mami -> RE: "супер контрола" (12.12.2009 12:30:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica Дали вие и вашиот партнер имате приватност околу мејлот, фб и слично? Дали го проверувате мобилниот на маж ви/партнерот и тој вашиот? Јас пред некое време повторно стапив во контакт со старо другарче кое се ожени и живее во Словенија и ми кажа дека жена му ги знае сите пасворди од неговиот мејл и фб,а исто така и дека си ги проверувале мобилните,демек така се договориле од почетокот.За мене тоа е немање приватност!Што мислите вие? ИЗВОРНА ПОРАКА: natasha mm ja ima lozinkata na mojot fb,bidejki si nema svoj,pa od vreme na vreme znae da se ukluci.dodeka idevme znaese da mi go proveruva mob,ama sega veke ne. ИЗВОРНА ПОРАКА: delfinka vo apsolutno se imam privatnost samata kontrola pokazuva na nedoverba megu partnerite naprimer bivsiot se mi kontrolirase sto me nervirase strasno i mi davase povod da pravam mnogu dela protiv moja volja a soprugot e liberte sto go interesira moze da me prasa ИЗВОРНА ПОРАКА: mami прво- не е пасворд, туку е лозинка...да зборуваме и пишуваме македонски нели... второ- на некои работи му ги знам лозинките, на некои не и немам потреба да му ги знам..исто и тој моите..не кријам ништо од него па слободно му викам- е види на фб таму нешто или на рр нешто или провери на скајпот нешто. Не станува збор за приватност туку повеќе за доверба. Тоа што си ги проверуваат мобилните и останатите работи за мене е немање доверба ИЗВОРНА ПОРАКА: Mam81 секој си има право на приватност, мислам дека ако си веруваме и не се лажеме, нема потреба од размена на лозинките од мејловите и слично. ИЗВОРНА ПОРАКА: katence toa proveruvanje po mobilni i isto na fb i sl stvarno ne go svaka,nikogas ne bi mi padnalo na pamet da go proveruvam. ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasha5 Никогаш не сум го проверувала ниту тој мене.А лозинкитеи тој ми ги знае и јас нему,мобилен никогаш не ми проверил ниту пак јас нему.Се случува ако ми звони телефонот ,некој да ме бара тој да е тука и да не дигне слушалка бидејки смета дека нема потреба дека мене ме бараат не него и јас исто. ИЗВОРНА ПОРАКА: daniel sekoj bi trebalo da ima privatnost,jas ne go proveruvam nejziniot mob.a taa mojot neznam ИЗВОРНА ПОРАКА: big_mama817 da imam ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica јас немам skype и facebook па ги користам на мм заеднички ни се но несметам дека тоа е нарушување на приватноста не му чепкам по моб и не ме интересирааат неговите лозинки ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка Не кријам ништо, лозинки најмалку. И син ми и маж ми ги имаат лозинките и често ми ја проверуваат поштата на мое барање. На рингераја влегувам автоматски, не се пријавувам. ИЗВОРНА ПОРАКА: Iva Ние си ги знаеме лозинките од фб и од мејловите, но не за да се проверуваме, најчесто на мое или на негово барање проверуваме што има ново. Телефонот ми се случило да го прочачкам ако случајно ми се најде во раце. но не тенденционзно. Исто и на мм, многу ретко. Дури јас пред извесно време ја сменив лозинката на мејлот и гледам мм не реагира, тоа значи дека не се обидел да ја отвори поштата. ИЗВОРНА ПОРАКА: kiki_riki i dvajcata imame fb, mail, toj znae lozinki ama slabo se snaodja so kompjuter pa povece jas gi otvoram duri i fb za nego jas otvoriv i si dadov dozvola da me prifati kako prijatel , inaku imame doverba eden vo drug, toj ni tasnata ne mi ja otvora tuku ako mu trebaat pari mi ja nosi celata za da izvadam ИЗВОРНА ПОРАКА: Bile Jas nemam ni fb nitu skype, gi koristam negovite i voopsto ne mi teknalo na toa deka treba da go proveruvam negoviot mobilen. Nie sme 12 godini zaedno i nekako se soziveavme kako eden da sme i voopsto ne postoi granica megu nas. A da ve prasam site vas kako ke reagirate ako vasiot maz ima facebook i normalno go koristi znaci se sprijateluva se dopisuva a vie nemate pristap tamu i ne ja znaete lozinkata. Dali bi se posmnevale i kako ke se cuvstvuvate?
|
|
|
|