Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.11.2015 18:35:15
bitolcanka82
pinky isto i jas vednash po transfer zapocnav so clexane 0.4 se do nekade 8-9 nedela togash mi se javi kako sukrvica od hematom i mi prekinaa i aspirin i clexane..Vo 12 nedela koga se povlece hematomot mi go vratija samo aspiriot i redovni kontroli na d dimeri hemostaza i afa zasega nema otstapki od vrednostite a sum 26 nedela..Taka da bez gajle zemigi malku podobrena cirkulacija mozi smo da pomogni..Od srce ti posakuvam pozitivna misla i sreka...
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.11.2015 18:46:46
kapina
Da mi ja namalija dozata na aspirin od nego bile modricite kazaa i ke gi pijam samo pon .sreda i petok mi ja pokacija dozata na eutirox a aspirinot ostana ist i od ova mi se pojavija modrinki i sega taka ke teram do ivf posle ke videme kako ke bide ako se pojavat uste ili ne se povlecat ovie modrinki ke mora pak da odam na transfuziolog nemam ispitano protein c i s nikoj mi nema kazano da ispitam
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.11.2015 22:12:44
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen
pinky30, јас за првата бременост откако останав бремена па можеби бев и 5 недела се боцкав со фраксипарин скоро цело 1 тромесечие па да знаеш може само да ти помодри раката.барем мене тоа ми се случи.така да стискам палци за тебе оти и јас сакам да пробам со замрзнати ембриони.ке кажуваш совети за некој месец
Daj Bozeeee da se raduvame i za mene i za site tuka sto sme si .. Jas sum si osetliva koza no se ke izdrzam ke stisnam zabi samo da bidne...se nadevam na uspeh daj boze samo ufff :-)
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.11.2015 17:54:18
bambina34
edno prasanje dragi moi ...kako sto vi spomnav planirame da pravime transfer so zamrznatite embrioni nareden mesec..od hormonite sto gi primav od prethodnoto invitro letoska mi se poremeti cel ciklus ..mi doaga de na 32 den ,den 23 , mi trae 2 dena pa mi prekina posledniov ciklus , pa posle dva dena da imam eden den kafeav iscedok.. sea doktorot mi kaza da pocnam od ovoj ciklus da pijam estrofem 3x2 pa tek nareden ciklus da se pravi transfer ..Primavte li vie nekoja terapija pred da se pravi transferot ?
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.11.2015 22:42:37
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34
edno prasanje dragi moi ...kako sto vi spomnav planirame da pravime transfer so zamrznatite embrioni nareden mesec..od hormonite sto gi primav od prethodnoto invitro letoska mi se poremeti cel ciklus ..mi doaga de na 32 den ,den 23 , mi trae 2 dena pa mi prekina posledniov ciklus , pa posle dva dena da imam eden den kafeav iscedok.. sea doktorot mi kaza da pocnam od ovoj ciklus da pijam estrofem 3x2 pa tek nareden ciklus da se pravi transfer ..Primavte li vie nekoja terapija pred da se pravi transferot ?
Jas na 13.10 pravev vtoro ivf...izleze neuspeshno...zamrznavme embrioncinja i Petanovski rece odma sleden ciklus odime so zamrznatite prasavme da ne e zabrzano rece ne odlicno dodeka organizmot e pod terapija...Dobiv ciklus na 01.11 i na 9 ti den me vide na exo imase folikuli no ne dovolno...cekase za tri dena pak da me vidi ovulacijata bese nastanata i na 18 ti den od ciklus se bocnav pregnil i pocnav so terapija estrofem,aspirin,crinon gel,folna,vit.D3 i eve na 23.11 mi vrstija dve embrioncinja...ke go vidime ishodot...Jas pred vtoroto ivf piev tri meseci Ya3 i dva meseci oskudna menstroacija a tret mesec obilno...cim krvaris bar malce i kafeava sluz da e ja racunaat ko ciklus...jas bev so kratok protokol sega so zamrznative samo pregnil....nekoj piel i apcinja i se do sleden ciklus no kaj mene nemase sega potreba od dolg protokol...So lesno na site
RE: Вештачко оплодување VII дел 27.11.2015 23:36:44
lanicka30
Neznaev kade da napisa!!! Mi ostanaa tri Puregoni ako nekoj e zainteresiran neka mi pise vo privatna praka da se dogovorime.... vi posakuvam sreka na site sto cekaat dve crtki
RE: Вештачко оплодување VII дел 2.12.2015 13:11:23
LoveableMe RR
sasaiciko, одлични вести сега те чекаме за трансфер кога. Што ти дадоа да пиеш по пункција? Бамбина34, знаеш отприлика кога би бил трансферот со смрзнати?
*******2015******* АКТУЕЛНО
00.10- sasaiciko - почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 02.11- Blossom- почеток со терапија (/////, Систина) 00.11- Pinky30 - трансфер со смрзнати ембриони FET (Петановски, Ремедика) 00.11- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика) 00.12 -bambina34 -трансфер со смрзнати ембриони FET(Димитров, Ремедика)
RE: Вештачко оплодување VII дел 2.12.2015 18:23:01
kapina
Jas utre cekam da mi kazat kolku bi me cinelo ivf vo grcija oti uste eden pat imam pravo na ivf preku fondot i aki ne daj boze bide neuspesno narednoto ivf na privatno sigurno nema da go pravam vo mk dali ke bide bugarija ili grcija ke videme
RE: Вештачко оплодување VII дел 2.12.2015 18:47:44
SOLE
Kapina, ти воопшто не треба сега да мислиш дека ова би било неуспешно, и не се замарај за тоа ако нее успешно каде би го правела следното, биди позитивна и мисли дека сега ке успееш за да успееш и можеби нема да ти требаат тие информации колку кошта таму, и ако стварно НЕ ДАЈ БОЖЕ НЕ УСПЕЕШ тогаш ке му ја мислиш, Бидејки стварно позитивната мисла е многу битна за да не му ствараш дополнителен стрес на организмот.
RE: Вештачко оплодување VII дел 2.12.2015 20:12:51
kapina
Tocno e oti moram da bidam pozitivna ama i realna kolkavi mi se sansite da uspee tretoto ivf prvoto i vtoroto ivf bev mnogu pozitivna no veke tretoto sum realna nemam tolku pozitivna energija kako prethodno jas pred nekolku meseci stapiv vo kontakt so taa klinika vo grcija koga barav pricini zasto se neuspesni bremenostite kaj mene i doktorot mi rece na drago srce oti ke mi pomogne zasto i da treba i mi rece oti go saka mojot slucaj posto e specificen i zasto i da treba mi pomaga mene najiskreno ovde kaj nasive doktori sto nemaat individualen pristap prema sekoj par znaci ne sme site so ist problem pa na site da ja davaat pri ivf istata terapija toa i samo toa ne mi se dopaga sega mi e super toa sto imam koleska do mene so ist takov problem i i dvete sme na dr lazarevski pacientki