Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.2.2016 10:01:47
MademoiselleNina
Ми закажаа пункција во петок. Докупив 3 фостимони. Вчера ги примив последните фостимони 4 и супрефакт. Денес само супрефакт. Вечер стоп инекција. И толку. Пијам + калциум со магнезиум.
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.2.2016 13:53:32
Pinky30
LoveabelMe stiskam palcinja da se oplodat site vo najdobri embrioncinja i da se vratat kaj mami vo meshko i ajde konecno na ovaa maka da se vidi radost...te cekame so dobri vesti i ti ja posakuvam seta srekja od se srce...
Nince so lesno na pukcija da izvadat zdravi,polni,ubavi j,k da se olodat vo prekrasni ebrioncinja i da se raduvame site tuka naskoro..Mi se polni srceto za novi trudnici pa daj Boze da me stasa i mene taa srekja kako i site tuka sto me na ovaa maka
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.2.2016 14:19:25
LoveableMe RR
Женски, ми се јави ембриологот, ми рече утре трансфер со Господ напред, така што од утре лежење во мешко неколку дена, а после припазување по малку и шеткање. За пиење, имам торба апои , некни примив вагинална вијагра, а од вчера естрофем 3х2, кринон гел, аспирин, фолна 2х2, декортин 2х1, Витамин Д,Е и неколку дена ми рече од денес да се боцкам со Пролутекс потокожни инекции прогестеронски, а на трансфер ќе ми ставал некоја инекција во матката и после не знам, може ќе ми даде пак прогестерон депо на 1 дена, како претходно. Ќе ви пишам утре.
Нина со лесно и се најубаво во петок, овој пат да биде успешно
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.2.2016 15:30:25
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina
Дали на денот на пункција ми следи боледување?
Nina, обично матичните гинеколози даваат по трансфер, а петок можеш да се појавиш на работа, па да ја киднеш, ако имаш можност, џабе да не ти почнува боледувањето од петок.
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.2.2016 16:18:32
MademoiselleNina
LovabelMe - колку ти се оплодија? Ќе замрзнувате? Прват слушам за Пролутекс - што е тоа? Инекција во матката ми звучи страшно, но ако е корисно супер И ајде само со позитивни мисли и опуштено. А каква стоп инекција прими? Јас претходните пати сум примала Choriomon i Ovetrile. А сега ми дадоа две Pregnil. Претпоставувам дека е истото.
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.2.2016 18:08:18
gina
LovabelMe so sreka duso utre na punkcijata i embrioncinata da bidat poslusni da si sedat kaj mama vmese 9 meseci i posle da si gi docekas vo race ti ja pustam seta sreka i od se srce ti posakuvam ovaj pat da bides srekana mama
a zo ovie inekci prvpat slusam i inekcija vo matka ova da ne e nesto novo ma kakvo saka neka bide samo daj boze da bide
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.2.2016 18:16:56
scared RR
LoveableMe со лесно да ни се фалиш за две недели Инекцијата во матка е тевеграстим спреми си 55 евра , ама само за убаво да е
Не е страшна инекцијата во матка ич не боли не се ни осека Јас два пати ја примив кога правев инсеминации. А протулекс се замена за прогестерон депо пошто ги нема веке .
< Поракaта ја уредил scared RR -- 17.2.2016 18:19:46 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.2.2016 15:00:50
LoveableMe RR
Фaлa ви женски штo би прaвелa јaс без вaшaтa пoдршкa, дa знaете мнoгу ми знaчи.
Ми врaтијa три ембриoнчињa, a тoa еднoтo иaкo билo oк, сепaк не билo зa смрзнувaње ми рекoa. Сo Гoспoд нaпред тест зa 14 денa. Терaпијaтa ми oстaнувa истa, ми згoлеми естрoфем 4х2, плус прегнил нa 4 денa oд 1500, клексaн и aспирин вo рaзличнo време ќр ги примaм. Нинa сo леснo утре.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 18.2.2016 15:04:15 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.2.2016 16:44:40
gina
aj so lesno mila LoveableMe bravo za tvoite embioncina sega galigo mesko i uzivajte i za 14 dena jas primav frahsiparin navecer vo 22 i nautro piev aspirin
dali e primi inekcijata vo matkata za sto e stavat
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.2.2016 19:05:21
Hopeful RR
Loveable Me, ајде со среќа и со Господ напред Браво за ембриончињата, јуначиња на мама, само нека им се уарни во меше и нека си седат! Да не заборавам, совет за тебе и за сите по ЕТ, според светски ивф клиники - туширајте се со нежна купка без мирис, ембрионите не сакале силни мириси
Нина, со среќа утре, те чекаме да ни пишеш кога ќе можеш!!!
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.2.2016 20:23:51
Kvisko
Loveable со среќа. Очекувам частење за две недели.
Со толку терапија и три ембриончиња нема шанси да не биде успешно.
Nince јас колку што знам како последна опција може да вратат (при неуспешни ивф кога се е во ред). Најчесто па таквите сите се фаќаат зашто и терапијата е прилично јака. Јас знам три пара со такви приказни. Два од нив имаат тројки а едните близнаци (третото се откажа накај 10 недела).
RE: Вештачко оплодување VII дел 18.2.2016 22:56:54
Melanija RR
LoveableMe RR среќата и господ да се на ваша страна. Со лесно мила и до
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Фaлa би женски. Нинa, кaкo штo кaжa и Квискo, oвoј пaт решијa дa ми врaтaт три бидејќи е третo ИВФ сo неoбјaснетa нелoднoст и зa дa ги згoлемaт шaнсите зa успех. Oд aпoите уште сегa ме бoли желудник, кaжете чaре.
Инaку дежурaв целa нoќ вo ВЦ мoчкaв, немa зa мене спиење. А и грбoв ме бoли oд лежење вчерa, денес ќе си пoседувaм нa кaуч.
Нинa те чекaме денес
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.2.2016 19:21:06
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR
Фaлa ви женски штo би прaвелa јaс без вaшaтa пoдршкa, дa знaете мнoгу ми знaчи.
Ми врaтијa три ембриoнчињa, a тoa еднoтo иaкo билo oк, сепaк не билo зa смрзнувaње ми рекoa. Сo Гoспoд нaпред тест зa 14 денa. Терaпијaтa ми oстaнувa истa, ми згoлеми естрoфем 4х2, плус прегнил нa 4 денa oд 1500, клексaн и aспирин вo рaзличнo време ќр ги примaм. Нинa сo леснo утре.
Loveable rr со лесно да си видиш две цртички за две недели се најдобро и успешно стискаме палци за тебе
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.2.2016 19:23:02
MademoiselleNina
Еве ме и мене Ми извадија 15 јајаце клетки, и се надевам дека ќе се оплоди некоја Терапија: Декортин 2х1, Фолгард 2х1, и Клексан инекции - пак боцкање, ја мислев толку е ...ама не било. И Крион вагинално. После ако има трансфер и прогестерон инекции. За Клексанов како се чува? у фрижидер или на собна температура? Како си ги ставате, сами или некој ве боцка? Денес се утепав од спиење А таму се разбудив во соба со 300 кабли на мене закачени Сега за сега ништо не ме боли, не сум се напила ништо за болки.
LovableMe -ајде лесно да ти минуваат деновите и со убави мисли. И на сите кои се во постапка им посакувам многу среќа и успех
RE: Вештачко оплодување VII дел 19.2.2016 19:28:34
LoveableMe RR
Nina сo леснo милa, oдличнa брoјкa ќе имa и вишoк. Јaс клексaните ги чувaм нa сoбнa темперaтурa и сaмa се бoцкaм, пoнекoгaш мaжле гo терaм. Те чекaме сo убaви вести зa трaнсфер.
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.