ripce -> RE: Температура кај децата (30.12.2009 9:42:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Iva Вчера се враќам од работа и идам да го гушнам Тео, кога тој гори од температура. Му мерам 38,6. Ајдееее си викам. Детево ниту кашла, ниту нос му тече, не знам што му е. Си мислам да не е од забите, бидејќи непцето кај кецот горе му е многу потечено и зацрвенето забчето само што не пробило. Ај мамички кажете ми дали е можно толкава температура да е од заби? Цела вечер имаше и еве сабјлево пак. Јас морав да одам на работа и не знам моите дали го носат на лекар. До сега Михајло само дома сум го лечела ако кревал само Т. А со забите немавме проблем со Михајло и затоа не знам. Ајде совет, ве молам. Можно е и ние сме пример за тоа... баш во петокот син ми качи 39 Т без кашлање, без да му тече нос... го однесовме на лекар, го преслуша докторката и кажа дека нема ништо на градите, грлото не му е црвено, па како што кажа дека можно е од забите да му е. И еве така испадна еве му никна едното запче, а кај и да е и другите 3 треба да излезат. Температурата траеше цели 2 дена околу 37-37,5-38 и тоа под Ефералган, ако не пиевме којзнае колку ќе се покачеше. Мој совет е право на лекар.
|
|
|
|