Goddess*
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR Вистина, кога луѓето се задоволни од животот, и немаат потреба од криминал. Уредена државна структура, секој твојот труд се цени, исплати и наградува, стабилна држава која дава чувство на сигурност! Имам чувство ко да е некоја друга планета. А да не е се розово, сигурно не е, бидејќи ништо и никаде не постои совршенство, секогаш ќе може да се најде нешто што би сакали поинаку да е, ама тоа повеќе ќе биде поради личен вкус, а не затоа што ќе не оштетува нас како државјани на таа земја. А за играње пред зграда и слично.... искрено, тие се тотално различит менталитет од нашиот. А да не спомнуваме толку многу различни видови на анимации и занимации за деца, игралишта (барем тие што видов на сликите од буцкомал ), се и сешто, што ние не можеме ниту да сонуваме, па што би и да се играат пред зграда? Немаат потреба они од тоа, се им е уредено и регулирано, имат место и услови за се. Таков им е систем, така се навикнали, така функционираат. Gledash ,poentata ne e za zgradata kako zrada,da se razbereme,muabetot mi beshe sasvim drug,deka ne e taka sve bezbedno kako kaj nas deca sami od shkolo pred shkolo da odat ,shetaat,igraat...momentalno sum ovde ,prisutna znam kako se zivee,zatoa i go prenesuvam na forumov,ne naganjam bespotreba. EDIT: Seushte ne ja svakam poentata za (NE POSTOENJE) na kriminalot ,dovolno e samo da izguglate na stranite za criminalni vesti na NZ,da vidite crno na belo,mesto vaka da se naganja,na neshto bespotrebno
|