RE: Вештачко оплодување VII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (30.4.2015 14:19:23)

Skopjance, natnat, среќно, пишете кога трансфер[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Касси, твој е изборот, тука сме за поддршка, пиши кога ќе ти биде пункција[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bea -> RE: Вештачко оплодување VII дел (30.4.2015 14:22:48)

Еве ме мене после втора контрола и измешани емоции...
Естрадиолот после 7 примени пурегони ми е скоро 1900 и нешто, скоро 2000. Фоликули на кило...
Докторов ми ја спомна можноста, бидејќи тендирам кон хиперстимулација, да замрзнеме се, а трансфер да правиме некој нареден циклус.

Офффффффффф. Не знам што да мислам. Од една страна криво ќе ми биде многу за циклусов ако не заврши со трансфер, од друга страна пак добро е што ќе има резерва за замрзнување.
Сега ми ги остави уште трите пурегони да ги примам заклучно со сабота, па во недела сабајле уште една контрола на E2 и ултразвук, па тогаш ќе знаеме што ќе правиме. На крај ми спомна варијанта да ми врати само еден ембрион, што јас радо ја прифаќам :)

Останува да видиме во недела како ќе биде, се надевам дека ќе бидам умна :)

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (30.4.2015 14:41:41)

Bea и јас бев во иста ситуација како тебе минатиот циклус. Не се секирај докторот знае што прави. Ако види на пункција дека има многу фоликули или јајниците се зголемени ќе го одложи трансферот ама за твое добро.
Како и да со среќа и со лесно на пункција па потоа ќе мислиш за трансфер.

rozeva -> RE: Вештачко оплодување VII дел (30.4.2015 16:06:50)

eve sum i jas na 8mi den od trasfer so menstrualnu bolki mislam deka vo sekoj moment ke dobijam lelelel mnogu sum nekako razocarana deneska[sm=smiley13.gif]

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 12:37:29)

Розева, не се секирај, такви болки може да имаш и од самата терапија, прочитај контраиндикации на естрофемот и кринон гелот, ќе видиш пишува абдоменални болки. А има и многу на форумов што имале такви болки исто, а сепак се пофалиле со позитивне тест. Така да, не мора ништо да значи. Дај боже да се предзнак за бременост, па и ти да ни се пофалиш со позитивен тест и [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Мене пак, ме сотреа кошмари, аман веќе, од ова хормоноскава терапија постојано ми се јавуваат соништа грозни. Знам дека е од хормоните ама па си викам зошто не сонувам ливади со цвеќиња [sm=smiley13.gif]

skopjance -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 14:15:46)

Deneska se slusnav so embriologot mojata jajce kletka super se razviva i e so mnogu dobar kvalitey i utre vo 9 transfer. So gospod napred ovoj pat da zavrsi uspesno i jas da se izraduvam so [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 15:11:17)

skopjance, ајде со среќа и лесно утре на ЕТ!!! Нека се доразвие ембриончето денес и утре кај мама во меше, и таму нека си седи во текот на следните 9 месеци! Шетни денес, па од утре во хоризонтала [sm=smiley1.gif]

Anna78, соновите се од прогестеронот, мене ми траат со месеци, ама си викам ај за арно е [sm=smiley36.gif] Ни ливади, ни цвеќиња, се само драми и кошмари, и тоа кој од кој поинтензивен и поживописен [sm=smiley36.gif]

Со среќа на сите! [sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 16:09:42)

Bea, oдличнa брoјкa имaш, супер терaј и сo еднo ембриoнче, не се знaе кoгa ќе се фaти.[sm=bravo.gif]

Скoпјaнче, се нaјубaвo и зa две недели [sm=nosecka.gif] Аннa78, мoре не кoшмaри цели хoрoри Хичкoк не ми беше рaвен кoгa примaв терaпијa, хoрмoните лудувaaт леле мaјкo, aмa мoрa дa се издржи.

Среќнo нa сите!

bubla -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 19:52:54)

da se prijavam deka pocnav so yasmin :)
So Gospod napred sega.
Pijam i dostinex. Posledniot pat na hormonite prl mi bese 24, pa doktorot vika malku da go simneme :)

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 20:28:33)

Оф добро е, не сум само јас значи [sm=smiley36.gif] Да, само нека е за арно за убаво [sm=smiley1.gif]
Бубла среќно [sm=bravo.gif], ајде со Господ напред сите да си видиме позитивен тест и [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Поздрав

bubla -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 20:34:28)

Navivam za site za [sm=modricrtici.gif]
gospod na pomos neka ni e na site!

rozeva -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 20:57:36)

ajde so sreka na site sto se vo proces na postapkata da se raduvamwe site zaedno tuka[sm=bravo.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 22:27:33)

skopjance so sreka utre na transver, neka bide sve vo najdobar red, ubavo da si se fati I da si uzivka vo mese edno 9 meseci [sm=bravo.gif]

rozeva daj boze da e za arno taa bolka pa ke ja istrpis [sm=rozacrtici.gif], ehee nie sme najjaki borici ovde I se ke istrpime samo za da stigneme do celta [sm=duda.gif] [sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (1.5.2015 23:18:21)

ajde devojki na site samo da vi dadam podrska i konecno da gi vidite [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] [sm=smiley31.gif]

цвет -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 10:27:05)

zdravo devojki ,vi posakuvam na site uspeh ovaa prolet,eve i jas pocnav so terapija hormonska za ivf pa da vi se priklucam .Pocnav so suprefakt vcera vecer ,ama nesto me boli rakata i malku mi trne kazete mi dale e toa normalno?

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 11:54:38)

Цвет ајде среќно [sm=bravo.gif], па да ни се пофалиш со позитивни резултати и [sm=duda.gif][sm=duda.gif] За супрефактот ич не му се секирај, знаат малку да печат ама се издржува не е страшно. За трнењето незнам, сум немала такво искуство, но може да ти е погоден некој капилар при ставањето, но исто не е страшно, единствено може само модрица да ти излезе, но нели тие модрици се за арно за убаво [sm=smiley1.gif] уживај и не се замарај.

цвет -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 13:15:53)

anna 78 fala mnogu za odgovorot ,se nadevam ke izdrzam, uste na pocetok se isplasiv

Bea -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 13:58:19)

Cvet, jas bi ti preporacala suprefactot da gi primas vo stomak, mnogu pomalku boli i pecka. Jas poveketo gi primiv vo raka i dosta hematomi mi se napravija, pa edna sestra vo remedika mi predlozi vo stomak i mene barem nesporedlivo pomalku me boli i skoro i da nema neprijatnost.
Inaku vecer ja primam poslednata doza, utre sabajle kontrola pa so Gospod napred, se nadevam ke dojdam do transfer.

bubla -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 15:32:17)

Poveketo tuka vo stomak se bockavte?! Nekako jeza mi e samo koga ke pomislam na toa...

Bea -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 15:37:03)

I mene mi bese jezivo i zatoa pocnav vo raka, no od sopstvenoto iskustvo kazuvam deka zgresiv. Mnogu e popodnoslivo vo stomak. Vo princip probajte i vaka i taka, za sekogo moze da e razlicno.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 15:38:12)

Zosto po ne boli vo stomak na mene togas pravev ivf kaj dr tase sestrata mi kaza vo stomak da gi stavam

bubla -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 15:44:38)

Ke probam i taka i taka bea :)
Ke te poslusam :)

natnat -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 18:38:05)

Zdravo zenski i od mene,..eve me povtorno pa da se pofalam deka pominav na redot jas :) transfer napraviv vcera pa sea so Gospod Napred :) ..site vikaat opusteno a jas bas naprotiv nekako nervozno si se cuvstvuvam ne znam zosto, imam i tapa bolka vo stomakot i dolniot del i kako da me nabolvaat jajnici..bas kako pred ciklus. Si pisime povtorno na 12 Daj Boze so pozitivni rezultati..pozz za site stiskam palci i jas za vas...[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

bubla -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 19:23:18)

sega odmorni bez nervozi!

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (2.5.2015 22:33:56)

Natnaj, aјде среќнo[sm=bravo.gif]. Бублa и цвет, кaде прaвите ИВФ?[sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>