Bea -> RE: Синдром на пролетен умор! (20.5.2015 8:55:30)
|
mommy_angels, јас во овој мод бев едно месец-два сигурно [sm=smiley1.gif]. Немав ни сила ни волја за ништо. Едвај станував на сабајле - со 15 пати snooze на телефонот, од работа доаѓав дома како претепана и само гледав да прилегнам на тросед. Домашни работи фаќав кога ептен немаше каде... И ми се смачи од самата себе и еден ден реков - ова мора да престане. Не дека сега сум супермен :) ама се променија работите. Генерално ги правев работите што ги имаш и самата споделено во постот погоре. Од исхраната најголема промена ми беше воведувањето на смути напитоци наутро. Кај нас мм е задолжен за тоа и секој ден пиеме 0.5 литар најразлични комбинации (банана, киви, авокадо, спанаќ, дур немаше купувавме смрзнати јаготки, малини, сега веќе ставаме свежи, ставаме сок од портокал, лимон, цитрон, цвекло, морков...) На комбинациите навистина им нема крај. Најнормално ручам, пијам кафе, каснувам и благо, гледам само да не јадам после 20:00. И врапчињата знаат дека треба да се пие околу 2 литри вода дневно, ама јас едноставно вода не пиев. Литар, едвај. И од недоволно течности ми паѓаше притисокот, ми се спиеше, малаксував. Најважно е ОРГАНИЗМОТ ДА БИДЕ ХИДРИРАН. Најновото откритие ми е сега од пред две недели. Заради хиперстимулација во процесот на IVF морав да внесувам огромни количини на изотонични напитоци и електролити. Од нив имав многу поволно влијаније на организмот и тоа како се чувствував, па сега од време на време земам по една кесичка (1 чаша) електролитен напиток. Сега е убаво времето и голем е денот. Секој ден шетаме со мм. Не е кујзнае каква активност, ама во споредба со излежавање пред ТВ - одлична е. И мораш самата да се тераш некако, да се мотивираш. Денес едно, утре друго - ќе тргне работата. Значи од мое искуство, овие неколку совети. Не е ништо посебно, само треба континуирано да се применува. А верувам и сутуацијата со мажле ќе се промени :)
|
|
|
|