Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.12.2015 16:13:14
blue_blue
А ние што ти рековме кога ти правеше домашен тест? многу ми е мило што син ти ќе су добие брат или сетсра. Ти посакувам лесна бременост, што убав подарок за Нова година
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.12.2015 20:42:02
Hopeful RR
*devojce*, честитки!!! Ти посакувам лесна и убава бременост, и здраво право Се читаме во темите за бременост, и нека ги фати и другите очекувалки твојата маја
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.12.2015 20:52:30
sasaiciko
Devojki sega koga bev vo wc zabelezav krv znaci ne e kako predhodniot pat da pomislam deka e od crinolinot tuku krv dali e toa normalno imam li potreba za strav?
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.12.2015 15:32:03
malecko 87
Здраво девојки сакав да ве прашам почнавме да собираме документи за ин витро е сега нели треба два спермограми од сопругот едниот имаме закажано на 31.12 на клиника а другиот сакаме во јануари да го направиме на приватно има ли врска дека ке бирдат разлика многу краток период да не ми прават проблен за ваучерот ке ве молам некој ако знае да ми пише поздравче
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.12.2015 17:24:10
kate..
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR
.....кате.., примаш ли терапија за ХПВ вирусот? Може од терапијата да ти се оскудни циклусите.
da primam po 15 dena pa pauza od 15 dena i pak pocnuvam taka treba 4 meseci inaku ne mi e od sega toa taka toa mi se slucuva od februari mesec posle vtoroto ivf inaku pijam non stop bez prekin i vitaminski apcinja
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.12.2015 10:34:09 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.12.2015 22:31:33
pcelka3
zdravo rr otkako se porodiv vo 22 nedela za da mi prekrati mlekoto mi dadoa bromergon tableti koi treba da gi pijam 14 dena t. e uste 7 dena no kako nus pojavi koi gi pisuva i vo upatstvoto mi se pojavija pokacen pritisok bolki vo glavata i otoci na nozete maticnata mi dade apcinja za izmokruvanje na tecnostite i mi vika deka ne e nisto strasno mozno dae od samata bremenost ke se povlecelo so vreme e sega neznam jas da ne se iskomplicira nesto zagrizena sum veke neznam sto da mislam po rabotive sto mi se slucija utre se mislam da mu se javam na dr. tase da vidam sto ke rece toj a sepak me interesira vase mislenje ako ste zapoznaeni vo vrska so ova kaj mene...
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.12.2015 22:44:37
Bea
Uf pcelka, jas piev bromergon 2 godini zaradi pokacen prolaktin, no nemav vakva reakcija. Na pocetokot imav malku macnini, no potoa isceznaa kako sto se naviknav na lekot, no kaj tebe se poinakvi okolnostite... Alternativa e dostinex, no mozebi ke se prilagodi organizmot na bromergonot. Kolkava doza pies?
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.12.2015 22:52:41
pcelka3
prvin poznav ednas dnevno po edno apce od 2,5 mg posle vtoriot den do sega po dve dnevno na sabajle i navecer taka pisuva i vo upatstvoto na lekot treba da gi pijam 14 dena bidejki ako gi prekratam pisuva deka mozno e pak da nadojdi mleko pa neznam doktorkata sto me porodi mi rece ako mi dojde mleko ce gi zemam i ke gi pijam ama jas sum nemala iskustvo so ova i neznaev deka imam mleko pa si napraviv malku problemi i taman mi se vratija vo normala gradive sega ova .
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.12.2015 23:58:37
kapina
Jas pijam bromergon 5godini bez prekin i prethodno piev no so prekini od nego moze da ti paga pcelka pritisokot ne da se kacuva jas denes dobiv ciklus tocno na datata za dobivanje retko mi se slucuva ova obicno mi doaga 5,6dena porano sega ovoj viklus cudno mi bese sto imav i grutki krv kako stara zasirena krv
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.12.2015 12:29:05
pcelka3
ne kapina go izmeriv pritisokot obicno mie 100 so 60 ili 90 so 60 no sega mi bese pokacen 130 so 90 ama eve pak gi pijam apcinjava se mislam da ne e od anestezijata ili od cirkulacijata utre sum transfuzija pa ce proveram ddimeri .
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.12.2015 10:35:34
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko
Devojki sega koga bev vo wc zabelezav krv znaci ne e kako predhodniot pat da pomislam deka e od crinolinot tuku krv dali e toa normalno imam li potreba za strav?
sasaiciko, што бидна, не ни пиша? Направи ли тест? Бамбина34, те чекаме денес попладне со вести од Ремедика
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.12.2015 12:57:40
LoveableMe RR
сашаичико, многу ми е жал. Кое ИВФ ти беше ова? Пиши ни во темата Што по неуспешното ИВФ?, доколку има некои работи кои не си ги направила да ги направиш сега? Што е проблемот кај вас?
*******2015******* АКТУЕЛНО
02.11- Blossom- почеток со терапија (, Систина) 21.12 -bambina34 -трансфер со смрзнати ембриони FET(Димитров, Ремедика) 00.01- kiki83- почеток со терапија (Гуржановска, Њуборн Клиник)