LoveableMe RR -> RE: Црквата и вештачкото оплодување (19.1.2016 20:03:08)
|
Kapina, мислам дека женава си прави произволни заклучоци, црквата никаде не сум чула да е против ин витро, еден купдеца се раѓаат никој не прашува како е добиено тоа дете за крштевка и сл, така што мислам дека ова е напис од некоја душебрижничка, што појма нема за луѓе кои имаат проблем да добијат деца, а плус сака да изиграва некоја верничка што врска нема со реалноста. Секогаш викам најлоши луѓе се оние ѓоа учени, приучени, демек се знаат а всушност ништо не знаат. Јас еднаш бев во црква и побарав да се видам со попот,сакав за некој празник лепче да месам и паднавме нешто на муабет дека се обидувам за дете, дека сме пробалеи со ИВФ, кога започна попот да ми расправа дека и они со жена му немале деца, па правеле ИВФ, неуспешно било неколку пати, па потоа природно добиле дете, така што очигледно дека нема пробем за тоа. А мене од манастир ми понудија духовна поддршка доколку сакам за следното ИВФ. Заклучок: црквата не е против ИВФ и не го сметај тоа што го читаш за валидно секоја будала што ќе напише на Интернет.
|
|
|
|