LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.2.2015 9:33:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30 RR-ki dali mozam da pijam Analgin,Brufen....nesto takvo za bolki vo teloto,glavobolki? Zosto mi e tret den od pocetok na terapija i sakam da znam dali mozam ili ne...i nekogas znam da se napijam i diazepam od 2 mg koga ne spijam ama sega se osekjam ubavo deka pocnav do terapijava i nemam potreba ama pak da prasam ako vo slucaj me fati nekoj nesonica dali mozam...dali ste piele vie ili se na prirodna baza kako caj i sl.ste konzumirale ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Pinky30, можеш, да. Само не претерувај, сепак, но мислам дека аналгин или бруфен немаат некое влијание на квалитетот на јајце клетките, па и дијазепам. Парацетамол е секако најбезбеден, бидејќи и во бременост е дозволен. Ако сакаш нешто природно наместо дијазепам, пробај со валеријан капки. Јас дури бев и на забар, со фул анестезија и рендген на забот [sm=smiley1.gif] мада добро, за тоа сепак го прашав докторот и ми одобри. ИЗВОРНА ПОРАКА: gina Pinky30 namesto diezepam mozes da pies persen na prirodna baza se jas ne piev nisto za bolki samo ponekogas paracetamol ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30 RR-ki utre sum na punkcija a se osekjam mnogu omalaksano kako teloto mi se potresuva na periodi vo denot taka slabo ististeno se osekjam...dali da se napijam Paracetamol??? I dali ova mi e od promenata na hormonite i dali e normalo ova pred punkcija???pls piset_e mi ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30 Devojkiiiii denes si napraviv edno ladno-mateno nescaffe so mleko....moze li da napraviv belja???? Jas pijam kafe vo mesecot dvapati ne mi fali ama deka osekjam vrtoglavici i zatoa se podlazav...ufff sega mi fufka da ne napraviv belja a citam deka ne smeelo...ic veke nema da piknamvo usta :-( ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Jas mislam oti ne e nisto edno kafe ne si dodavaj dopolnitelni stresovi naprotiv kafeto vo mali kolicini e dobro da ne dojde do hiperstimulacija ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30 Jas opsto imam problemi so tvrda stolica prasanjeto mi e...dali smeam da koristam supozitorii cepcinja Dulkolaks sto sve ne butnav za da me predizvika za vo toalet i zabe se poduvav ko balon i grcevi imav a spanakj so pavlaka rucav vcera ovosje jade eve denes i jogurt,sokovi,caevi i pak nisto [sm=smiley19.gif] slivi nemozam da pomislam zosto so meseci gi konzumiram i mi se gadi veke od niv ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Ima edni apcinja na prirodna baza se od aloe vera samo niv smees da gi koristisdrugo nisto ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30 Dali nekoja gi koristela tie od aloe vera i dali znaes kako se vikaat? ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Jas gi koristev niv se vikat colon cleanse ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30 A doktor ti gi dade ili bidejki na prirodna baza se pa zatoa gi koristese??? Cel den se macam so grcevi...jas i onaka si imam maka i deka nesmeam napod da dadam i mi fufka :-( ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina sekako deka doktor mi gi dade ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Pinky30, никако да се напнуваш, почекај само да ти дојде. Него, дали пиеш вода? Гледам дека јадеш млечни, може тие да ти прават проблем. Утре сабајле кога ќе станеш, земи лажица масло од лен, едно јаболко и чаша вода. Потоа на секој час пиј по една чаша вода и јади по едно јаболко, ништо друго. Ќе ти помогне. Исто така, знам дека ти се смачени сливи, ама ништо не помага како нив - потопи 10 суви сливи во вода од вечер и сабајле изеди ги на гладно и испиј ја водата. Прави го ова редовно и ќе се регулираш. Продолжуваме во новата тема Вештачко оплодување VII дел
|
|
|
|