Felly RR -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (15.4.2015 19:06:03)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: bibi ribi Zdravo Sum citala deka MACA pomaga pri zabremenuvanje. Dali nekoj od vas imaat pieno MACA i dali znaete za nekoe pozitivno iskustvo? Pozdravce [sm=smiley31.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: bibi ribi Dali nekoj piel MACA kapsuli ili prasok? Kapsulite mislam deka gi ima vo Biokult, gi pijat i mazot i zenata, navodno ja zgolemuvale sexualnata zelba, davale energija, a isto taka i pomagale pri zabremenuvanje. Spodelete ako znaete nesto... [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Neurotoxin На речиси 4000метри надморска височина, на Андите, помеѓу ретката вегетација, се издвојува Маката. Позната како “жен-шен од Андите". Маката традиционално се корити во Јужна Америка, како извор на енергија, а истовремено е високо почитувана помеѓу мажите и жените. Денес е познато дека големиот број на активни соединенија на ова растение, како што се масните киселини, алкалоидите, танините, стеролите и глукозинолатите, се дирекно одговорни за плодноста кај жените и мажите. Кај жените, маката има афродизијачки ефект, го зголемува либидото, дава енергија, влијае врз сексуалната стимулација. Го намалува чувство на депресија и ефектите на стресот, кои се причина за намалената сексуална активност. Ги намлува и несаканите симптоми при менопаузата. Кај мажите маката има афродизијачки ефект, го зголемува либидото, обезбедува енергија и издржливост, ја подобрува потенцијата и ерекцијата, значително го подигнува нивото на DHEA (кој учествува во биосинтезата на секс хормоните), зголемува бројот на сперматозоидите и нивната подвижност. Терапевтскиот ефект на Маката се манифестира со зголемување на физичката активност и издржливост. Помага во балансот при хормонална дисуфициенција, особено во менопауза и андропауза. Маката е иделна билка за сите двојки кои сакаат деца. Препорачана дневна доза е 500 – 1000 мг. Забелешка: Мака не се препорачува за бремени жени и доилки, како и за луѓе кои имаат висок крвен притисок или болест на тироидната жлезда. Пред да решите да внесете Мака во вашиот секојдневен живот, потребно е да се советувате со вашиот лекар или фармацевт. Ова е мој текст што го имам пишувано за еден портал. Значи таблети, или во форма на семе во продавници за здрава храна. Немора да бараш најскапи, има едни шпански пакување со 50 капсули а не се скапи. ако сакаш повеќе информации пиши ми пп.
|
|
|
|