Melanija RR -> RE: Гадење за време на бременоста (6.12.2014 14:07:44)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Lele zenski kaj mene namesto da se namaluva, se zgolemuva gadenjeto. Mnogu malku spijam navecer zasto od 04 sabajle me budi gadejnevo i po nekoe vreme povrakam. Se probav i caj od nane, i b6 i bademi nisto. I preku den sum za nikade, omalaksana , bez energija i mi se gadi. Ako mi bidi cela bremenost vaka tesko mene. ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30 Теа88 јас си ставам бисквити или крекери до креветот. Јас обично кога се будам сред ноќ имам гадење и каснувам пола бисквита и ми се смирува, пробај може ќе ти помогне. Јас имам проблем со миење заби, секоја паста ми смета, пробав и со течност ама исто, вам ви се гади ли од паста? ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Tea88, и јас се мислам истото, ако ми е цела бременост оваква, тешко мене, затоа ги бројам деновите до второто тромесечје, мада ми кажаа дека мачнините можно е да траат и до 16 недела, во мал процент и во текот на целата бременост. Ајде да се надеваме дека не спаѓаме во оваа група. Миличка 30, исто, заби едвај перам еднаш пред спиење. Секое миење имам нагони за повраќање. [sm=smiley13.gif] Мене ми малку од малку помага чајот од ѓумбир. Јас го пијам од тој на виталија, во прав што е. Не најдов свеж ѓумбир. Нешто што е толку одвратно, ама па ми ги смирува мачнините. Голтка по голтка, испијам до две шоли во денот. Впрочем, не е ниту препорачливо повеќе да се пие, посебно не навечер, бидејќи ја оддржува будноста. ИЗВОРНА ПОРАКА: Roberta r probajte so mleko jas nemam mnogu gadenje no obicno se javuva navecer togas pijam samo mleko i za 10-20 sum dobro probajte mos ke vi pomogne ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Ke zemam caj od gumbir samo toa nemam probano. Probav i so mleko ladno nisto. Eve vecerva bas do sega povrativ nekolku pati, i sega lagnav malku da se podsmiri zeludnikov i se napiv voda so limon se nadevam nema toa da go povratam. Nekako mi e poubavo vaka prazen zeludnik , stom imam nesto vo nego odma mi se gadi i samo ako povratam mi potpominuva pa da zaspijam. Inaku nema ni da spijam, kako vcera samo 3-4 casa. Citav deka ako mnogu ti se losi i povrakas ke bide zensko, kolku e tocno neznam ke vidime. ИЗВОРНА ПОРАКА: Roberta r ako i toa ne pomogne probaj list od malina, nane ili anason caj se nadevam ke ti bide podobro naskoro ИЗВОРНА ПОРАКА: sandica Mene sega mi se problem kiselinite poveke od gadenjeto. Mene gore dole mi pomaga jabolko od ovie muco malce kiselki deka se a socni
|
|
|
|