RE: Мажот во кујна (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

niki -> RE: Мажот во кујна (10.6.2013 21:11:18)

vo kujna odi do zamrznuvacot da izvadi kocan ladna voda i postojano kuka zosto nema, a neli sam ja vadi sam ja pie i zaborava da ja vrati flasata nazad[sm=smiley36.gif]
ednas stavi da se vari gravce ama rano mu teknalo vo tri popladne, pa go jadevme utredenta
pravi tostovi i sendvici
i grcka salata znae da npravi ama retko
tolku i od kogo e i mnogu e[sm=jezicek.gif]

elenak -> RE: Мажот во кујна (10.6.2013 22:08:38)

Мм нема проблем со ништо во кујна.Дури некогаш си мислам дека и од мене го бива повеќе [sm=smiley36.gif] Јас тесто не фаќам, се што е за месење е негова задача, а некогаш спрема и ручек. Па дури знае и благичко нешто да смучка.

bucko mal -> RE: Мажот во кујна (10.6.2013 22:12:26)

ponekogash gotvi,ama posle toa mislish bomba padnalo u kujna

moni teo -> RE: Мажот во кујна (10.6.2013 22:23:21)

znae samo jajca da si isprzi drugo nisto

eleonorastrumica -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 14:19:34)

Нон стоп е во кујна обесен ама за јас да готвам а он да ми се мава со малиот во нозете

miana -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 14:23:13)

Што прави маж во кујна ?
- Смета [sm=jezicek.gif]

JovanaJ -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 14:26:50)

Mm ne gotvi, ama i ne e zahteven, pa koga nema jadenje znae sam se da si napravi , od poednostavni raboti: przeni jajca, makaroni, salati i sl...

Melanija RR -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 14:29:58)

Мм знае да готви ама нема време[sm=smiley1.gif] колку сакам да кога ќе ми зготви нешто,ретко ама најслатко [sm=smiley1.gif]

mnm1986 -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 14:29:59)

Mojot znae da gotvi ama koga ima nekoj drug da go pravi toa zosto toj da e vo kujna [sm=smiley36.gif]

penelopa -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 14:31:59)

Супер готви ама затоа после него кујната е хаос[sm=smiley1.gif]

Snowhite RR -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 14:39:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Супер готви ама затоа после него кујната е хаос[sm=smiley1.gif]

Исто и мм, додуша готви само неколку јадења, ама после него е хаос

sibela555 -> RE: Мажот во кујна (12.6.2013 16:09:56)

najubavoo

Bethany -> RE: Мажот во кујна (31.8.2013 15:04:25)

Е вчера маже мое правеше шпагети со болоњезе сос и можам да кажам дека ги прави подобро од мене. [sm=bravo.gif]
Не прави многу јадења, ама тие неколку што ги прави, веќе е експерт [sm=smiley36.gif]

ivoni4ka -> RE: Мажот во кујна (31.8.2013 20:03:48)

mojot vo kujan znae samo kafe da svari sadov da izmie, drugoto e mmoja rabota, za jadenje osven sopska salata drugo nema praveno, kolku lie e maza na rabota s varel jajca mi zvoni m vka a kolku vreme da se varat[sm=zmeden.gif]

Felly RR -> RE: Мажот во кујна (2.10.2013 22:09:49)

Кафе и мојот знае да свари, ама затоа ако сме два дена кај мајка ми кога ќе се вратам ме чека планина од филџани. Среќа што кај свеки руча.

bucko mal -> RE: Мажот во кујна (2.10.2013 22:30:57)

Znae da gotvi ama posle toa kujnata e lom.sekoe mozno sungerce,vileda e izmrseno I isprljano.
Otkako ziveeme zaedno jas poveke gotvam no dobro e koga ne e zavrshen rucekot (jas treba da odam)on go zavrshuva.przenite raboti on gi sprema za da mu se potaze,neli przenite raboti ne se jadat posle 2,3 saati.
Najsmesen mi e koga tegne pita so mene hahahah
Sinoka sakashe solenki da mesi aj mu vikam zemi decava da gi cuvash jas ke napravam.Nemashe smisla samo sto dojde od rabota on da mesi.Ama veke ja pretera so tie solenki[sm=smiley1.gif]

niki -> RE: Мажот во кујна (3.10.2013 22:15:28)

moram da go pofalam maze, ova leto poprilicno napredna so obvrskite vo kujna
sekoj den toj ja sobirase masata posle rucek i sekoj tret den gi miese sadovite, otkako ke se nakupcea vo mijalnik
nekolku pati go iscisti i sporetot
i i varese makaroni na kerkata
ke go bide, neli?[sm=smiley32.gif]

mommy_angels RR -> RE: Мажот во кујна (3.10.2013 22:34:42)

Ќе го биде,ќе го биде,еве се гледа напредок
Е мојот е саме за неред правење.За него под ратскревање маса не се подразбира тресење на чаршавот,трошките си се составен дел од декорот,а ако оставам тој да ги мие садовите ,печурки ке одгледуваме

Tanjat7880 -> RE: Мажот во кујна (4.10.2013 9:10:03)

E devojki tuka moram da go ISTAKNAM mm,elem,znae bash se(dobro de,groti)da si spremi,salatata e negov domen,jas raskrevam a on vari kafe I gi mie sadovite ama bash sekoj zaednicki rucek[sm=smiley1.gif],koga neshto spremam,bilo blago ili soleno cekam on da e doma za da gi sredi tavite,lopatkite I se ostinato shto sum izvalkala,ako przi neshto shporetot e lom I toa ne go fakja no za se drugo e EXPERT!!!

Defne90 RR -> RE: Мажот во кујна (29.3.2014 0:49:41)

Јас многу се нервирам кога маж ми е во кујна.Значи скоро секогаш бидува некој инцидент.Или ќе скрши нешто или ќе истури нешто по плочки...А знае само да си направи тост ако не го мрзи.И затоа не му ни давам да ми се мота по кујна затоа што кога е таму само ми смета и уште поголема работа ми отвора.

Mila mamicka -> RE: Мажот во кујна (9.7.2014 8:47:36)

Мм добро се снаоѓа во кујна. Не дека готви некои јадења, како манџи и сл, ама пак не готвам ни јас. Кај нас готви свекрва ми. Сепак, кога немаме ручек, мм без проблем може да испржи што било, да направи салата, да ја постави и раскрева масата, кога пиеме кафе сами, секогаш тој го вари. И што е најважно, никогаш не остава неред позади него. Се ќе си измие, ќе си избрише кујна, за тоа немам никакви замерки. За скара, за печење риба е специјалист. Исто и за пица правење, само да му е спремно тестото.

Mihaela 2010 -> RE: Мажот во кујна (5.10.2014 14:18:56)

Posledniot pat koga bese vo kujna, kujnata bese katastrofa..segde isprskano so zejtin [sm=smiley13.gif], pa sakam da ne dobiva zelba za vo kujna[sm=smiley36.gif]

scared RR -> RE: Мажот во кујна (28.11.2014 21:22:14)

Се вртка колку само неред да направи [sm=smiley36.gif] знае онака основни работи да си зготви ништо посебно, ама кога не сум јас дома знае и да измие садови да потсреди [sm=smiley36.gif]

caciana -> RE: Мажот во кујна (28.11.2014 21:25:49)

Mojot decko odlicno se snajduva vo kunja. Sega brzo napravi edna torta se ubiv od jadenje... Go biduva. A pak koga dvajcata gotvime...e togas nema dieta koj sto probal od naseto jadenje znae !! Koga se sobirame po doma so drustvo , site od prva vikaat VIE DVAJCA ke GOTViTE [sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]