niki -> RE: Вечна љубов кон едно битие..мит или вистина? (14.2.2015 22:33:09)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР Тука лежат два проблеми, во проклето добра риба, како што начна ники. Ако сте проклето добра и маж ви/дечко ви да ве сака до небото, ќе ве загледуваат и други, а и вие некогаш ќе сакате да си ги испитате проклето добрите заводнички способности. и не можете да ме убедите дека не е така, а до каде ќе оди тој флерт - секоја сама си одредува граница. Верност, посветеност на семејството да, постои...но вечна љубов..не, не...тоа е лоша лага. ne gi gledam zenite tolku vulgarno, nitu mazite svetot e prepoln so prekrasni luge so koi ni se vkrstuvaat patistata koi sto mozat da ne voodusevat da ne pomrdnat od mestoto na koe mislime deka cvrsto stoime, da razbudat vo nas pozitivna energija, da ni donesat nasmevka na liceto, toplina vo srceto i radost vo dusata ljubovta e cuvstvo koe se cuvstvuva so srceto, nie po navika veruvame deka vrvot na ljubovta e seksualniot cin, zatoa i potrebata partnerot da ni bide sopstvenost nad koja imame ekskluzivitet no toa ne e ljubov, ljubov e sloboda da cuvstvuvame, sloboda da si dozvolime site tie prekrasni luge da ni ja doprat dusata, da ostavat traga na nas, da ne napravat posrekni... i ne morame za da pocuvstvuvame ljubov kon nekogo da jurisame kako na plen dur i seksualno ne go osvoime, i duri ne rasprskame na milion mali parcinja se ona sto gradime so covekot so koj sme odlucile da go delime zivotot ljubovta se cuvstvuva, ne se reklamira, taa se dava ne se zema, i se javuva sama bez da ja povikuvas gonis, lovis koga lugeto bi znaele na ljubovta samo da i se prepustat i da ja cuvstvuvaat so polno i otvoreno srce bez da ja teretat so vecnosti i ocekuvanja svetot bi bil mnogu poubavo mesto za ziveenje
|
|
|
|