мене Истото ми се случи и мене за време на боцкањето со Супрефакт - настинав, и се средив со цеден лимон сабајле на гладно за алкализација, многу овошје и зеленчук, чаеви, по 2г витЦ дневно и прополис. Мислам дека се напив и некој Парацетамол, тоа секако е дозволено и во бременост, немај гајле. Секако зајакни го имунитетот, но не претерувај со се и сешто, не ти треба да го разнишаш имунолошкиот систем пред трансфер. И јак имунитет знае да прави проблем, за жал. Ако добро те сфатив се уште си со Супрефакт и допрва ќе почнеш со стимулација, така што секако настинката ќе помине и сама од себе, без гајле. Со среќа и пишувај ни како оди постапката
Kassy, добредојде и среќно, се најубаво, настинки често се случуваат кога се почнува постапката се намалува имунитетот и тоа не е страшно, со парацетамол, лимон, чаеви ќе се оправиш. Тука сме за се што ти треба совет, мислење, поддршка, позз
Здраво на сите, ве читам понекогаш, кога имам време, но постојано сум со вас и на сите ви давам подршка Инаку мене ми се исподесија еден куп проблеми со забите, болки, поправки, и шо ти уште не, и речиси два месеци се изнапив таблети за болки и антибиотици, и си реков додека не ги средам забиве не одам на ИВФ, неподносливо е кога човек има болка, единствено што во тој момент сакав е да ми помине, и ништо друго. Дури ослабев 3 кг, пошто не можев да јадам. Но еве сега се средува полека, мислам дека ми се гледа крајот со поправките и лечењето на забите. Па сакав да ве прашам дали некој знае колку време треба да помине од пиење антибиотици, неколку рентгенски снимки и други лекови до следното ИВФ? Дали би можела следниот циклус, или ќе треба да почекам уште некој месец?
Nina, бaш се прaшувaв кaде си. Зaбите мoрa дa се средaт, гo знaеш тoa и сaмa, супер штo се средилo. Мислaм декa не е прoблем нaскoрo дa пoчнеш сo ИВФ, ренген нa зaби не е нештo стрaшнo, aнтибиoтици дaвaaт и при ИВФ, тaкa штo мислaм декa не би билo прoблем. Вo секoј случaј рaзгoвaрaј сo дoктoрoт, пa ќе ти кaже кoгa мoжете дa пoчнете.
Кaте, не би требaлo дa е прoблем, нo викaaт дa не се туширaш сo мнoгу жешкa вoдa, не е убaвo зa ембриoните. Лежи oдмaрaј бaпни мaгнезиум и уживкaј пред ТВ, пoзз
Zenski jas od 20ti ke pocnam da se bockam suprefact, mi go prodolzija mikroginonot 28 dena ke go pijam posto sum imala golemi jajce kletki pa da mi se smirele jajnicite sto poveke. A da vi kazam iskreno nekako me fakja nekoj strav, nemir i jas neznam zosto. Ovie denovi bev i nastinata so temperatura, se nadevam ke se oporavam dodeka da pocnam so postapka. tuku kazete mi magnezium direkt dali moze da se napijam malku za opustanje ili poarno da ne eksperimentira. ve baknuvanam☺