Elce -> RE: Температура кај децата (21.2.2012 11:19:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce Кикичка моето бебе има осум месеци и од петокот сабајле сме со температура 37.6 -38.3 на 38.3 давам ефералган,вчера малку и се поднамали но нокеска пак имаше,ја носев на матична во петокот само вит ц и физиолошки раствор ми рече,денес ја однесов на дежурен истото ми го рече чиста плуќа,грлото добро а таа има Т,кашла само на спиење оти и се слева секрет инаку носето не и тече,ме фаќа страв да не настани некоја компликација а антибиотик не ми препишуваат,слабо јаде и незнам веке што да правам три дена сме вака. Елче да не ви се суши воздухот ако греете и на спиење? Инаку ако е само црвено грло не мора антибиотик, ако е добра на плуќа исто така. Чим ти кажале дека нема ништо значи е вирусно. Дури и да е црвено грло, ако нема бактерија не се дава антибиотик. подобро е така, а не уште од бебиња со антибиотици да се труете. Нема што да се искомплицира со температура 38 не се секирај. Јас кога ми беа мали на лекар ги носев после 3 ден температура ако не се намалува. Не трчај одма по лекари, во тоа амбулантите има уште 300 други вируси да закачите. Гледај повеќе течности да пиете и да јаде повеќе. Се грееме на парно и користам навлажнувач за воздухот,само вчера немаше Т,за сабајле пак да качи,цела ноќ кашла.Докторот останува на истиот став,само ако се влошела кашлицата тогаш антибиотик,и јас несум за веднаш ама детево го измачивме,и на крај пак ке завршиме на антибиотик.
|
|
|
|