|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
19.3.2015 13:25:07   
brm_brm
Kazete mi vasi iskustva posle embriotransfer na koj macin odmaratae I spiete. Na grb, stranicno, stomak, ..celo vreme lezenje... sobrani, ispruzeni noze? I koga go stavate lrinonot gi potkrenuvate nozete ili vo lezecka polozba bidejki pri vitkanje I krevanje na nozete pri aplikacija se stvara tovar na stomakot neli

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 301
19.3.2015 15:32:55   
virgo

ИЗВОРНА ПОРАКА: brm_brm

Kazete mi vasi iskustva posle embriotransfer na koj macin odmaratae I spiete. Na grb, stranicno, stomak, ..celo vreme lezenje... sobrani, ispruzeni noze? I koga go stavate lrinonot gi potkrenuvate nozete ili vo lezecka polozba bidejki pri vitkanje I krevanje na nozete pri aplikacija se stvara tovar na stomakot neli

НИКАКО НА СТОМАК!!!

Јас сум малку уплашена, пред малку приметив неколку розеви капки, несакам да бидам негативна но дали тоа треба да значи дека готово крај нема user posted image ?

Разочарувањето е само трновит пат до успехот и среќата!!!
Верувај во себе ТИ СИ ЕДИНСТВЕНА!!!

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 302
19.3.2015 15:44:12   
kapina
Ne virgo vo nikoj slucaj toa ne znaci oti nema bremenost mozda e implantacisko krvarenje

(Одговор на членот virgo)
Непосредна врска до пораките: 303
19.3.2015 16:19:40   
virgo

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Ne virgo vo nikoj slucaj toa ne znaci oti nema bremenost mozda e implantacisko krvarenje

Да и јас помислив на тоа но утре треба да одам на бета ХЦГ така што мислам дека е малку доцна за да биде имплантско крварење.

Како и да е ќе видиме утре што ќе биде.
(Дај Боже да е имплантско крварење)

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 304
19.3.2015 16:46:01   
vazna
Virgo ako ne e obilno mozno e da e implatancisko krvarenje ne gubi nadez odma i toa obicno se javuva okolu dadata za dobivanje, ti posakuvam najgolema sreka utre i visoka beta daj bozeuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 305
19.3.2015 17:01:08   
virgo
Се извинувам што исплашено реагирав, ама сега прочитав дека нормално е таквото крварење да се појави во преиод меѓу 6-от и 12-от ден од одплпдување и дека се појавива најчесто во периодот кога би требало да биде циклусот и дека може да трае неколку дена и може да има и благи грчеви во матката поради всадувањето на ембронот.

Се уплашив, ама добро сега сум посмирена малку.
Заборавам дека е ИВФ, а не природна бременост па очекувам се да биде како во природна бременост, иако од денес ново ми е што почнувам да осеќам гадење прњма нњкои мириси, досега не ми беше така.

Фала уште еднаш

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 306
19.3.2015 17:30:22   
jana81
pomina i mojot transfer. Vraren eden embrion, rece biologot deka bil kvaliteten. Posle transferot, nonstop lezete cel den ( osven za vo toalet) ili i se dvizite po malku po doma

Непосредна врска до пораките: 307
19.3.2015 18:36:26   
LoveableMe RR
Среќно женски уживајте! Бр брм, правеше ИВФ кај кого, како помина?

Квиско, баш затоа спомнав и реков дека со полицистични јајници подобро е ептен мала стимулација, а тебе ти даде по 4 пурегони што е многу и ете до каде доведе твојата сотојба, 18 јајце клетки и одложен трансфер. Мислам дека подобро е со помалку поквалитетни и со 3-ден на развој поуспешни се ИВФ-ата кај нас, очигледно не сме спремни за 5-ти ден бластоцисти, инаку успехот ќе беше поголем, но не е поголем успех има со 3-дневни ембриони и помалку извадени јајце клетки.....

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 308
19.3.2015 18:44:48   
Jeni80
Zdravo devojki. Ve citam podolgo vreme i se sozivuvam so prikaznata na sekoja od vas. Vejke 7 godini se boram so sterilitet, sega sum 8mi den od ET i uste tolku dena imam do testot.
Ova mi e 4to INF, a imam i 2 neuspesni obidi so zamrznati embrioni.
Vi posakavam mnogu srekna na site i sto pobrzo da dojdeme do nashata cel.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 309
19.3.2015 19:50:29   
scared RR
Добредојде Jeni80 user posted image Ти посакувам овој пат да ти е успешно инвитрото user posted image user posted image
Ако сакаш сподели со нас каде ги правевте досегашните инвитра, и што е проблемот кај вас? user posted image

(Одговор на членот Jeni80)
Непосредна врска до пораките: 310
20.3.2015 9:19:12   
virgo
Денес ми е денот "D". во 15:00 одм во Ремедика докторот ми е втора смена.
Незнам како се чуствувам зошто се ми е измешано, ама тоа е што е нели user posted image ?
Е сега и јас да прашам малку подобро да ми објасните колку најниско треба да ми биде бетата за да потврди бременост?

Фала девојки, поздрав ве user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 311
20.3.2015 9:31:27   
LoveableMe RR
Jeni80, супер штo ни се придружи вo дискусиите, кaде прaвеше 4ИВФ, кaј кoј дoктoр? Штo е прoблемoт кaј вaс?

Виргo, нaд 5 се сметa зa бременoст, штo пoвисoкa бетa тoлку пoстaбилнa бременoст, aјде те чекaмеuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 312
20.3.2015 10:07:26   
jana81
Virgo ti ja posakuvam celata srekja za tvojata visoka beta. Znam kako ti e sega izmesani cuvstva, dishi dlaboko i samo smireno

Непосредна врска до пораките: 313
20.3.2015 10:16:33   
Jeni80
Zdravo devojki, ubav den na site.
4 IVF go pravevme vo Sistina kaj dr. Ivanoski. Dobivme 5 embrioni, 3 se oplodija, eden mi vratija. Preostanatite dva gi zamrznavme.
Nashiot problem e vrodena anomalija na matkata koja ne moze operativno da se koregira (ednoroga matka).
Malku sum zagrizena nemam nikakvi simptomi (iako mnogu dobro znam deka ne treba da baram simptomi, no tesko mi odi vo praksa da ne mislam ), gradite voopsto ne me bolat I imam mnogu energija.
Kako I da e mora da ostaneme pozitivni I ja pustam celata sreka na Vigro denes da ne izraduva , mnogu e mal spisokot na trudnici ovaa god :)

Непосредна врска до пораките: 314
20.3.2015 10:36:32   
nina.darko
Jeni80 nemoj da se obeshrabruvas dokolku nemas simptomi na bremenost. Ne mora da gi imas simptomite a sepak da si bremena. Eve jas koga so vtoroto invitro ostanav bremena gi imav site simptomi- mi se losese od mirisi, nemav energija, bev pospana, me bolea gradite i mi bea ogromni... No so tretoto ivf ne cuvstvuvav nisto od toa. Mozev se da jadam, polna so energija, me bolese stomakot kako za dobivanje a sepak si gi vidov dvete crtki i si imam prekrasno since.. Ne se razocaruvaj predvreme... Se molam za site vas da si gi vidite dvete crtki i konecno da si ja doziveete najgolemata sreka... Golem pozdrav do site vas i ostanete pozitivni i hrabri... Virgo ajde denes site da ne izraduvas do visoka beta :)

Непосредна врска до пораките: 315
20.3.2015 10:41:57   
chery33
user posted image Vigro ajde stiskame palci za visoka beta sreknouser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 316
20.3.2015 10:53:18   
jana81
Ete me vtor den lezam odmaram. sakam da ve prasam okolu terapijata. Pokraj ostanatata terapija dr. mi prepisa dekortin tableti, kortikosteroidi. dali i vas vi davale kortikosteroidi i zosto se davaat. I dali moze da pijam magnezium posle transfer, zaboraviv sa go prasam doktorot

Непосредна врска до пораките: 317
20.3.2015 10:59:59   
nina.darko
Jana81 i mene vo sklop na celata terapija pri trite IVF mi go davaa Dekortinot iako ni mene nikogas ne mi bilo jasno zosto gi davaat i koja im e funkcijata. Ednostavno resiv da mu veruvsm na doktorot i da bidam poslusen pacient :) Kako ke rece on- taka :)

Непосредна врска до пораките: 318
20.3.2015 14:05:31   
Jeni80
Nina.darko blagodaram za podrshkata I spodelenoto pozitivno iskustvo, navistina mi znachi I smiruva.
Jana81 dekortinot e za teloto da go prifati embrionot, da ne go tretira kako strano telo. I jas go imam vo terapija. Magnezium mislam deka moze da pies slobodno. Pozdrav

(Одговор на членот nina.darko)
Непосредна врска до пораките: 319
20.3.2015 14:10:44   
scared RR
Jana81 мене и за инсеминација ми препишаа декортин , така да немај гајле . Јас и така пијам сега ендокринологот ми препиша декстаметазон што е истата група на лек само друго име user posted image user posted image
Ајд ВИрго чекаме убави вести да тргне веќе списочето да се полни со мешиња user posted image

Непосредна врска до пораките: 320
20.3.2015 14:37:30   
virgo
И отидов јас но најисктено, нешто ми кажува дека нама да имам висока бета.
Стомакот ме боли и мам слабо крварење, но тоа е тоа.
Ќр пишам подоцна кога ќе си дојадм.

Поздрав ви благодарам за поддршката и позитивноста!!!

(очекуваа 6 јк а извадија 13, кој знае може повторно пријатно ќе се изненадамuser posted image )

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 321
20.3.2015 14:40:14   
jana81
Virgo ajde so srekja dusho, pa te cekame da pises

Непосредна врска до пораките: 322
20.3.2015 16:46:15   
almushka
virgo dusicka kade si tebe te cekame

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 323
20.3.2015 16:47:28   
LoveableMe RR
Jeni, ти посакуваме успех овој пат. Аличка, ти пиша една девојка во соодветната Тема.

Вирго, ајде те чекаме!user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.3.2015 17:36:39 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 324
20.3.2015 16:58:31   
Elence3
Девојки имам едно прашање. Пред еден месец правев инвитро (прв пат) ми беа вратени две бластоцисти но не беше неуспешно. Имено кај нас се работи за идиопатска неплодност, па дури по неуспешното инвитро гинекологот ми рече да направам имунолошки испитувања и ми го препорача др. Кочо Димитровски. Дали некоја од вас знае каде и како можам да стигнам до докторов и кои сѐ испитувања треба да ги правам? Ви благодарам

Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.