|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
15.5.2015 16:55:34   
butterfly 00
RR samo da ve pozdravam, jas malku odmarav od se, sakam da im cestitam na site onie koi zabremenija, a na site ostanati poveke sreka sledniot pat i da ne se razocaruvaat zosto nasiov pat e mnogu tezok. Ve sledam celo vreme, jas gi povtoriv rezultatite na transfuziologija i ostanuva da pijam aspirin i folna, pa za vo postanka i so kleksan. Cekam i nekoi drugi rezultati pa zdravje i jas prodolzuvam ponatamu. Pravevme nekolku meseci pauza od spontaniot pa zdravje so Gospod napred ke se borime ponatamu. Ve sakam site i znam deka eden den site ke imame user posted image

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 826
15.5.2015 17:21:01   
bubla
Pocna od se, za se da mi e strav! Dali estradolot ke e dovolno nizok, kako ke zavrsi, nepotrebno stresovi si pravam.

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 827
15.5.2015 19:10:06   
bitolcanka82
RR ako mozi za odgovor..Pijam mikroginon a od utre treba da pocnam da se bockam so suprefakt i plus mikroginon do slednata sabota, ama denes na toaletnata koga se brishev kako rozev iscedok imav nema seushte krvarenje a treba da ocekuvam posle narednata sabota 23.05 koga ke gi dopijam mikroginonot.Imal nekoj vakvo iskustvo da prodolzam so terapijata ili da cekam da vidam sho ke bidi so krvarenjeto

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 828
15.5.2015 19:16:36   
bubla
Po mene prodlzi so terapija i konsultacija so lekarot!

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 829
15.5.2015 21:27:11   
цвет
RR eve i jas da pisam od denes pocnav so puregon po 5 inekcii neli e mngu? sto mislite???
Inaku AM hormonot mnogu mi e nizok ,jas neznam dali na taka nizok hormon se davaat tolku jaki stimulaciii.
Of jas sum preplasena ,kazete iskustvo ??

Непосредна врска до пораките: 830
15.5.2015 22:15:01   
bubla
Cvetce, kaj koj doktor si?
Ako si isplasena slusni se uste ednas so doktorot. taka ke se smiris i ke bides raat.
jas mislam 5 sepak se mnogu. Ama jas ne sum doktor nit ja znam tvojata istorija. Samo smireno :)

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 831
15.5.2015 22:56:40   
skopjance
Cvet jas so moeto prvi ivf poccnav so 3 fostimona a poslednoto so 6 merionala za na kraj da primam vkupno 6 merionalvo eden ciklus na stimulaci od koi imac samo edna jajce kletka i se dobro se zavrsi

Непосредна врска до пораките: 832
15.5.2015 22:57:43   
skopjance
greska vkupno 61 merionala vo eden cilkus

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 833
15.5.2015 23:25:42   
Pinky30
Skopjance CESTITKIIII lesna i ubava bremenost imaj si ete se uveri deka postojat cuda? Se plasese so kafeavata sluz,posledna sansi i ete sega trebalo da bidneuser posted image

Natnat ispaci si se neka ti olesni na dusickata i so novi sili do sledno ivf..nasiot pat na site tuka e tezok no ke ni se isplati eden den...VERUVAM I SE NADEVAM KE SE RADUVAME NASKORO SITE

Непосредна врска до пораките: 834
16.5.2015 20:17:40   
цвет
jas sum kaj dr Petanovski ,ja prasav sestrata da ne se mnogu po 5 puregona ,vika spored hormonite ne se mnogu i taka user posted image
denes mi e vtor den

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 835
16.5.2015 20:20:48   
цвет
skopjance lesna bremenost ,mi davas nadez. Inaku i ti imase slabi jajnici ili ???/ zosto tolku mnogi iinekcii .Lele i jas izgleda ke teram mnogu

Непосредна врска до пораките: 836
16.5.2015 23:02:35   
vazna
Devojki jas pocnav da se bockam so fostimon inekciite treti den so deneska, mene veke vcera mi bese pri kraj ciklusot i sestrata mi rece da pocnam da stavam vaginaletki POLYGYNAX, deneska veke nemav nisto od dobieneoto i vecerva naednas prokrvarev crvena sveza krv se izvinuvam sto vi objasnuvam vaka ama mnogu se isplasiv od sto moze da bide, dali imala nekoja vakvo iskustvo? vo sistina imam zakazano vo ponedelnik folikumetrija neznam dali e od fostmonive ili od vaginlaetkive oooffff lele se plasam da ne trgne nesto naopaku ve molam za odgovor pozz.

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 837
16.5.2015 23:23:35   
kapina
trebalo e da pocekas na celo da sopre krvarenjeto pa da stavas vaginaleti

< Поракaта ја уредил kapina -- 16.5.2015 23:25:37 >

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 838
17.5.2015 8:39:54   
vazna
Pa da i jas mislaev taka ama sestrata vo sistina mi rece taka, koga ke e pri kraj togas ke stavis i jas taka napraviv, eve i sabajjlevo koga stanav imav krv lele neznam sto da pravam stavrno sum ispanicena edvaj cekam utre da dojde da vidam sto ke kaze doktorkava, a od fostimonive nisto ne cuvstvuvam ni poduenost sega za sega, do nekni me bolea gradite sega i tie prestanaa imam samo mala glavobolka ovie denovi ama ne e nesto neizdrzlivo neznam dali e ova normalno ili ne veke aman vise, se mislam deka ke trgne nesto naopaku ooooffff pozz devojki.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 839
17.5.2015 8:57:30   
SOLE
Vazna javi se na sestrata sto ti gi dala vaginaletkite I objasni I se kako sto ti se slucilo taa najdobro ke ti kaze dali taka treba ili ako ne trebalo toa da se sluci sto da napravis, ne cekaj do utre! Ti posakuvam uspeh vo postapkava i ostvaruvanje na celta user posted image user posted image

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 840
17.5.2015 9:27:00   
bubla
Vazna i mene mi kaza sestrata deka ke treba polyginax da stavam 6 dena preventivno. Ama mi potencirase koga ubavo ke mi zavrsi togas da pocnam. Na mm preventivno mu dade cefalexin.
iskreno ic ne sakam antibiotici, a gledam vaginaletive toa bile.. ama deme preventiva bile.
Jas utre izgleda ke dobijam. pocna stomakot da me tisti.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 841
17.5.2015 10:32:24   
SOLE

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

Beta 33 ne mi se veruva bremena sumuser posted image user posted image user posted image

Skopjance ти честитам и ти посакувам да имаш убава и лесна бременост user posted image и здраво и право user posted image

натнат, многу ми е жал за тебе, со нови сили и смирено понатака се до саканата цел за user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 842
17.5.2015 13:00:36   
skopjance
Cvet jas primav poslednoto ivf po 6 merionala na den zatoa sto imav prethodno 3 ivf so stimulacia 4 inseninacii a sega sum 41 god. i dr rece zaradi ivf i godinite ne ocekuvaat mnogu jajce kletki plus primav DHEA za da imam poveke folikuli. Mislam deka igra uloga i kilogramite jas sum visoka a si imam i malku poveke kilogramite a koj ne bi imal 7 god. sum na hormoni.

Vazno so sreka vo postapkata ne se sekiraj koga ke saka i ne treba mnogu folikuli da imas. Jas sum primer za toa.

Jas sega odmaram ponekogas imam mala tapa bolka ama bilo normalno, zavrsi boleduvanjeto i od utre sum na rabota pa utre mm po doktori za da ozam da odam na boleduvanje parem prvite 3 meseci rabotam vo gradinka so deca ai godinite ne daj boze se sluci nesto.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 843
17.5.2015 16:50:53   
цвет
Skopjance i jas isto zaradi godinkite ,ama jjas pravam prvpat i kako izgubena sum.
Kazimi samo dali imase nekoja tapa bolka vo jajnicite ili potocno kako pecenje vo jajnicite od inekciite dodeka gi primase ili nesto drugo????

Непосредна врска до пораките: 844
17.5.2015 16:55:57   
skopjance
Cvet normaalno e deka ima nekoja bolka vo jajnicite stimulacija imas. Normalno e zenata da ima eden folikul mesecno a so terapija moze da stignes i do 20. Ne se sekiraj samo opusteno znam lesno e da se kaze ama ne taka lesno na toj stoo treba da se opusti. ako ima nekoe prasanje slobodno prasaj nie sme tuka za toa da si pomogneme zaedno za ovaa borba user posted image

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 845
17.5.2015 17:30:22   
цвет
skopjance fala za brziot odgovor inaku mazmi go umrev ,se mislam deka nesto ne e kako treba
navistina e polesno koga imas so nekoj da spodelis bilo sto i arno i bolka ,ama pa za nasava maka nemozes so sekogo i sekade da zboris

devojki kazete mi posle kolku dena od prvata inekcija proveruvate hormoni i pregled-eho??/
jas pocnav vo petok so puregon ,a mi rekoa vo sreda na kontrola ,mislam deka e daleku?/
Citam ovde razni vitamini treba da se pijat ,mene nisto ne mi spomna doktorot .kazete mi koj vitamini gi piete?

< Поракaта ја уредил scared RR -- 17.5.2015 22:43:16 >

Непосредна врска до пораките: 846
17.5.2015 22:45:44   
scared RR
Мене ми дадоа Фемибион 1, во нив имаш се што ти е потребно за планирање и рана бременост.

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 847
18.5.2015 12:00:40   
Kvisko
Цвет таман си во Среда. Јас прв пат сум бил еден ден порано од тебе. Јас со терапија почнав на 3 ден од циклус а на ехо сум била на 8 ден. Мора да се даде шанса на хормоните да дејствуваат. Тогаш очекувај и повторно мерење на естрадиолот.
Инаку и јас не пиев витамини во тек на постапка. Обично ги даваат после трансфер ако ти дадат. Јас сеуште пијам само фолна киселина и ништо друго. Се друго преку храна.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 848
18.5.2015 13:49:23   
bubla
Dobiv. Vo sreda E2 i na raport kaj doktorot za stimulacija da dogovorime. Samo da e se kako sto treba.

Непосредна врска до пораките: 849
18.5.2015 15:37:42   
Bea
Bubla, се ќе биде како што треба. Процесот е таков и нормално е за се да се грижиш. Една фаза ќе помине, ќе мислиш за друго, па и тоа ќе помине, па трето :) и така до бескрај. Пробај да не мислиш толку. Во оваа фаза се' е на докторите, а со нервозата и стресот само полошо си правиме.

Цвет, и јас бев на контрола после 5 примени пурегони. Тогаш ми проверија и E2 и ехо преглед.
За витамините, јас до почетокот на постапката земав Ogestan, но пред да почнам прекинав со нив. Сега и јас како Kvisko се трудам природно да внесувам, најчесто преку сокови (smoothies) насабајле.

Инаку јас во саботата прекинав со Дабростонот и чекам да добијам, па да видиме како ќе тече циклусот за FET.
Kvisko, ти за цело време до трансфер пиеше Метформин? Димитров мене ми кажа, откако ќе добијам да ги прекинам сите лекови, освен фолната...

Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Каде најчесто пазарувате?
Еца

Веро (29%)

Тинекс (38%)

Скопски Пазар (11%)

Тедико (7%)

Кам (15%)

Број на сите гласови: 55

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!