Tanja K. -> RE: Температура кај децата (19.11.2009 23:06:56)
|
Mislam deka vakva tema ima uste edna ista samo e sonaslov TEMPERATURA.Minatat nedala bas tamu pisuvav.No dobro ,nie bevme so temp.39.4.cel den.Nikako nemozev da ja namalam tem.na Elena ,ti daj i paracetamol taa se pokacuva.Samo da vi kazam kolku ne izvadi od pamet ,mislam deka mi se skrati zivotot6 za 10god.Vecerta legna da spie,i po kratko vreme pocna da zbori nesto vo son.A gorese od temp.Otvori oci ne gledase mene i mm,i si rekovme dobro e super budna e.No,taa i ponatamu si prodolzi da zbori pocna i da place i da se trese,i da odi niz stan.Jas pocnav da ja vikam i taa te gleda kako da e budna.I vikam sonce odnesime vo kujna,me fati za raka i me nosi vo WC.tolku se izvadiv od pamet pocnav da placam ,a taa me gleda i nisto nereagira.Ja zema mm ,soblekuvanje i vo kada so tus so poladna voda.I koga i dojde voda mlaka nakaj ladna na noze,bukvalno kako da ja protrese glavata znaci tuka se razbudi vo moment.Se istusiravme ikoga izleze i meram temp.37.4.Kako mlakata voda vo moment ja simna temp.Ama za kratko,pak krena.Pak otidoa na dezuren i so upat na infektivno.Tie rekle deka e klasicna angina,deka nema nikakvi znaci na bilo koj drug grip a najmalku svinskiot.Sabajleto si stana sveza super,bez temp.i nisto ne se sekavala od prethodnata nok.Kolku se potresovme togas toa bese cudo.Za sreka se pomina super,i sega e odlicna.Cekame malku da zatopli naprolet i da gi vadime krajnicite.Toa bese preporakata od doktorkata.
|
|
|
|